19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Havuza giren ulaşım esnafına destek meclisten geçti

Kocaeli 18.01.2024 - 17:13, Güncelleme: 18.01.2024 - 17:13
 

Havuza giren ulaşım esnafına destek meclisten geçti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ocak ayı meclis toplantısında toplu taşıma esnafına ücretsiz ve indirimli tarifeler için verilecek destek oluşturulan havuzlara girilmesi şartı ile meclisten geçti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2024 yılının ilk meclisi olan ocak ayı meclisinin birinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda devrim niteliğinde olan Karamürsel, Değirmendere, Gölcük, Başiskele havuzu, Gebze, Darıca, Çayırova havuzu, Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe havuzu oluşturuldu. Oluşturulan bu havuzlarla her bölgenin havuzunda o bölgenin toplu taşıma araçlarının parası toplanacak ve bu para bu havuz üzerinden esnaflara dağıtılacak. Oy birliği ile meclisten geçen karar ile birlikte toplu taşıma kooperatifleri genel kurullarını yaparak havuza dahil olacaklar. Havuza dahil olanlar indirimli ve ücretsiz binişler için Büyükşehir’in vereceği desteklerden yararlanacak. DEPREMZEDELERE ULAŞIM DESTEĞİ 6 AY UZATILDI Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen iki büyük depremden etkilenen 11 ilden Kocaeli’ye gelen depremzedelere Büyükşehir Belediyesi meclisinden alınan karar ile ücretsiz ulaşım desteği verildi. Önümüzdeki ay sona erecek olan ücretsiz ulaşım hakkı için Büyükşehir meclisinde karar alındı. Kararla birlikte depremzedelerin 6 ay daha ulaşımdan ücretsiz yararlanması sağlandı. ARSLANBEY OSB 190 DÖNÜM BÜYÜDÜ Kocaeli Büyükşehir Meclisinde görüşülecek olan gündemler arasında İmar ve Bayındırlık Komisyonundan meclise gelen maddeler arasında Kartepe Arslanbey OSB’nin bölgedeki 190 dönüm araziyi kendi sınırlarına dahil etmesi yer aldı. Turizm kenti olan Kartepe’de sanayi yoğunluğunu artıracak olan büyüme talebine oy birliği ile geçti. OSB’nin bölgeden topladığı 190 dönüm arazinin yüzde 70’inde yerleşim alanları var. Bu yerleşim alanları OSB sınırına dahil edildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ocak ayı meclis toplantısında toplu taşıma esnafına ücretsiz ve indirimli tarifeler için verilecek destek oluşturulan havuzlara girilmesi şartı ile meclisten geçti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2024 yılının ilk meclisi olan ocak ayı meclisinin birinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda devrim niteliğinde olan Karamürsel, Değirmendere, Gölcük, Başiskele havuzu, Gebze, Darıca, Çayırova havuzu, Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe havuzu oluşturuldu. Oluşturulan bu havuzlarla her bölgenin havuzunda o bölgenin toplu taşıma araçlarının parası toplanacak ve bu para bu havuz üzerinden esnaflara dağıtılacak. Oy birliği ile meclisten geçen karar ile birlikte toplu taşıma kooperatifleri genel kurullarını yaparak havuza dahil olacaklar. Havuza dahil olanlar indirimli ve ücretsiz binişler için Büyükşehir’in vereceği desteklerden yararlanacak.

DEPREMZEDELERE ULAŞIM DESTEĞİ 6 AY UZATILDI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen iki büyük depremden etkilenen 11 ilden Kocaeli’ye gelen depremzedelere Büyükşehir Belediyesi meclisinden alınan karar ile ücretsiz ulaşım desteği verildi. Önümüzdeki ay sona erecek olan ücretsiz ulaşım hakkı için Büyükşehir meclisinde karar alındı. Kararla birlikte depremzedelerin 6 ay daha ulaşımdan ücretsiz yararlanması sağlandı.

ARSLANBEY OSB 190 DÖNÜM BÜYÜDÜ

Kocaeli Büyükşehir Meclisinde görüşülecek olan gündemler arasında İmar ve Bayındırlık Komisyonundan meclise gelen maddeler arasında Kartepe Arslanbey OSB’nin bölgedeki 190 dönüm araziyi kendi sınırlarına dahil etmesi yer aldı. Turizm kenti olan Kartepe’de sanayi yoğunluğunu artıracak olan büyüme talebine oy birliği ile geçti. OSB’nin bölgeden topladığı 190 dönüm arazinin yüzde 70’inde yerleşim alanları var. Bu yerleşim alanları OSB sınırına dahil edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.