Gebze’de tarihi eser kaçakçıları yakalandı!

Asayiş 21.04.2021 - 13:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 13:58
 

Gebze’de tarihi eser kaçakçıları yakalandı!

Gebze’de tarihi eser kaçakçıları yakalandı!

Gebze Eskihisar Feribot İskelesi girişinde yapılan yol emniyet ve kontrolü esnasında durdurulan bir araçta tarihi eser yakalandı. Tarihi eserler el konulurken, araçtaki 3 şüpheli de gözaltına alındı. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Tarihi Eser Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, dün Gebze Eskihisar Feribot İskelesi girişinde yapılan yol emniyet ve kontrolü esnasında durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada, arac içerisine gizlenmiş, Roma ve Helenistik dönemlere ait ve Tarihi Eser olduğu değerlendirilen,141 adet sikke, 7 adet yüzük, 4 adet mühür, 3 adet haç, 1 adet bilezik, 3 adet metal Obje, 1 adet mermer obje ile birlikte araç içerisinde bulunan (3) üç şüpheli şahıs yakalanmıştır. Olayla ilgili şüpheli şahıslar hakkında adli tahkikata başlanılmıştı” ifadeleri kullanıldı.
Gebze’de tarihi eser kaçakçıları yakalandı!

Gebze Eskihisar Feribot İskelesi girişinde yapılan yol emniyet ve kontrolü esnasında durdurulan bir araçta tarihi eser yakalandı. Tarihi eserler el konulurken, araçtaki 3 şüpheli de gözaltına alındı.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Tarihi Eser Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, dün Gebze Eskihisar Feribot İskelesi girişinde yapılan yol emniyet ve kontrolü esnasında durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada, arac içerisine gizlenmiş, Roma ve Helenistik dönemlere ait ve Tarihi Eser olduğu değerlendirilen,141 adet sikke, 7 adet yüzük, 4 adet mühür, 3 adet haç, 1 adet bilezik, 3 adet metal Obje, 1 adet mermer obje ile birlikte araç içerisinde bulunan (3) üç şüpheli şahıs yakalanmıştır. Olayla ilgili şüpheli şahıslar hakkında adli tahkikata başlanılmıştı” ifadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.