Gebze Bilişim Vadisi’ne ikiz kardeş geliyor!

Gebze 18.07.2021 - 12:06, Güncelleme: 18.07.2021 - 12:06
 

Gebze Bilişim Vadisi’ne ikiz kardeş geliyor!

İzmir Teknoloji Üssü projesiyle, Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nin ikiz kardeşi İzmir’e kurulacak. İkinci bilişim vadisi ile İstanbul’dan başlayıp İzmir’e kadar devam eden çok güçlü bir teknoloji koridoru oluşturulacak.

İzmir’de yaklaşık 180 bin metrekarelik alan, Bilişim Vadisi’nin kurumsal yapısıyla birleştirilerek ‘İzmir Teknoloji Üssü’ ek alanı olarak belirlendi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazetede yayımlandı. İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, İstanbul ve İzmir gibi 2 önemli kenti birbirine bağlayan teknoloji koridoruna ev sahipliği yapacaklarını söyleyerek eğitim, bilim, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik ekosistemine çok önemli bir katkı sunacaklarını kaydetti. GEBZE BİLİŞİM VADİSİ’NİN İKİZ KARDEŞİ İZMİR Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampüsünde planlanan ve yüksek teknoloji üreten ulusal ve küresel firmaların merkezi olması öngörülen İzmir Teknoloji Üssü’nün yapımı için geri sayım başladı. 10 Temmuz 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan kararda kurulumu onaylanan İzmir Teknoloji Üssü’ne, 1 yıl içerisinde şirketlerin kabulü hedefleniyor. İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, “İzmir Teknoloji Üssü projesiyle şu an Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nin bir ikiz kardeşini İzmir’e kuruyoruz. İstanbul’dan başlayıp İzmir’e kadar devam eden çok güçlü bir teknoloji koridoru oluşturuyoruz” dedi.        
İzmir Teknoloji Üssü projesiyle, Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nin ikiz kardeşi İzmir’e kurulacak. İkinci bilişim vadisi ile İstanbul’dan başlayıp İzmir’e kadar devam eden çok güçlü bir teknoloji koridoru oluşturulacak.

İzmir’de yaklaşık 180 bin metrekarelik alan, Bilişim Vadisi’nin kurumsal yapısıyla birleştirilerek ‘İzmir Teknoloji Üssü’ ek alanı olarak belirlendi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazetede yayımlandı. İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, İstanbul ve İzmir gibi 2 önemli kenti birbirine bağlayan teknoloji koridoruna ev sahipliği yapacaklarını söyleyerek eğitim, bilim, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik ekosistemine çok önemli bir katkı sunacaklarını kaydetti.

GEBZE BİLİŞİM VADİSİ’NİN İKİZ KARDEŞİ

İZMİR Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampüsünde planlanan ve yüksek teknoloji üreten ulusal ve küresel firmaların merkezi olması öngörülen İzmir Teknoloji Üssü’nün yapımı için geri sayım başladı. 10 Temmuz 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan kararda kurulumu onaylanan İzmir Teknoloji Üssü’ne, 1 yıl içerisinde şirketlerin kabulü hedefleniyor. İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, “İzmir Teknoloji Üssü projesiyle şu an Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nin bir ikiz kardeşini İzmir’e kuruyoruz. İstanbul’dan başlayıp İzmir’e kadar devam eden çok güçlü bir teknoloji koridoru oluşturuyoruz” dedi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.