Genel Başkan Akbulut, gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekti

Gündem 17.04.2024 - 18:37, Güncelleme: 17.04.2024 - 18:37
 

Genel Başkan Akbulut, gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekti

İKTİDAR KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMEZSE KAYBOLUP GİDECEKLER

Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, vatandaşın 31 Mart seçimlerinde iktidarın kulağını çekmekle kalmadığını, kulağını ısırdığını belirterek, “Emekliye, çalışana vermedikleri paraları zengine veriyorlar. Bu hükümetin acilen değişmesi gerekiyor. Eğer iktidar kendine çeki düzen vermezse Anavatan Partisi gibi kaybolup gidecekler” dedi. Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, gelir dağılımındaki eşitsizliğe dikkat çekti, 31 Mart yerel seçim sonuçlarının iktidara verdiği mesajı değerlendirdi. Türkiye’nin çok önemli sorunları olduğuna işaret eden Başkan Akbulut, “Ülkede çok büyük sorunlar var. Hangi taşın altını kaldırsanız altından bir beceriksizlik çıkıyor. İktidar çok beceriksiz, ülkeyi yönetemiyor. Ülkeyi kendi haline bırakmışlar. Vatandaşlar yapayalnız kalmış” dedi. GELİR DAĞILIMINDA ÇOK BÜYÜK BİR ADALETSİZLİK VAR Gelir dağılımındaki adaletsizliğin yarattığı sorunlara değinen Başkan Akbulut, “10 bin lira maaş alan insanlarımız var. Asgari ücret 17 bin lira. Gelir dağılımında çok büyük bir adaletsizlik var. 12 bin lira maaş alan bir kişi çocuklarının her istediğini alamıyor. Bir kişinin çocuğu ağlarken, diğerinin çocuğunun gülmesi adaletsizliğin en kötü örneğidir” diye konuştu. ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEN GENÇ NASIL EVLENECEK Asgari ücrette Türkiye’nin en sondan dördüncü sırada olduğuna işaret eden Başkan Akbulut, şöyle devam etti: “Ülke kaynaklarının vatandaşa eşit dağıtılmadığının en önemli göstergesi. Sadece emeklilerin değil, çok sayıda vatandaşımızın sorunları var. Gençlerimiz evlenemiyorlar. Altının gramı 4 bin lirayı geçmiş. Asgari ücretle geçinen genç nasıl evlenecek? Gençlerimizin evlilik yaş sınırı 30’u geçti.  Gençlerimiz iş bulamıyor.  İş bulamadığı için Avrupa ülkelerine gitmeye çalışıyor. Yetişmiş gençlerimiz, kendi vatanın evlatlarımız neden başka ülkelerde barındıralım.” Mülteci sorunlarına da değinen Başkan Akbulut, “Suriyeliler çalıştırılıyor. Ama kendi gençlerimiz göz ardı ediliyor. Halk aç, sefil, perişan. Başkomutan olduğunu söyleyen Sayın Recep Tayip Erdoğan halk sürünün demiş. Ama maalesef bebeklere kadar sürünüyor” dedi. İktidarın politikalarını eleştiren Başkan Akbulut, emekliye maaş artışı yapılmazken, büyük şirketlerin vergilerinden vazgeçildiğine dikkat çekerek, vatandaşın sırtına yüklenen vergiye tepki gösterdi. MERKEZ BANKASI’NI ZARAR ETTİRİYORLAR? Yanlış ekonomi politikalarını eleştiren Başkan Akbulut, Merkez Bankası’nın borcuna dikkat çekerek, “Bunlar kendi şirketlerinde zarar etmiyor da neden Merkez Bankası’nı zarar ettiriyorlar? Emekliye, çalışana vermedikleri paraları zengine veriyorlar. Kur korumalı mevduat ile zenginlerin parasını garanti altına almaya çalışıyor. Sarayın harcamalarına baktığımızda büyük şatafat görüyoruz. Halka gelince bir yudum su dahi verilmiyor. Bu hükümetin acilen değişmesi gerekiyor. 31 Mart’ta vatandaş kulak çekmedi kulağı ısırdı. Eğer iktidar kendine çeki düzen vermezse Anavatan Partisi gibi kaybolup gidecekler.”    
İKTİDAR KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMEZSE KAYBOLUP GİDECEKLER

Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, vatandaşın 31 Mart seçimlerinde iktidarın kulağını çekmekle kalmadığını, kulağını ısırdığını belirterek, “Emekliye, çalışana vermedikleri paraları zengine veriyorlar. Bu hükümetin acilen değişmesi gerekiyor. Eğer iktidar kendine çeki düzen vermezse Anavatan Partisi gibi kaybolup gidecekler” dedi.


Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, gelir dağılımındaki eşitsizliğe dikkat çekti, 31 Mart yerel seçim sonuçlarının iktidara verdiği mesajı değerlendirdi.
Türkiye’nin çok önemli sorunları olduğuna işaret eden Başkan Akbulut, “Ülkede çok büyük sorunlar var. Hangi taşın altını kaldırsanız altından bir beceriksizlik çıkıyor. İktidar çok beceriksiz, ülkeyi yönetemiyor. Ülkeyi kendi haline bırakmışlar. Vatandaşlar yapayalnız kalmış” dedi.

GELİR DAĞILIMINDA ÇOK BÜYÜK BİR ADALETSİZLİK VAR
Gelir dağılımındaki adaletsizliğin yarattığı sorunlara değinen Başkan Akbulut, “10 bin lira maaş alan insanlarımız var. Asgari ücret 17 bin lira. Gelir dağılımında çok büyük bir adaletsizlik var. 12 bin lira maaş alan bir kişi çocuklarının her istediğini alamıyor. Bir kişinin çocuğu ağlarken, diğerinin çocuğunun gülmesi adaletsizliğin en kötü örneğidir” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEN GENÇ NASIL EVLENECEK
Asgari ücrette Türkiye’nin en sondan dördüncü sırada olduğuna işaret eden Başkan Akbulut, şöyle devam etti: “Ülke kaynaklarının vatandaşa eşit dağıtılmadığının en önemli göstergesi. Sadece emeklilerin değil, çok sayıda vatandaşımızın sorunları var. Gençlerimiz evlenemiyorlar. Altının gramı 4 bin lirayı geçmiş. Asgari ücretle geçinen genç nasıl evlenecek? Gençlerimizin evlilik yaş sınırı 30’u geçti.  Gençlerimiz iş bulamıyor.  İş bulamadığı için Avrupa ülkelerine gitmeye çalışıyor. Yetişmiş gençlerimiz, kendi vatanın evlatlarımız neden başka ülkelerde barındıralım.”

Mülteci sorunlarına da değinen Başkan Akbulut, “Suriyeliler çalıştırılıyor. Ama kendi gençlerimiz göz ardı ediliyor. Halk aç, sefil, perişan. Başkomutan olduğunu söyleyen Sayın Recep Tayip Erdoğan halk sürünün demiş. Ama maalesef bebeklere kadar sürünüyor” dedi. İktidarın politikalarını eleştiren Başkan Akbulut, emekliye maaş artışı yapılmazken, büyük şirketlerin vergilerinden vazgeçildiğine dikkat çekerek, vatandaşın sırtına yüklenen vergiye tepki gösterdi.

MERKEZ BANKASI’NI ZARAR ETTİRİYORLAR?
Yanlış ekonomi politikalarını eleştiren Başkan Akbulut, Merkez Bankası’nın borcuna dikkat çekerek, “Bunlar kendi şirketlerinde zarar etmiyor da neden Merkez Bankası’nı zarar ettiriyorlar? Emekliye, çalışana vermedikleri paraları zengine veriyorlar. Kur korumalı mevduat ile zenginlerin parasını garanti altına almaya çalışıyor. Sarayın harcamalarına baktığımızda büyük şatafat görüyoruz. Halka gelince bir yudum su dahi verilmiyor. Bu hükümetin acilen değişmesi gerekiyor. 31 Mart’ta vatandaş kulak çekmedi kulağı ısırdı. Eğer iktidar kendine çeki düzen vermezse Anavatan Partisi gibi kaybolup gidecekler.”

 
 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.