Ertuğrul Gazi’de TÜBİTAK fuarı başladı

Kocaeli 18.04.2024 - 14:25, Güncelleme: 18.04.2024 - 14:25
 

Ertuğrul Gazi’de TÜBİTAK fuarı başladı

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesinde yıl içinde projelendirilen TÜBİTAK çalışmaları, okulda sergilendi. İki gün sürecek olan fuarı bölgedeki okullar ziyaret edecek

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesinde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı başladı. Bu yıl ilk kez düzenlenen fuarın açılışına; Kartepe İlçe Kaymakamı Hasan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek de katıldı. Fuarda 26 proje sergilenirken 112 öğrenci 32 öğretmen görev alıyor. Fuarda Teknofest yarışmalarına katılan robot dronlar projeler sergilendi. Öğrencilerin dönem içinde yaptıkları projelerden olan robotlar, uzay projeleri, yapay ceka ve çevre projeleri en çok ilgi göre projeler oldu. Yenilenebilir enerji ve temiz enerji konulu projelerin de yer aldığı fuar, iki gün sürecek. Bölgedeki diğer okullar da fuarı ziyaret ermeye başladı.   MESUT TEKİN: YENİ HEDEFLER VE YENİ SONUÇLAR Okul Müdürü Mesut Tekin fuar ile ilgili yaptığı açıklamada “Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi olarak her şeyden önce öğrencilerin sadece test olarak yetiştirilmesini değil öğrenmenin yanında eğitmenin, proje hazırlamanın, araştırmanın, incelemenin, sorgulamanın, yeni hedefler ve yeni sonuçlara ulaşmak için birtakım mücadele vermenin hazzını öğrencilerimize yaşatmak istiyoruz. Bu anlamda TÜBİTAK ile yaptığımız işbirliği kapsamında sene başından bu yana TÜBİTAK tarafından onaylanan Kocaeli Üniversitesinden, Bartın Üniversitesinden, Gebze Teknik Üniversitesinden hocalarımızla akademik, bilimsel seminerler düzenledik.” İfadelerini kullandı.   ‘ÇOK GÜZEL MEYVE VERECEK’ Fuar kapsamında yapay zeka, genetik, temiz çevre üzerine birçok çalışma yaptıklarını belirten Tekin: “Bu çalışmaları daha sonra projelendirerek hem öğrencilerimizin kendi araştırma sonuçlarını sunmaları, anlatmaları hem de kendinden sonra gelecek olan gençlerimize, bölgemizin başta ortaokul öğrencilerine olmak üzere nasıl proje hazırlandığını göstermeyi hedefledik. Okulumuz zaten proje okulu kapsamında, proje merkezli bir okul. Bu süreçte yürütücülüğünü Fizik Öğretmenimiz Vildan Aydın Samur Hocamızın koordinasyonunda harika bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bugün eksiğiyle kusuruyla ilk defa yapacağız ama bu beraberinde aslında atılan tohumların çok güzel meyve vereceğinin bir göstergesi olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.  
Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesinde yıl içinde projelendirilen TÜBİTAK çalışmaları, okulda sergilendi. İki gün sürecek olan fuarı bölgedeki okullar ziyaret edecek

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesinde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı başladı. Bu yıl ilk kez düzenlenen fuarın açılışına; Kartepe İlçe Kaymakamı Hasan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek de katıldı. Fuarda 26 proje sergilenirken 112 öğrenci 32 öğretmen görev alıyor. Fuarda Teknofest yarışmalarına katılan robot dronlar projeler sergilendi. Öğrencilerin dönem içinde yaptıkları projelerden olan robotlar, uzay projeleri, yapay ceka ve çevre projeleri en çok ilgi göre projeler oldu. Yenilenebilir enerji ve temiz enerji konulu projelerin de yer aldığı fuar, iki gün sürecek. Bölgedeki diğer okullar da fuarı ziyaret ermeye başladı.

 

Ertuğrul Gazi’de TÜBİTAK fuarı başladı

MESUT TEKİN: YENİ HEDEFLER VE YENİ SONUÇLAR

Okul Müdürü Mesut Tekin fuar ile ilgili yaptığı açıklamada “Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi olarak her şeyden önce öğrencilerin sadece test olarak yetiştirilmesini değil öğrenmenin yanında eğitmenin, proje hazırlamanın, araştırmanın, incelemenin, sorgulamanın, yeni hedefler ve yeni sonuçlara ulaşmak için birtakım mücadele vermenin hazzını öğrencilerimize yaşatmak istiyoruz. Bu anlamda TÜBİTAK ile yaptığımız işbirliği kapsamında sene başından bu yana TÜBİTAK tarafından onaylanan Kocaeli Üniversitesinden, Bartın Üniversitesinden, Gebze Teknik Üniversitesinden hocalarımızla akademik, bilimsel seminerler düzenledik.” İfadelerini kullandı.

 

Ertuğrul Gazi’de TÜBİTAK fuarı başladı

‘ÇOK GÜZEL MEYVE VERECEK’

Fuar kapsamında yapay zeka, genetik, temiz çevre üzerine birçok çalışma yaptıklarını belirten Tekin: “Bu çalışmaları daha sonra projelendirerek hem öğrencilerimizin kendi araştırma sonuçlarını sunmaları, anlatmaları hem de kendinden sonra gelecek olan gençlerimize, bölgemizin başta ortaokul öğrencilerine olmak üzere nasıl proje hazırlandığını göstermeyi hedefledik. Okulumuz zaten proje okulu kapsamında, proje merkezli bir okul. Bu süreçte yürütücülüğünü Fizik Öğretmenimiz Vildan Aydın Samur Hocamızın koordinasyonunda harika bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bugün eksiğiyle kusuruyla ilk defa yapacağız ama bu beraberinde aslında atılan tohumların çok güzel meyve vereceğinin bir göstergesi olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

 

Ertuğrul Gazi’de TÜBİTAK fuarı başladı

Ertuğrul Gazi’de TÜBİTAK fuarı başladı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.