Emekliye yüzde 5 ek zam

Ekonomi 16.01.2024 - 22:03, Güncelleme: 16.01.2024 - 22:03
 

Emekliye yüzde 5 ek zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yeni yılın ilk Kabine Toplantısı'nda emekliye ek zam kararı çıktı. Açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağkur emeklisine yüzde 5 ek artış yapılacağını duyurdu.

TÜİK'in Aralık ayı enflasyon oranını duyurması sonrası SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi için zam oranı belli oldu. Buna göre SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57 olurken, yüzde 29,78'lik enflasyon farkı ve yüzde 15'lik toplu sözleşme ile beraber memur ve memur emeklisi zam oranı yüzde 49,25 oldu. ERDOĞAN TALİMATI VERDİ İki emekli grubu arasında oluşan yüzde 11,68'lik zam farkının giderilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışma yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yeni yılın ilk Kabine Toplantısı gerçekleştirildi. EMEKLİYE MÜJDE Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye müjdesini açıkladı. YÜZDE 5 EK ARTIŞ YAPILACAK Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağkur emeklisine yüzde 5 ek artış yapılacağını duyurdu. EN DÜŞÜK 10 BİN TL Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltildiğini de duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yeni yılın ilk Kabine Toplantısı'nda emekliye ek zam kararı çıktı. Açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağkur emeklisine yüzde 5 ek artış yapılacağını duyurdu.

TÜİK'in Aralık ayı enflasyon oranını duyurması sonrası SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi için zam oranı belli oldu. Buna göre SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57 olurken, yüzde 29,78'lik enflasyon farkı ve yüzde 15'lik toplu sözleşme ile beraber memur ve memur emeklisi zam oranı yüzde 49,25 oldu.

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ

İki emekli grubu arasında oluşan yüzde 11,68'lik zam farkının giderilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışma yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yeni yılın ilk Kabine Toplantısı gerçekleştirildi.

EMEKLİYE MÜJDE

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye müjdesini açıkladı.

YÜZDE 5 EK ARTIŞ YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağkur emeklisine yüzde 5 ek artış yapılacağını duyurdu.

EN DÜŞÜK 10 BİN TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltildiğini de duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.