19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

En değerli 20 şirket açıklandı! Listede Kocaeli’den iki firma var

Spor 22.01.2024 - 12:36, Güncelleme: 22.01.2024 - 12:36
 

En değerli 20 şirket açıklandı! Listede Kocaeli’den iki firma var

Ünlü Amerika merkezli internet sitesi dünyanın en büyük şirketlerini derlemesinin ardından Türkiye’nin de en büyük şirketlerini de listeledi. Açıklanan listede Kocaeli’den de iki firma bulunuyor.

Ünlü Amerika merkezli internet sitesi dünyanın en büyük şirketlerini derlemesinin ardından Türkiye’nin de en büyük şirketlerini de listeledi. Türkiye’de A’dan Z’ye faaliyet gösteren birçok şirket birbiri ile rekabet etmeye devam ediyor. Ünlü internet sitesi CompaniesMarketCap Türkiye’nin en büyük 20 şirketini sıraladı. Listede perakendeden bankaya kadar birçok alanda faaliyet gösteren firmalar yer aldı. Gölcük’te kurulu bulunan Ford Otosan, Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında 4’üncü sırada yer alırken Körfez faaliyet gösteren TÜPRAŞ ise 6’ıncı sırada yer aldı. Listenin birinci sırasında ise QNB Finansbank bulunuyor. FORD 4’ÜNCÜ TÜPRAŞ 6’INCI SIRADA CompaniesMarketCap tarafından paylaşılan verilere göre piyasa değeri açısından Türkiye’nin en büyük 20 şirketi belli oldu. Listenin birinci sırasında banka faaliyetleri öne çıkan QNB Finansbank oldu. İnternet sitesinin verilerine göre şirketin piyasaya değeri ise 29.56 milyar dolar seviyesinde belirtildi. Finansbank’ın hemen ardından onu 13.24 milyar dolar ile Koç Holding takip ederken üçüncü sırada 11.59 milyar dolar piyasa değeri ile Turkish Airlines oldu. Dördüncü sırada Gölcük’te kurulu bulunan 9.42 milyar dolar ile Ford Otosan, 9.39 milyar dolarla Türkiye İş Bankası ve 9.04 milyar dolarla Türkiye Petrol Rafineleri( TÜPRAŞ) gelirken yedinci sırada Garanti Bankası yer aldı. Listenin son sırasında ise 3.47 milyar ile Türk Telekom oldu.
Ünlü Amerika merkezli internet sitesi dünyanın en büyük şirketlerini derlemesinin ardından Türkiye’nin de en büyük şirketlerini de listeledi. Açıklanan listede Kocaeli’den de iki firma bulunuyor.

Ünlü Amerika merkezli internet sitesi dünyanın en büyük şirketlerini derlemesinin ardından Türkiye’nin de en büyük şirketlerini de listeledi. Türkiye’de A’dan Z’ye faaliyet gösteren birçok şirket birbiri ile rekabet etmeye devam ediyor. Ünlü internet sitesi CompaniesMarketCap Türkiye’nin en büyük 20 şirketini sıraladı. Listede perakendeden bankaya kadar birçok alanda faaliyet gösteren firmalar yer aldı. Gölcük’te kurulu bulunan Ford Otosan, Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında 4’üncü sırada yer alırken Körfez faaliyet gösteren TÜPRAŞ ise 6’ıncı sırada yer aldı. Listenin birinci sırasında ise QNB Finansbank bulunuyor.

FORD 4’ÜNCÜ TÜPRAŞ 6’INCI SIRADA

CompaniesMarketCap tarafından paylaşılan verilere göre piyasa değeri açısından Türkiye’nin en büyük 20 şirketi belli oldu. Listenin birinci sırasında banka faaliyetleri öne çıkan QNB Finansbank oldu. İnternet sitesinin verilerine göre şirketin piyasaya değeri ise 29.56 milyar dolar seviyesinde belirtildi. Finansbank’ın hemen ardından onu 13.24 milyar dolar ile Koç Holding takip ederken üçüncü sırada 11.59 milyar dolar piyasa değeri ile Turkish Airlines oldu. Dördüncü sırada Gölcük’te kurulu bulunan 9.42 milyar dolar ile Ford Otosan, 9.39 milyar dolarla Türkiye İş Bankası ve 9.04 milyar dolarla Türkiye Petrol Rafineleri( TÜPRAŞ) gelirken yedinci sırada Garanti Bankası yer aldı. Listenin son sırasında ise 3.47 milyar ile Türk Telekom oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.