Fatih Sultan Mehmet’in türbesi Ramazan’da açık olacak

Gündem 14.04.2021 - 17:07, Güncelleme: 14.04.2021 - 17:07
 

Fatih Sultan Mehmet’in türbesi Ramazan’da açık olacak

Fatih Sultan Mehmet’in türbesi Ramazan’da açık olacak

Geçen yıl koronavirüs tedbirleri nedeniyle ziyarete kapalı olan türbeler, bu ramazanda ziyaretçilerini sosyal mesafe kuralıyla ağırlayabilecek. İtalya seferine hazırlanırken Gebze’de kurulan ordugahta, 1481’de hayatını kaybeden Fatih Sultan Mehmet’in de türbesi Ramazan ayı boyunca ziyaretçi kabul edecek. COVID-19 tedbirleri nedeniyle geçen yıl türbelere ziyaretçi kabul edilmemişti. Bu ramazanda ise sosyal mesafe kurallarına uyularak türbelere ziyaretçi alınabilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Türbeler Müze Müdürlüğüne bağlı 120 türbe bulunuyor. Padişahların tahta çıkarken kılıç kuşandığı Eyüp Sultan, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan, Aziz Mahmud Hüdayi, Oruç Baba, Sümbül Efendi, Hazreti Yuşa türbeleri ile Kanuni Sultan Süleyman’ın süt kardeşi Yahya Efendi’nin Beşiktaş’taki türbesi ve Ebul Vefa Hazretleri’nin türbesinin de bulunduğu birçok mekan, dini günlerde ve ramazanda ziyaret edilen merkezler arasında yer alıyor. KABE ÖRTÜSÜ FATİH’İN TÜRBESİNDE Fatih Sultan Mehmet, İtalya seferine hazırlanırken Gebze’de kurulan ordugahta, 1481'de hayatını kaybetti. Naaşı, oğlu Bayezid'in nezaretinde İstanbul’a nakledilerek, Fatih Camii’nin avlusuna defnedildi. Tarih boyunca deprem ve yangınlarda zarar gören türbe, I. Abdülhamid tarafından restore ettirildi. Türbeye konulan yeni sanduka üzerine Kabe örtüsü örtüldü. Kendisinden sonraki Osmanlı sultanlarının Eyüp'te kılıç kuşandıktan sonra ziyaret ettiği Fatih Sultan Mehmet’in türbesi, günümüzde de vatandaşlarca ziyaret ediliyor. Fatih’in eşi ve II. Bayezid’in annesi Gülbahar Valide Sultan, ‘Plevne Kahramanı’ Gazi Osman Paşa ile birçok önemli kişi de Fatih’in türbesinin yanındaki türbelerde yatıyor.
Fatih Sultan Mehmet’in türbesi Ramazan’da açık olacak

Geçen yıl koronavirüs tedbirleri nedeniyle ziyarete kapalı olan türbeler, bu ramazanda ziyaretçilerini sosyal mesafe kuralıyla ağırlayabilecek. İtalya seferine hazırlanırken Gebze’de kurulan ordugahta, 1481’de hayatını kaybeden Fatih Sultan Mehmet’in de türbesi Ramazan ayı boyunca ziyaretçi kabul edecek.

COVID-19 tedbirleri nedeniyle geçen yıl türbelere ziyaretçi kabul edilmemişti. Bu ramazanda ise sosyal mesafe kurallarına uyularak türbelere ziyaretçi alınabilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Türbeler Müze Müdürlüğüne bağlı 120 türbe bulunuyor. Padişahların tahta çıkarken kılıç kuşandığı Eyüp Sultan, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan, Aziz Mahmud Hüdayi, Oruç Baba, Sümbül Efendi, Hazreti Yuşa türbeleri ile Kanuni Sultan Süleyman’ın süt kardeşi Yahya Efendi’nin Beşiktaş’taki türbesi ve Ebul Vefa Hazretleri’nin türbesinin de bulunduğu birçok mekan, dini günlerde ve ramazanda ziyaret edilen merkezler arasında yer alıyor.

KABE ÖRTÜSÜ FATİH’İN TÜRBESİNDE

Fatih Sultan Mehmet, İtalya seferine hazırlanırken Gebze’de kurulan ordugahta, 1481'de hayatını kaybetti. Naaşı, oğlu Bayezid'in nezaretinde İstanbul’a nakledilerek, Fatih Camii’nin avlusuna defnedildi. Tarih boyunca deprem ve yangınlarda zarar gören türbe, I. Abdülhamid tarafından restore ettirildi. Türbeye konulan yeni sanduka üzerine Kabe örtüsü örtüldü. Kendisinden sonraki Osmanlı sultanlarının Eyüp'te kılıç kuşandıktan sonra ziyaret ettiği Fatih Sultan Mehmet’in türbesi, günümüzde de vatandaşlarca ziyaret ediliyor. Fatih’in eşi ve II. Bayezid’in annesi Gülbahar Valide Sultan, ‘Plevne Kahramanı’ Gazi Osman Paşa ile birçok önemli kişi de Fatih’in türbesinin yanındaki türbelerde yatıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.