19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İLME ADANMIŞ BİR HAYAT İLE GENÇ YÜREKLERE DOKUNMAK

Darıca 19.02.2024 - 16:35, Güncelleme: 19.02.2024 - 16:35
 

İLME ADANMIŞ BİR HAYAT İLE GENÇ YÜREKLERE DOKUNMAK

Günümüzün en büyük problemleri üzerine yorulmuş bir baş eser ve ona adanmış bir yarım asırlık hayat ile Eğitimci-Yazar Cengiz Ceylan'ın kaleminden "OKUMA YAZMANIN HARİKA FAYDALARI" eseri okuyucular tarafından büyük ilgi görmektedir.

“Okuma;  İnsanın, ruh ve düşünce dünyasını geliştirerek, Hayallerine ve düşlerine kavuşmasını, Medeniyete, Amaç ve hedeflerine ulaşmasını sağlayacak ve önüne Yeni fırsatların doğmasına, Yeni Ufukların açılmasına vesile olacak, hem Dini, hem de İlmi bakımdan önemli bir eylemdir.”  diyen Eğitimci Yazar Cengiz Ceylan, Darıca Kaymakamlığı ile Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün onayı ile yürütülen “Okuma Ve Yazmanın Harika Faydalarını Öğreniyorum” projesi kapsamında, okullara giderek çocuklarımıza gönüllülük esasına dayalı ve ücretsiz olarak okuma, yazmanın önemini erken yaşlarda öğretilmesi hususunda sunumlar/söyleşiler yapmaktadır. Bir ay gibi kısa bir süre içerisinde 1500 civarında öğrencimize “Okuma ve Yazmanın Önemi”ni anlatan Eğitimci Yazar Cengiz Ceylan, “İnşallah eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar bu sayıyı en az 4000 ila 5000 ‘e çıkarmayı düşünüyorum. Değerli okul müdürlerimizin desteği ne kadar çok olursa o kadar daha fazla öğrenciye ulaşmış olurum. Hatta Belediye Başkanlarımızın destek olması halinde Kültür Merkezlerinde yetişkinlerde söyleşiler yapabilirim. Çünkü Yetişkinlerin de en az öğrenciler kadar okumanın faydalarını öğrenmeye ihtiyaçları var.” “Her gün belirli aralıklarla yapacağınız kitap okuma etkinlikleri sayesinde; kendinizi geliştirebilir ve konulara analitik bir şekilde yaklaşabilirsiniz. Beyninizin sürekli çalışmasını ve hızlı düşünmenizi sağlarsınız, Doğru kararlar verme mekanizmanızı güçlendirerek başarının anahtarına sahip olursunuz. Düşlerinize ve hayallerinize kavuşursunuz. Okuduğunuz kitap sayesinde hayatınız düzene girer. Hayata bakış açınızda, düşüncelerinizde değişir. Diyor. Cengiz Ceylan, öz ile söz arasında bir ilmi yolculuğu kısaca okuma, yazmanın harika faydaları olarak yorumlamış.
Günümüzün en büyük problemleri üzerine yorulmuş bir baş eser ve ona adanmış bir yarım asırlık hayat ile Eğitimci-Yazar Cengiz Ceylan'ın kaleminden "OKUMA YAZMANIN HARİKA FAYDALARI" eseri okuyucular tarafından büyük ilgi görmektedir.

“Okuma;  İnsanın, ruh ve düşünce dünyasını geliştirerek, Hayallerine ve düşlerine kavuşmasını, Medeniyete, Amaç ve hedeflerine ulaşmasını sağlayacak ve önüne Yeni fırsatların doğmasına, Yeni Ufukların açılmasına vesile olacak, hem Dini, hem de İlmi bakımdan önemli bir eylemdir.”  diyen Eğitimci Yazar Cengiz Ceylan, Darıca Kaymakamlığı ile Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün onayı ile yürütülen “Okuma Ve Yazmanın Harika Faydalarını Öğreniyorum” projesi kapsamında, okullara giderek çocuklarımıza gönüllülük esasına dayalı ve ücretsiz olarak okuma, yazmanın önemini erken yaşlarda öğretilmesi hususunda sunumlar/söyleşiler yapmaktadır. Bir ay gibi kısa bir süre içerisinde 1500 civarında öğrencimize “Okuma ve Yazmanın Önemi”ni anlatan Eğitimci Yazar Cengiz Ceylan,

“İnşallah eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar bu sayıyı en az 4000 ila 5000 ‘e çıkarmayı düşünüyorum. Değerli okul müdürlerimizin desteği ne kadar çok olursa o kadar daha fazla öğrenciye ulaşmış olurum. Hatta Belediye Başkanlarımızın destek olması halinde Kültür Merkezlerinde yetişkinlerde söyleşiler yapabilirim. Çünkü Yetişkinlerin de en az öğrenciler kadar okumanın faydalarını öğrenmeye ihtiyaçları var.”

“Her gün belirli aralıklarla yapacağınız kitap okuma etkinlikleri sayesinde; kendinizi geliştirebilir ve konulara analitik bir şekilde yaklaşabilirsiniz. Beyninizin sürekli çalışmasını ve hızlı düşünmenizi sağlarsınız, Doğru kararlar verme mekanizmanızı güçlendirerek başarının anahtarına sahip olursunuz. Düşlerinize ve hayallerinize kavuşursunuz. Okuduğunuz kitap sayesinde hayatınız düzene girer. Hayata bakış açınızda, düşüncelerinizde değişir. Diyor.

Cengiz Ceylan, öz ile söz arasında bir ilmi yolculuğu kısaca okuma, yazmanın harika faydaları olarak yorumlamış.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.