HSK adayları belirlendi

Gündem 20.05.2021 - 15:28, Güncelleme: 20.05.2021 - 15:28
 

HSK adayları belirlendi

HSK adayları belirlendi

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na seçilecek 7 üyenin 3 katı adayı belirledi. TBMM Anayasa- Adalet Karma Komisyonu, HSK üyeliği adayları seçimi için AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Bozdağ, HSK üyeliği seçimi için siyasi parti grupları arasında olgun görüşmeler yapıldığını, demokratik uzlaşma temin edildiğini anlattı. Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile siyasi partilerin genel başkanları ve partiler adına görüşmelere katılan milletvekillerine de teşekkür etti. Bozdağ, alt komisyon çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. Komisyonda daha sonra HSK'ya seçilecek 7 üyenin 3 katı adayın belirlenmesi için seçime geçildi. 7 HSK üyeliği için Yargıtay kontenjanından 50, Danıştay kontenjanından 10, avukat kontenjanından 42, öğretim üyesi kontenjanından 12 olmak üzere toplam 114 aday adayı seçime girdi. Basına kapalı yapılan ve 2 saat süren seçimde, HSK üyeliği için 21 aday belirlendi. 7'Sİ SEÇİLECEK TBMM Genel Kurulu, 7 Haziran'a kadar 7 HSK üyesini seçecek. Karma Komisyon tarafından belirlenen 21 aday arasından her bir üye için ayrı ayrı, gizli oyla seçim yapılacak. Birinci oylamada üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğu, bu oylamada seçimin sonuçlandırılamaması halinde ikinci oylamada üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğu gerekecek. İkinci oylamada da üye seçilemezse en çok oyu alan 2 aday arasında ad çekme usulü ile üye seçimi gerçekleştirilecek. Seçilecek HSK üyeleri, 4 yıl görev yapacak.
HSK adayları belirlendi

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na seçilecek 7 üyenin 3 katı adayı belirledi.

TBMM Anayasa- Adalet Karma Komisyonu, HSK üyeliği adayları seçimi için AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Bozdağ, HSK üyeliği seçimi için siyasi parti grupları arasında olgun görüşmeler yapıldığını, demokratik uzlaşma temin edildiğini anlattı. Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile siyasi partilerin genel başkanları ve partiler adına görüşmelere katılan milletvekillerine de teşekkür etti. Bozdağ, alt komisyon çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi.

Komisyonda daha sonra HSK'ya seçilecek 7 üyenin 3 katı adayın belirlenmesi için seçime geçildi. 7 HSK üyeliği için Yargıtay kontenjanından 50, Danıştay kontenjanından 10, avukat kontenjanından 42, öğretim üyesi kontenjanından 12 olmak üzere toplam 114 aday adayı seçime girdi. Basına kapalı yapılan ve 2 saat süren seçimde, HSK üyeliği için 21 aday belirlendi.

7'Sİ SEÇİLECEK

TBMM Genel Kurulu, 7 Haziran'a kadar 7 HSK üyesini seçecek. Karma Komisyon tarafından belirlenen 21 aday arasından her bir üye için ayrı ayrı, gizli oyla seçim yapılacak. Birinci oylamada üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğu, bu oylamada seçimin sonuçlandırılamaması halinde ikinci oylamada üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğu gerekecek. İkinci oylamada da üye seçilemezse en çok oyu alan 2 aday arasında ad çekme usulü ile üye seçimi gerçekleştirilecek. Seçilecek HSK üyeleri, 4 yıl görev yapacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.