Gebze ve Dilovası Millet Bahçelerinden ses yok

Gebze 03.02.2021 - 10:08, Güncelleme: 03.02.2021 - 10:08
 

Gebze ve Dilovası Millet Bahçelerinden ses yok

TOKİ Başkanı Ömer Bulut aralık ayında Kocaeli’ne gelerek, Gebze ve Dilovası Millet Bahçelerinin ihalelerinin ocak ayında yapılacağını söylemişti. Ancak ihaleler ocak ayında yapılmadı.

Geçtiğimiz aralık ayında ‘Büyük Dönüşüm Kocaeli’ programına katılarak Gebze ve Dilovası Millet Bahçeleri ile alakalı açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Bulut konuşmasında, “ Her ilimize millet bahçesi kazandırılması konusunda bakanlığımızın organizasyonunda 182 millet bahçesi planladık. Kocaeli’nde 1 milyon 200 bin metrekarelik 6 millet bahçesi yapıyoruz. Dilovası ve Gebze Millet bahçelerinin ihalelerine ocak ayında başlıyoruz. Bir deprem esnasında toplanma alanı, geçici koordinasyon merkezi ve barınma alanının yanı sıra, sosyal tesisler olacak. TOKİ olarak şehirlerimizi daha sağlıklı hale getirmek için yeşillenme önem veriyoruz. TOKİ olarak Kocaeli’ne 3,6 milyar TL’lik yatırım yaptık” açıklamasında bulunmuştu. HAYAL KIRIKLIĞI Ancak Gebze ve Dilovası Millet Bahçeleri TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un söylediği gibi 2021 Ocak ayında ihaleye çıkmadı. Bulut, yapılacak olan ihalelerin ertelendiği ya da iptal edildiği yönünde de bir açıklamada bulunmadı. Gebzeli ve Dilovalı kamuoyu ihalelerin yapılmamasının hayal kırıklığını yaşarken, yetkililerden bir açıklama bekliyor. GEBZE MİLLET BAHÇESİ Gebze Askeri Kışlası’na yapılması planlanan Gebze Millet Bahçesi tam 393 bin metrekare olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmıştı. Onaylanan planla birlikte Gebze, Türkiye’nin en büyük millet bahçesine sahip olacak. Millet bahçesinde sosyal donatı alanları, kamu binaları, okullar ve galericiler sitesi yer alacak. Gebze Askeri Kışlası’nda yapımı planlanan millet bahçesi aynı zamanda bir deprem toplanma merkezi olacak. Alt yapısını acil durum anında kullanıma çok kısa sürede hazır hale getirilecek millet bahçesi, acil durum anına kadar kapısına kilit vurulmadan yaşayan bir merkez haline gelecek. DİLOVASI MİLLET BAHÇESİ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü yaklaşık 207 dönümlük alanı Millet Bahçesi olarak projelendirdi. Millet bahçesinde bölgenin ağaç yapısı da göz önünde bulundurularak, mesire alanı, yürüyüş yolları, çocuk eğlence bölümleri, bisiklet sürüş alanları, çeşitli aktivite kısımları ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek.
TOKİ Başkanı Ömer Bulut aralık ayında Kocaeli’ne gelerek, Gebze ve Dilovası Millet Bahçelerinin ihalelerinin ocak ayında yapılacağını söylemişti. Ancak ihaleler ocak ayında yapılmadı.

Geçtiğimiz aralık ayında ‘Büyük Dönüşüm Kocaeli’ programına katılarak Gebze ve Dilovası Millet Bahçeleri ile alakalı açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Bulut konuşmasında, “ Her ilimize millet bahçesi kazandırılması konusunda bakanlığımızın organizasyonunda 182 millet bahçesi planladık. Kocaeli’nde 1 milyon 200 bin metrekarelik 6 millet bahçesi yapıyoruz. Dilovası ve Gebze Millet bahçelerinin ihalelerine ocak ayında başlıyoruz. Bir deprem esnasında toplanma alanı, geçici koordinasyon merkezi ve barınma alanının yanı sıra, sosyal tesisler olacak. TOKİ olarak şehirlerimizi daha sağlıklı hale getirmek için yeşillenme önem veriyoruz. TOKİ olarak Kocaeli’ne 3,6 milyar TL’lik yatırım yaptık” açıklamasında bulunmuştu.

HAYAL KIRIKLIĞI

Ancak Gebze ve Dilovası Millet Bahçeleri TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un söylediği gibi 2021 Ocak ayında ihaleye çıkmadı. Bulut, yapılacak olan ihalelerin ertelendiği ya da iptal edildiği yönünde de bir açıklamada bulunmadı. Gebzeli ve Dilovalı kamuoyu ihalelerin yapılmamasının hayal kırıklığını yaşarken, yetkililerden bir açıklama bekliyor.

GEBZE MİLLET BAHÇESİ

Gebze Askeri Kışlası’na yapılması planlanan Gebze Millet Bahçesi tam 393 bin metrekare olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmıştı. Onaylanan planla birlikte Gebze, Türkiye’nin en büyük millet bahçesine sahip olacak. Millet bahçesinde sosyal donatı alanları, kamu binaları, okullar ve galericiler sitesi yer alacak. Gebze Askeri Kışlası’nda yapımı planlanan millet bahçesi aynı zamanda bir deprem toplanma merkezi olacak. Alt yapısını acil durum anında kullanıma çok kısa sürede hazır hale getirilecek millet bahçesi, acil durum anına kadar kapısına kilit vurulmadan yaşayan bir merkez haline gelecek.

DİLOVASI MİLLET BAHÇESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü yaklaşık 207 dönümlük alanı Millet Bahçesi olarak projelendirdi. Millet bahçesinde bölgenin ağaç yapısı da göz önünde bulundurularak, mesire alanı, yürüyüş yolları, çocuk eğlence bölümleri, bisiklet sürüş alanları, çeşitli aktivite kısımları ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.