Eğitimle yükselemeyen şehir ‘Dilovası’

Siyaset 07.09.2021 - 09:40, Güncelleme: 07.09.2021 - 09:40
 

Eğitimle yükselemeyen şehir ‘Dilovası’

OKUL VAR AMA YOL YOK;

DEVA Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, Dilovası’nda bulunan TOKİ Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi’nin yolu olmadığını söyleyerek, kendisine ulaşan öğrenci velilerinin sitemini dile getirdi. Asfalt yolu olmayan okula giden öğrenci, öğretmen ve veliler 1 kilometre yol yürüyerek adeta çile çekti. DEVA Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, dün başlayan yüz yüze eğitim ile birlikte Dilovası’nda bulunan eğitim sorunlarına el attı. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in her fırsatta, ‘Eğitime önem veriyoruz. Eğitimle yükselen şehir Dilovası’ demesine rağmen TOKİ Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi’nin okula giden asfalt yolunun olmaması hem öğrencilerin hem de velilerin tepkisine neden oldu. Bir buçuk yılı aşkın süredir online yapılan derslere fırsat bilemeyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir okul yollarını unuttu. Dün okula giden TOKİ Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi’nin öğrenci, öğretmen ve velileri okula giden asfalt bir yol olmamasına şok oldu. VELİLER DEVA’DAN ÇÖZÜM İSTEDİLER Yaşanılan sorunu en kısa sürede yetkili mercilere aktaracağını söyleyen DEVA Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, “Bu konunun takipçisi olacağız Deva Partisi olarak en kısa zamanda yetkili makamlar ile görüşeceğiz” dedi. Başkan Çelik sosyal medya hesabından kendisine ulaşan öğrenci velisinin mesajını paylaştı. İŞTE O MESAJ: “Yeni eğitim öğretim dönemine başlayan Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi’nin okula gidebilmek için açılmış herhangi bir yolu yok. Okul, servis ve toplu ulaşım güzergahına uzak. Okula gidebilecek bir öğrenci itfaiye veya kaymakamlıktan inip, yaklaşık 1 km yol yolu yürüyüp patika açılan yoldan çamur ve pislik içerisinde gitmek zorunda. Okul Müdürü ile okullar açılmadan görüştük, Fen İşleri Müdürü ‘Bir günde yaparız’ demiş fakat okulun biraz altına fabrika atığı cüruf dökülerek yalandan da olsa kendilerince bir yol yapılmaya çalışılmış. Biz bugün okula gidince okulun bahçesinde okul servisi sahipleri ile karşılaştık ve velilere verilen aylık ücretin fiyat 235 TL. Bu parayı karşılayan var karşılayamayan var. Milli Eğitim Müdürü ile görüştük o da topu belediyeye atıyor. Biz okula yakın bir yerden toplu taşıma güzergahının geçmesini istiyoruz. O bölgede 4 tane okul var, bu toplu taşıma projesi ile 4 okulun öğrencileri rahat bir şekilde okullarına ulaşım sağlayacaktır. Veliler okulun ilk günü karşılarında servis sahiplerini görünce bayağı sinirlenip okul yönetimine sitemde bulundu.”
OKUL VAR AMA YOL YOK;

DEVA Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, Dilovası’nda bulunan TOKİ Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi’nin yolu olmadığını söyleyerek, kendisine ulaşan öğrenci velilerinin sitemini dile getirdi. Asfalt yolu olmayan okula giden öğrenci, öğretmen ve veliler 1 kilometre yol yürüyerek adeta çile çekti.

DEVA Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, dün başlayan yüz yüze eğitim ile birlikte Dilovası’nda bulunan eğitim sorunlarına el attı. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in her fırsatta, ‘Eğitime önem veriyoruz. Eğitimle yükselen şehir Dilovası’ demesine rağmen TOKİ Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi’nin okula giden asfalt yolunun olmaması hem öğrencilerin hem de velilerin tepkisine neden oldu. Bir buçuk yılı aşkın süredir online yapılan derslere fırsat bilemeyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir okul yollarını unuttu. Dün okula giden TOKİ Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi’nin öğrenci, öğretmen ve velileri okula giden asfalt bir yol olmamasına şok oldu.

VELİLER DEVA’DAN ÇÖZÜM İSTEDİLER

Yaşanılan sorunu en kısa sürede yetkili mercilere aktaracağını söyleyen DEVA Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, “Bu konunun takipçisi olacağız Deva Partisi olarak en kısa zamanda yetkili makamlar ile görüşeceğiz” dedi. Başkan Çelik sosyal medya hesabından kendisine ulaşan öğrenci velisinin mesajını paylaştı.

İŞTE O MESAJ:

“Yeni eğitim öğretim dönemine başlayan Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi’nin okula gidebilmek için açılmış herhangi bir yolu yok. Okul, servis ve toplu ulaşım güzergahına uzak. Okula gidebilecek bir öğrenci itfaiye veya kaymakamlıktan inip, yaklaşık 1 km yol yolu yürüyüp patika açılan yoldan çamur ve pislik içerisinde gitmek zorunda. Okul Müdürü ile okullar açılmadan görüştük, Fen İşleri Müdürü ‘Bir günde yaparız’ demiş fakat okulun biraz altına fabrika atığı cüruf dökülerek yalandan da olsa kendilerince bir yol yapılmaya çalışılmış. Biz bugün okula gidince okulun bahçesinde okul servisi sahipleri ile karşılaştık ve velilere verilen aylık ücretin fiyat 235 TL. Bu parayı karşılayan var karşılayamayan var. Milli Eğitim Müdürü ile görüştük o da topu belediyeye atıyor. Biz okula yakın bir yerden toplu taşıma güzergahının geçmesini istiyoruz. O bölgede 4 tane okul var, bu toplu taşıma projesi ile 4 okulun öğrencileri rahat bir şekilde okullarına ulaşım sağlayacaktır. Veliler okulun ilk günü karşılarında servis sahiplerini görünce bayağı sinirlenip okul yönetimine sitemde bulundu.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.