“İl olayını Bahçeli çözer!”

Gebze 30.11.2022 - 15:51, Güncelleme: 30.11.2022 - 16:47
 

“İl olayını Bahçeli çözer!”

MHP’den Kocaeli Milletvekili aday adayı olan Muhteren Çay, il olayında çözüm adresinin Devlet Bahçeli olduğunu söyledi.

MHP Gebze İlçe Teşkilatının il olayını parti genel merkezine anlattığını da söyleyen Muhteren Çay, “Gebze ve Gebze’den ayrılan ilçeler batı yakası olarak adlandırdığımız ilçemiz Rahmetli Turgut Özal‘ın döneminden beri il konusu gündemde nüfus, yüz ölçümü ve diğer il olma kriterlerine haiz ilçemiz bu kriterler göz önünde bulundurulduğunda mutlaka artık il olmalıdır. Batıyakasının en büyük arzusudur, ortada il olma kriterleri oluşmuş var ise bu hak edilmiş bir hakkın önüne geçmenin büyük bir haksızlık olduğunu düşünmekteyiz. 7/24 üreten istihdam oluşturan ihracatta ülkemize değerli bir katma değer sunan Gebze’nin ve Gebze’de yaşayanların STK ve meslek odalarının ne sebep ile olursa olsun kalkıp bir bazı evrak izin tescil vb. işler için İzmit’e gidip gelmeleri günlük iş ve hayat akışını da olumsuz etkilemektedir.” Dedi.  Muhteren Çay, “Gebze artık kabına sığmıyor Gebze kamuoyu bunun farkında, toplumun her kesimi bu konuyu dillendiriyor bazıları bunu siyasette bir malzeme olarak da kullansa da bizler çözüm yolu aramak ile mükellefiz. Bu konuda siyasi partiler özellikle Cumhur ittifakının icradaki yetkisi sebebi ile meselenin çözümünün de orada aranması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle genel başkanımızın 2023 100. Yıl vizyonuna uygun olarak 100 il projesi aslında doğru adresi bize gösteriyor, biz parti olarak Gebze ile ilgili neden il olmalı gerekçeleri ile ilgili bilgilendirmeyi genel merkeze yaptık, kanaatimiz bu konuyu çözer ise yine Devlet bey çözer buna inanıyoruz. Bunun ile ilgili samimi olarak kamuoyu baskısı oluşturacak kişi ve kurumlar ile görüşüyoruz yakında sizlerde göreceksiniz il olma meselesi Gebze’den bizim dışımızda sorumluluk sahibi çözüm merci anlamış kişiler tarafından genel merkezimiz ziyaretleri başlayacaktır. İnşallah bu durumda bizlerde çözümün bir parçası olmanın mutluluğunu Gebze’nin hak ettiği yere gelmesinin gururunu hep beraber yaşarız.” Dedi. 
MHP’den Kocaeli Milletvekili aday adayı olan Muhteren Çay, il olayında çözüm adresinin Devlet Bahçeli olduğunu söyledi.

MHP Gebze İlçe Teşkilatının il olayını parti genel merkezine anlattığını da söyleyen Muhteren Çay, “Gebze ve Gebze’den ayrılan ilçeler batı yakası olarak adlandırdığımız ilçemiz Rahmetli Turgut Özal‘ın döneminden beri il konusu gündemde nüfus, yüz ölçümü ve diğer il olma kriterlerine haiz ilçemiz bu kriterler göz önünde bulundurulduğunda mutlaka artık il olmalıdır. Batıyakasının en büyük arzusudur, ortada il olma kriterleri oluşmuş var ise bu hak edilmiş bir hakkın önüne geçmenin büyük bir haksızlık olduğunu düşünmekteyiz. 7/24 üreten istihdam oluşturan ihracatta ülkemize değerli bir katma değer sunan Gebze’nin ve Gebze’de yaşayanların STK ve meslek odalarının ne sebep ile olursa olsun kalkıp bir bazı evrak izin tescil vb. işler için İzmit’e gidip gelmeleri günlük iş ve hayat akışını da olumsuz etkilemektedir.” Dedi. 

Muhteren Çay, “Gebze artık kabına sığmıyor Gebze kamuoyu bunun farkında, toplumun her kesimi bu konuyu dillendiriyor bazıları bunu siyasette bir malzeme olarak da kullansa da bizler çözüm yolu aramak ile mükellefiz. Bu konuda siyasi partiler özellikle Cumhur ittifakının icradaki yetkisi sebebi ile meselenin çözümünün de orada aranması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle genel başkanımızın 2023 100. Yıl vizyonuna uygun olarak 100 il projesi aslında doğru adresi bize gösteriyor, biz parti olarak Gebze ile ilgili neden il olmalı gerekçeleri ile ilgili bilgilendirmeyi genel merkeze yaptık, kanaatimiz bu konuyu çözer ise yine Devlet bey çözer buna inanıyoruz. Bunun ile ilgili samimi olarak kamuoyu baskısı oluşturacak kişi ve kurumlar ile görüşüyoruz yakında sizlerde göreceksiniz il olma meselesi Gebze’den bizim dışımızda sorumluluk sahibi çözüm merci anlamış kişiler tarafından genel merkezimiz ziyaretleri başlayacaktır. İnşallah bu durumda bizlerde çözümün bir parçası olmanın mutluluğunu Gebze’nin hak ettiği yere gelmesinin gururunu hep beraber yaşarız.” Dedi. 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.