Gaz Ucuzlayacak

Ekonomi 03.11.2017 - 09:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gaz Ucuzlayacak

Alıcıların piyasayı domine ettiği bir yöne doğru gidildiğini belirten Bakan Albayrak, ‘Türkiye’nin alıcı gücüyle inşallah gaz daha ucuzlayacak. Hane halkı da sanayi de ucuz gaz alacak’dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin, siyasi istikrarı ve güçlü ekonomik altyapısıyla enerji projelerinde güçlü bir aktör olmaya devam edeceğini belirterek, "Artık, satıcılardan ziyade alıcıların piyasayı domine ettiği bir yöne doğru gidiyoruz ve Türkiye bu piyasada daha aktif oluyor. Türkiye'nin elindeki alıcı gücüyle, gaz inşallah daha da ucuzlayacak. Hane halkı da sanayi de daha ucuz gaz kullanacak" dedi.  TUZ GÖLÜ'NDE 2. FAZ 7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı'na katılan Albayrak, Türkiye'nin doğalgaz depolama alanında tarihi adımlar attığını ifade ederek, "Kasım veya Aralık gibi ikinci yüzer LNG santralini devreye alıyoruz. Tuz Gölü'nün ikinci fazı 2019'da bitiyor. Silivri'deki kapasite artırma çalışmalarımız da devam ediyor. 2021-2022'de yıllık 10 milyar metreküpün üzerinde depolamayla Türkiye enerjide başka bir yere gidiyor" diye konuştu. Yıllık doğalgaz tüketiminin en az yüzde 20'sini depolayarak arz güvenliği sorununu kökten çözmeyi hedeflediklerini dile getiren Albayrak, şöyle devam etti: "En kötü güne hazır olacağız. Türkiye, a veya b senaryosuna değil, z senaryosuna da hazır olacak. Biz aklıselimin hakim olduğu bir enerjidiplomasisi ile Doğu Akdeniz gazının ticarileşmesi için her türlü işbirliğine açık olduğumuzu belirttik. Türkiye bölgenin enerjide anahtar ülkesi." AKDENİZ KİMSENİN DEĞİL Bakan Albayrak, Türkiye'nin doğalgaz arama ve sondaj alanında tarihi bir sürecin eşiğinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "İki gemimiz ile sismik çalışmalarımız devam ederken, Akdeniz'de 2018 yılında ilk derin deniz sondajını gerçekleştireceğiz. Bu birilerini rahatsız ediyor, edecek. Kimse Akdeniz'i kendi babasının denizi, kendi zenginliği sanmasın. Bu aramaları yapmaya devam edeceğiz. Kimse kusura bakmasın." İSTEMEZÜKÇÜ RAHATSIZ OLDU Albayrak, Türkiye'de toplam üretilen elektrikte yerli kömürün payının yüzde 16'ya ulaştığını belirtti. Yerli kömür üretiminde 80 milyon ton bandını aşmayı hedeflediklerini söyleyen Albayrak, şöyle konuştu: "Yerli kömür dendiğinde belirli bir kesim kıyameti koparıyor. Yerli kömür yatırımından bahsetsek çevrecilik maskesi altında, istemezükçü zihniyet var ya... İşin komik tarafı ne biliyor musunuz? İthal kömürle ilgili bir yatırım dediğinizde ses yok, bununla ilgili bir eylem görmedim. Şimdi biz yılda 35-40 milyon ton kömür ithal ediyoruz. Yerli kömür oranını artıracağımızı söyleyince ortaya çıkıyorlar. Tüm kömür üretim alanlarında, istihdamı ve üretimi artıracak bir modeli hayata geçiriyoruz.".
Alıcıların piyasayı domine ettiği bir yöne doğru gidildiğini belirten Bakan Albayrak, ‘Türkiye’nin alıcı gücüyle inşallah gaz daha ucuzlayacak. Hane halkı da sanayi de ucuz gaz alacak’dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin, siyasi istikrarı ve güçlü ekonomik altyapısıyla enerji projelerinde güçlü bir aktör olmaya devam edeceğini belirterek, "Artık, satıcılardan ziyade alıcıların piyasayı domine ettiği bir yöne doğru gidiyoruz ve Türkiye bu piyasada daha aktif oluyor. Türkiye'nin elindeki alıcı gücüyle, gaz inşallah daha da ucuzlayacak. Hane halkı da sanayi de daha ucuz gaz kullanacak" dedi. 

TUZ GÖLÜ'NDE 2. FAZ
7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı'na katılan Albayrak, Türkiye'nin doğalgaz depolama alanında tarihi adımlar attığını ifade ederek, "Kasım veya Aralık gibi ikinci yüzer LNG santralini devreye alıyoruz. Tuz Gölü'nün ikinci fazı 2019'da bitiyor. Silivri'deki kapasite artırma çalışmalarımız da devam ediyor. 2021-2022'de yıllık 10 milyar metreküpün üzerinde depolamayla Türkiye enerjide başka bir yere gidiyor" diye konuştu. Yıllık doğalgaz tüketiminin en az yüzde 20'sini depolayarak arz güvenliği sorununu kökten çözmeyi hedeflediklerini dile getiren Albayrak, şöyle devam etti: "En kötü güne hazır olacağız. Türkiye, a veya b senaryosuna değil, z senaryosuna da hazır olacak. Biz aklıselimin hakim olduğu bir enerjidiplomasisi ile Doğu Akdeniz gazının ticarileşmesi için her türlü işbirliğine açık olduğumuzu belirttik. Türkiye bölgenin enerjide anahtar ülkesi."

AKDENİZ KİMSENİN DEĞİL
Bakan Albayrak, Türkiye'nin doğalgaz arama ve sondaj alanında tarihi bir sürecin eşiğinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "İki gemimiz ile sismik çalışmalarımız devam ederken, Akdeniz'de 2018 yılında ilk derin deniz sondajını gerçekleştireceğiz. Bu birilerini rahatsız ediyor, edecek. Kimse Akdeniz'i kendi babasının denizi, kendi zenginliği sanmasın. Bu aramaları yapmaya devam edeceğiz. Kimse kusura bakmasın."

İSTEMEZÜKÇÜ RAHATSIZ OLDU
Albayrak, Türkiye'de toplam üretilen elektrikte yerli kömürün payının yüzde 16'ya ulaştığını belirtti. Yerli kömür üretiminde 80 milyon ton bandını aşmayı hedeflediklerini söyleyen Albayrak, şöyle konuştu: "Yerli kömür dendiğinde belirli bir kesim kıyameti koparıyor. Yerli kömür yatırımından bahsetsek çevrecilik maskesi altında, istemezükçü zihniyet var ya... İşin komik tarafı ne biliyor musunuz? İthal kömürle ilgili bir yatırım dediğinizde ses yok, bununla ilgili bir eylem görmedim. Şimdi biz yılda 35-40 milyon ton kömür ithal ediyoruz. Yerli kömür oranını artıracağımızı söyleyince ortaya çıkıyorlar. Tüm kömür üretim alanlarında, istihdamı ve üretimi artıracak bir modeli hayata geçiriyoruz.".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.