Gebze’de berber ve kuaförler aşılanmaya başlandı

Gebze 13.06.2021 - 16:21, Güncelleme: 13.06.2021 - 16:21
 

Gebze’de berber ve kuaförler aşılanmaya başlandı

AŞILAMADA YENİ GRUBA GEÇİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasının ardından aşılama programına dahil edilen berber ve kuaförler, bugün aşılanmaya başlandı. Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu Gebze’deki berber ve kuaförlere çağrıda bulunarak en kısa zamanda aşı olmaya davet etti. Türkiye’de koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları, yeni gelen aşılarla birlikte hız kazandı. Bu kapsamda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni bir aşamaya geçildiğini açıklayarak aşılama gruplarına berber ve kuaförlerin de dahil edildiğini söylemişti. Berber ve kuaförler, bugün itibari ile aşı randevusu almaya ve aşılarını vurulmaya başladı. SALGINA ‘DUR’ DİYİN Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu da berber ve kuaförlerin Gebze’de aşılanmaya başlandığını kaydetti. Müdür Kadıoğlu, “Aşı programı kapsamında berber ve kuaförler de aşılanmaya başladı. Randevularınızı alarak siz de salgına ‘dur’ diyebilirsiniz” ifadelerini kullandı. BERBER VE KUAFÖRLER İÇİN AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR? Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne (MHRS) giriş yapılması gerekiyor. Karşınıza gelen ekranda e-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan ‘Aşı randevusu al’ sekmesini tıklayınız. Bunun ardından size ‘Aile Hekimi’ ve ‘Hastane’ seçeneklerini sunacak. Aile hekimini seçmeniz durumunda kendi aile hekimim ya da başka aile hekimi seçeneğini aktaracak istediğinizi işaretleyebilirsiniz. Hastaneyi seçmeniz durumunda da yine size uygun olan hastanenin listesi verilecek. Bu sayfalar açıldıktan sonra seçtiğiniz gün ve saatte aşı randevunuz alınmış olacak. Daha fazla detaylı bilgi almak isteyenler ise ALO 184 üzerinden Sağlık Bakanlığı’nı arayarak bilgi edinebilir.
AŞILAMADA YENİ GRUBA GEÇİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasının ardından aşılama programına dahil edilen berber ve kuaförler, bugün aşılanmaya başlandı. Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu Gebze’deki berber ve kuaförlere çağrıda bulunarak en kısa zamanda aşı olmaya davet etti.

Türkiye’de koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları, yeni gelen aşılarla birlikte hız kazandı. Bu kapsamda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni bir aşamaya geçildiğini açıklayarak aşılama gruplarına berber ve kuaförlerin de dahil edildiğini söylemişti. Berber ve kuaförler, bugün itibari ile aşı randevusu almaya ve aşılarını vurulmaya başladı.

SALGINA ‘DUR’ DİYİN

Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu da berber ve kuaförlerin Gebze’de aşılanmaya başlandığını kaydetti. Müdür Kadıoğlu, “Aşı programı kapsamında berber ve kuaförler de aşılanmaya başladı. Randevularınızı alarak siz de salgına ‘dur’ diyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

BERBER VE KUAFÖRLER İÇİN AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne (MHRS) giriş yapılması gerekiyor. Karşınıza gelen ekranda e-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan ‘Aşı randevusu al’ sekmesini tıklayınız. Bunun ardından size ‘Aile Hekimi’ ve ‘Hastane’ seçeneklerini sunacak. Aile hekimini seçmeniz durumunda kendi aile hekimim ya da başka aile hekimi seçeneğini aktaracak istediğinizi işaretleyebilirsiniz. Hastaneyi seçmeniz durumunda da yine size uygun olan hastanenin listesi verilecek. Bu sayfalar açıldıktan sonra seçtiğiniz gün ve saatte aşı randevunuz alınmış olacak. Daha fazla detaylı bilgi almak isteyenler ise ALO 184 üzerinden Sağlık Bakanlığı’nı arayarak bilgi edinebilir.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.