GEBZE TBMM’DE DAHA GÜÇLÜ!

Spor 18.05.2023 - 12:38, Güncelleme: 18.05.2023 - 12:38
 

GEBZE TBMM’DE DAHA GÜÇLÜ!

14 Mayıs seçimlerinin sonucu Gebze bölgesini TBMM’de daha güçlü hale getirdi. Yeni dönemde AK Parti’den Cemil Yaman, CHP’den Nail Çiler ve (SP) Hasan Bitmez, İYİ Parti’den Lütfü Türkkan ile SP kontenjanından Birol Aydın da CHP İstanbul milletvekili olarak görev yapacak.

14 Mart seçimleri sona erdi ve Kocaeli’de AK Parti 6, CHP 4, MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve Yeşil Sol Partisi birer milletvekili kazandı. Her seçim öncesi konuşulan Gebze bölgesi adaylarının çoğunluğu ise bu seçim sonrası bölgemizi mecliste daha güçlü hale getirdi. AK Parti’de Gebze bölgesi adaylarından eski milletvekili Cemil Yaman yeniden meclise girerken, CHP ise Gebze bölgesinden iki güçlü ismi meclise taşıdı. Gebze Ticaret Odası Başkanlığından istifa eden Nail Çiler ve Saadet Partisi genel başkan yardımcısı Hasan Bitmez Gebze bölgesinin adayı olarak meclise girdi. Yine Gebzeli Birol Aydın da Saadet Partisi kontenjanından İstanbul Milletvekili seçildi. İYİ Parti’den de eski milletvekili Lütfü Türkkan yeniden Gebzeli aday olarak milletvekili seçilen isimler arasında yer aldı. AK Parti’nin yedinci sıra adayı Gebzeli Yasemin Özdemir, CHP’nin beşince sıra adayı Gebzeli Serap Çakır ve MHP’nin ikinci sıradaki adayı Gebzeli Yudum Kaşıkçı da meclise gitmesi durumunda Gebze’nin meclisteki sayısının çok daha fazla olacağına yorumlanıyordu ancak üç isim de meclise gidemedi. GEBZE İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ YAPILMALI Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından AK Parti, CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti’deki Gebze bölgesi milletvekillerinin Gebze için güç birliği yapması gerektiğine vurgu yapılırken, birinci önceliğin de büyükşehirli il olması olduğu ifade edildi. İl olayını tüm partilerin siyaset üstü ele elması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar; “İşin başında iyi bir eylem planı hazırlanmalı ve sen-ben kavgasına girilmemelidir. Aksi taktirde kaybeden yine Gebze olacaktır” açıklamasında bulundular.
14 Mayıs seçimlerinin sonucu Gebze bölgesini TBMM’de daha güçlü hale getirdi. Yeni dönemde AK Parti’den Cemil Yaman, CHP’den Nail Çiler ve (SP) Hasan Bitmez, İYİ Parti’den Lütfü Türkkan ile SP kontenjanından Birol Aydın da CHP İstanbul milletvekili olarak görev yapacak.

14 Mart seçimleri sona erdi ve Kocaeli’de AK Parti 6, CHP 4, MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve Yeşil Sol Partisi birer milletvekili kazandı. Her seçim öncesi konuşulan Gebze bölgesi adaylarının çoğunluğu ise bu seçim sonrası bölgemizi mecliste daha güçlü hale getirdi. AK Parti’de Gebze bölgesi adaylarından eski milletvekili Cemil Yaman yeniden meclise girerken, CHP ise Gebze bölgesinden iki güçlü ismi meclise taşıdı. Gebze Ticaret Odası Başkanlığından istifa eden Nail Çiler ve Saadet Partisi genel başkan yardımcısı Hasan Bitmez Gebze bölgesinin adayı olarak meclise girdi. Yine Gebzeli Birol Aydın da Saadet Partisi kontenjanından İstanbul Milletvekili seçildi. İYİ Parti’den de eski milletvekili Lütfü Türkkan yeniden Gebzeli aday olarak milletvekili seçilen isimler arasında yer aldı. AK Parti’nin yedinci sıra adayı Gebzeli Yasemin Özdemir, CHP’nin beşince sıra adayı Gebzeli Serap Çakır ve MHP’nin ikinci sıradaki adayı Gebzeli Yudum Kaşıkçı da meclise gitmesi durumunda Gebze’nin meclisteki sayısının çok daha fazla olacağına yorumlanıyordu ancak üç isim de meclise gidemedi.

GEBZE İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ YAPILMALI

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından AK Parti, CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti’deki Gebze bölgesi milletvekillerinin Gebze için güç birliği yapması gerektiğine vurgu yapılırken, birinci önceliğin de büyükşehirli il olması olduğu ifade edildi. İl olayını tüm partilerin siyaset üstü ele elması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar; “İşin başında iyi bir eylem planı hazırlanmalı ve sen-ben kavgasına girilmemelidir. Aksi taktirde kaybeden yine Gebze olacaktır” açıklamasında bulundular.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.