Gebze protokolü çocuklar için toplandı!

Gebze 14.07.2021 - 09:47, Güncelleme: 14.07.2021 - 09:47
 

Gebze protokolü çocuklar için toplandı!

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurul Toplantısı için protokolle bir araya gelerek, sokakta yaşamaya ve suça sürüklenmeye mecbur bırakılan çocuklar için neler yapılabiliri konuştu.

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurul Toplantısı Kaymakam Mustafa Güler başkanlığında Gebze Ticaret Odası Toplantı Salonunda yapıldı. Kaymakam Mustafa Güler başkanlığında yapılan toplantıya; Cumhuriyet Savcısı Hümeyra Çavdar, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Muharrem Poyrazoğlu, İlçe Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, İlçe Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Vedat Turhal, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bülent Şahin, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Sosyal Hizmetler Müdürü Kadriye Aydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, kurum ve kuruluşların müdürleri ve yardımcıları katılım sağladı.  SORUMLULUKLAR KONUŞULDU Toplantıda koruyucu ve destekleyici tedbir kararları hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından suça sürüklenen çocuklar hakkında alınacak önlemler ve yapılması planlanan çalışmalar, İlçemizde meydana gelen ve suç teşkil eden olaylarda kurumların üzerine düşen sorumluluklar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK Toplantının amacı ile ilgili konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Amacımız korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların ihmalinin ve istismarının önüne geçmek. Ayrıca kötü alışkanlıklardan koruyarak daha sağlıklı ve değerlerine sahip çıkan bir toplum oluşturabilmek için bilinç düzeyini artırmak ve kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak olduğunu unutmamamız gerekiyor” dedi.
Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurul Toplantısı için protokolle bir araya gelerek, sokakta yaşamaya ve suça sürüklenmeye mecbur bırakılan çocuklar için neler yapılabiliri konuştu.

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurul Toplantısı Kaymakam Mustafa Güler başkanlığında Gebze Ticaret Odası Toplantı Salonunda yapıldı. Kaymakam Mustafa Güler başkanlığında yapılan toplantıya; Cumhuriyet Savcısı Hümeyra Çavdar, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Muharrem Poyrazoğlu, İlçe Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, İlçe Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Vedat Turhal, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bülent Şahin, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Sosyal Hizmetler Müdürü Kadriye Aydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, kurum ve kuruluşların müdürleri ve yardımcıları katılım sağladı.

 SORUMLULUKLAR KONUŞULDU

Toplantıda koruyucu ve destekleyici tedbir kararları hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından suça sürüklenen çocuklar hakkında alınacak önlemler ve yapılması planlanan çalışmalar, İlçemizde meydana gelen ve suç teşkil eden olaylarda kurumların üzerine düşen sorumluluklar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK

Toplantının amacı ile ilgili konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Amacımız korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların ihmalinin ve istismarının önüne geçmek. Ayrıca kötü alışkanlıklardan koruyarak daha sağlıklı ve değerlerine sahip çıkan bir toplum oluşturabilmek için bilinç düzeyini artırmak ve kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak olduğunu unutmamamız gerekiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.