Gebze Fatih’te kalp günü kutlandı

Sağlık 30.09.2021 - 16:21, Güncelleme: 30.09.2021 - 16:21
 

Gebze Fatih’te kalp günü kutlandı

Gebze Fatih’te kalp günü kutlandı

Gebze Fatih Devlet Hastanesi, ‘29 Eylül Dünya Kalp Günü’ nedeniyle polikliniklerin giriş katında stant açtı. Kalp Sağlığı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla eczane birimi tarafından organize edilen etkinlikte, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Sarı ve yönetim ekibinin katılımı ile erken teşhisin önemine vurgu yapılırken, standı ziyaret eden vatandaşlarımıza broşürler verilerek kalp sağlığının korunmasında nelere dikkat edilmesi gerekildiği anlatıldı. ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Sarı; “Erken tanı hayati değer taşımaktadır. Erken tanı ile hastalığa erken müdahale edilerek oluşacak olumsuz sonuçları en aza indirme şansı çoğalacaktır” diye konuştu. Kalp sağlığında erken teşhisin önemli olduğuna dikkat çeken Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yavuz Enç; “Belirli yaş aralığında olan vatandaşlarımız için senelik rutin kontrollerini geciktirmeden yaptırmalı. Vatandaşlarımız, yeterli ve dengeli beslenmeli, düzenli olarak fiziksel aktivite yapmalı, sigara ve alkolden muhakkak uzak durmalı” dedi.
Gebze Fatih’te kalp günü kutlandı

Gebze Fatih Devlet Hastanesi, ‘29 Eylül Dünya Kalp Günü’ nedeniyle polikliniklerin giriş katında stant açtı. Kalp Sağlığı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla eczane birimi tarafından organize edilen etkinlikte, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Sarı ve yönetim ekibinin katılımı ile erken teşhisin önemine vurgu yapılırken, standı ziyaret eden vatandaşlarımıza broşürler verilerek kalp sağlığının korunmasında nelere dikkat edilmesi gerekildiği anlatıldı.

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlyas Sarı; “Erken tanı hayati değer taşımaktadır. Erken tanı ile hastalığa erken müdahale edilerek oluşacak olumsuz sonuçları en aza indirme şansı çoğalacaktır” diye konuştu. Kalp sağlığında erken teşhisin önemli olduğuna dikkat çeken Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yavuz Enç; “Belirli yaş aralığında olan vatandaşlarımız için senelik rutin kontrollerini geciktirmeden yaptırmalı. Vatandaşlarımız, yeterli ve dengeli beslenmeli, düzenli olarak fiziksel aktivite yapmalı, sigara ve alkolden muhakkak uzak durmalı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.