SU KÂŞİFLERİNDEN ANLAMLI FARKINDALIK!

Çayırova 31.05.2017 - 14:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

SU KÂŞİFLERİNDEN ANLAMLI FARKINDALIK!

Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı’nın HSBC Su Programı desteğiyle Türkiye’de yürütmekte olduğu ‘Su Kaşifi’ programı, 8-14 yaş grubu öğrencilerinin suyla ilgili farkındalığını artırmayı amaçlıyor. Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu ‘Umutsu Su Kaşifi Ekibi’de Türkiye’de ilk 16 okul arasına girerek uluslararası yapılacak yarışmada ülkemizi temsil edecek. Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu ‘Umutsu Su Kaşifi Ekibi’, Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı’nın HSBC Su Programı desteğiyle Türkiye’de yürüttüğü etkinlikte Türkiye’de ilk 16 okul arasına girerek uluslararası yapılacak yarışmada ülkemizi temsil edecek.     FİNALLERE GİTMEYE HAK KAZANDILAR Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu ‘Umutsu Su Kaşifi Ekibi’, Aralık 2016’dan bugüne kadar yürüttükleri projede, yaptıkları etkinliklerle çevrelerinde çok fazla farkındalık yaratarak, puanlama aşamasında 5. Sırada yer alırken, Türkiye’de ilk 16 okul arasına girerek, finallere gitmeye hak kazandı. ‘Umutsu Su Kaşifi Ekibi tarafından Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu’nda yapılan ‘Su Festivali’ etkinliği ile Türkiye’de ilk beş okul seçimlerine girerek, uluslararası yapılacak yarışmada ülkemizi temsil etmeyi hedefliyorlar. Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu’nda yapılan ‘Su Festivali’ etkinliğine İlçe Kaymakamı Mustafa Hotman, Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Filiz Ayyıldız, daire amirleri, okul müdürleri, mahalle muhtarı, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.     HERKES ‘MAVİ’YE BOYANDI Tüm okulun mavi renklerde kıyafet giydiği etkinlikte; suyu koruma, su israfını önleme, su tasarrufu sağlama, saklı su ve su değiş tokuşunun önemi, su bilincini artırma... gibi konuları vurgulamak için; deney, kitap ve kıyafet, tasarım, mektubum var, karaoke ve farkındalık olmak üzere 6 ayrı çadır stantlar kuruldu. Ayrıca okul bahçelerine kurulan platformda geri dönüşüm defilesi, su oyunları, pandomim... gibi etkinlikler sergilenerek eğlenceli aktiviteler ve su ile ilgili kuruluşa bağış yapmak üzere çeşitli hediyelerin de dağıtıldığı çekiliş gerçekleştirildi.     FESTİVALE KATILIM ŞARTI EN GÜZELİ Kıyafet ve kitap takasının da olduğu festivale katılım için gelenler evlerinde artık kullanmadıkları kıyafetlerini ve önerebilecekleri kitapları getirip değiş tokuş yapma fırsatı yakaladılar. Ekibin açtığı ‘Umutsu Su Kaşifleri’ adlı sosyal medya adlı hesabında ise; Türkiye’nin dört köşesinden insanların ve 7 bölge, 7 il 7 okuldan değişik öğretmen-öğrencilerin; toplamda 700 kişinin katıldığı canlı bağlantılar yapılıp; festivale katılamayan tüm insanların izlemesi sağlanırken, ‘Kana kana içmek için; yana yana aramayalım!’ ana mesajlarını ülkemizin her köşesine ulaştırarak daha çok insanda farkındalık yarattılar. Festival ‘Yarın susuz kaldığımız zaman değil; bugün su için yürüyelim’ pankartları açılıp okul çevresinde yürüyüş yapıldıktan sona erdi.

Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı’nın HSBC Su Programı desteğiyle Türkiye’de yürütmekte olduğu ‘Su Kaşifi’ programı, 8-14 yaş grubu öğrencilerinin suyla ilgili farkındalığını artırmayı amaçlıyor. Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu ‘Umutsu Su Kaşifi Ekibi’de Türkiye’de ilk 16 okul arasına girerek uluslararası yapılacak yarışmada ülkemizi temsil edecek.

Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu ‘Umutsu Su Kaşifi Ekibi’, Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı’nın HSBC Su Programı desteğiyle Türkiye’de yürüttüğü etkinlikte Türkiye’de ilk 16 okul arasına girerek uluslararası yapılacak yarışmada ülkemizi temsil edecek.

 

 

FİNALLERE GİTMEYE HAK KAZANDILAR

Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu ‘Umutsu Su Kaşifi Ekibi’, Aralık 2016’dan bugüne kadar yürüttükleri projede, yaptıkları etkinliklerle çevrelerinde çok fazla farkındalık yaratarak, puanlama aşamasında 5. Sırada yer alırken, Türkiye’de ilk 16 okul arasına girerek, finallere gitmeye hak kazandı. ‘Umutsu Su Kaşifi Ekibi tarafından Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu’nda yapılan ‘Su Festivali’ etkinliği ile Türkiye’de ilk beş okul seçimlerine girerek, uluslararası yapılacak yarışmada ülkemizi temsil etmeyi hedefliyorlar. Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu’nda yapılan ‘Su Festivali’ etkinliğine İlçe Kaymakamı Mustafa Hotman, Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Filiz Ayyıldız, daire amirleri, okul müdürleri, mahalle muhtarı, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

HERKES ‘MAVİ’YE BOYANDI

Tüm okulun mavi renklerde kıyafet giydiği etkinlikte; suyu koruma, su israfını önleme, su tasarrufu sağlama, saklı su ve su değiş tokuşunun önemi, su bilincini artırma... gibi konuları vurgulamak için; deney, kitap ve kıyafet, tasarım, mektubum var, karaoke ve farkındalık olmak üzere 6 ayrı çadır stantlar kuruldu. Ayrıca okul bahçelerine kurulan platformda geri dönüşüm defilesi, su oyunları, pandomim... gibi etkinlikler sergilenerek eğlenceli aktiviteler ve su ile ilgili kuruluşa bağış yapmak üzere çeşitli hediyelerin de dağıtıldığı çekiliş gerçekleştirildi.

 

 

FESTİVALE KATILIM ŞARTI EN GÜZELİ

Kıyafet ve kitap takasının da olduğu festivale katılım için gelenler evlerinde artık kullanmadıkları kıyafetlerini ve önerebilecekleri kitapları getirip değiş tokuş yapma fırsatı yakaladılar. Ekibin açtığı ‘Umutsu Su Kaşifleri’ adlı sosyal medya adlı hesabında ise; Türkiye’nin dört köşesinden insanların ve 7 bölge, 7 il 7 okuldan değişik öğretmen-öğrencilerin; toplamda 700 kişinin katıldığı canlı bağlantılar yapılıp; festivale katılamayan tüm insanların izlemesi sağlanırken, ‘Kana kana içmek için; yana yana aramayalım!’ ana mesajlarını ülkemizin her köşesine ulaştırarak daha çok insanda farkındalık yarattılar. Festival ‘Yarın susuz kaldığımız zaman değil; bugün su için yürüyelim’ pankartları açılıp okul çevresinde yürüyüş yapıldıktan sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.