GTÜ’de Yeşil Enerji ve İklim Eylemi Konuşuldu

Gebze 17.04.2024 - 16:42, Güncelleme: 17.04.2024 - 16:42
 

GTÜ’de Yeşil Enerji ve İklim Eylemi Konuşuldu

GTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörlüğü tarafından öğrenci ve akademisyenlere yönelik, yeşil enerji ve iklim eylemi temalı seminer gerçekleştirildi.

Avrupa Gençlik Haftası kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sürdürülebilirlik Bilgi Gününde öğrenciler temiz enerjiler ve iklim eylemi konusunda ufuklarını açacak bir seminer dinleme fırsatı buldular. Seminerde GTÜ Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Abdülkerim Gök; güneş panelleri ve güneş enerjisinin ülkemizde ve dünyadaki durumu, GTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Ergenekon; iklim değişiminin geleceğe etkisi ve iklim eylemi, GTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Melek Özkan ise Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve temiz enerjiler ile ilgili geleceğe dönük projeksiyonlar konularında konuşmalarını sundular. Katılımcıların sürdürülebilirlik konusuna ve güneş enerjilerine olan ilgisinin yüksek olduğu seminerde, öğrenciler soru ve çözüm önerileri bölümünde sürdürülebilirlik ile ilgili seçmeli ders sayısının artırılmasına yönelik taleplerini belirtiler.
GTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörlüğü tarafından öğrenci ve akademisyenlere yönelik, yeşil enerji ve iklim eylemi temalı seminer gerçekleştirildi.

Avrupa Gençlik Haftası kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sürdürülebilirlik Bilgi Gününde öğrenciler temiz enerjiler ve iklim eylemi konusunda ufuklarını açacak bir seminer dinleme fırsatı buldular. Seminerde GTÜ Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Abdülkerim Gök; güneş panelleri ve güneş enerjisinin ülkemizde ve dünyadaki durumu, GTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Ergenekon; iklim değişiminin geleceğe etkisi ve iklim eylemi, GTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Melek Özkan ise Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve temiz enerjiler ile ilgili geleceğe dönük projeksiyonlar konularında konuşmalarını sundular.
Katılımcıların sürdürülebilirlik konusuna ve güneş enerjilerine olan ilgisinin yüksek olduğu seminerde, öğrenciler soru ve çözüm önerileri bölümünde sürdürülebilirlik ile ilgili seçmeli ders sayısının artırılmasına yönelik taleplerini belirtiler.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.