Dünya tanıyor, biz unuttuk gitti!

Gebze 13.06.2021 - 14:47, Güncelleme: 13.06.2021 - 14:47
 

Dünya tanıyor, biz unuttuk gitti!

Dünya tanıyor, biz unuttuk gitti!

Türk resim sanatının öncülerinden dünyanın tanıdığı Osman Hamdi Bey'in Eskihisar’da bulunan müzesi unutulmaya devam ediyor. Gebze Belediyesi’nin geçmiş dönemdeki borçlarından dolayı restorasyon çalışması yaptıramadığı müze öylece unutulmaya yüz tutmaya devam edilirken, bu duruma üzülen vatandaşlar müze konusunda senelerce süren sessizliğin ve belirsizliğin artık sona ermesini isterken bu konuda tarihi değerimize yetkililerin sahip çıkmalarını bekliyorlar. Müze şu an kilitli kapısıyla öylece bir başına kalmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda üç resmi yurtdışında rekor fiyatlara alıcı bulan, UNESCO’nun adına sempozyum düzenlediği önemli değerlerimizden Osman Hamdi Bey ile ilgili Gebze’de gerekenin yapılmasını isteyen sanatseverler, “Dünya çapında tanınan önemli bir değerimiz. Okullarımızda okuyan öğrencilerin de katılımıyla, müze alanı ressamların mekânı haline dönüştürülüp, burada eserler çizilebilir. Bu eserler her yıl düzenlenecek Osman Hamdi Bey günü ile birlikte sergilenip, bir sempozyum formatıyla birlikte bu önemli değerimizi anabiliriz. Bu alanı restore edip, ulusal ve uluslararası arenada daha fazla tanıtmalıyız” ifadelerini kullandı. “TARİHİ İSME VEFA GÖSTERELİM” Müze şu anda kapalı vaziyette ve unutulmuş şekilde dururken bu duruma isyan eden vatandaşlar “Tarihi değerleri korumak lafla olmuyor Eskihisar’da dünya çapında tanınan Osman Hamdi Bey’in müzesi ha bugün ha yarın de diyerek ihmal edildi ve ihmal edilmeye devam ediyor. Bu durum oldukça acı ve üzüntü verici. Bizler vatandaşlar olarak bu durumun sona ermesini ve müzeye gereken değerin verilmesini istiyoruz. Müze halka açılmalı, çocuklarımız Osman Hamdi Bey ile tanışmalı. Şu anda öylece unutulmaya bırakılmış olan müze konusunda sevindirici haberler bekliyoruz” yorumunu yaptılar.
Dünya tanıyor, biz unuttuk gitti!

Türk resim sanatının öncülerinden dünyanın tanıdığı Osman Hamdi Bey'in Eskihisar’da bulunan müzesi unutulmaya devam ediyor. Gebze Belediyesi’nin geçmiş dönemdeki borçlarından dolayı restorasyon çalışması yaptıramadığı müze öylece unutulmaya yüz tutmaya devam edilirken, bu duruma üzülen vatandaşlar müze konusunda senelerce süren sessizliğin ve belirsizliğin artık sona ermesini isterken bu konuda tarihi değerimize yetkililerin sahip çıkmalarını bekliyorlar. Müze şu an kilitli kapısıyla öylece bir başına kalmayı sürdürüyor.
Geçtiğimiz yıllarda üç resmi yurtdışında rekor fiyatlara alıcı bulan, UNESCO’nun adına sempozyum düzenlediği önemli değerlerimizden Osman Hamdi Bey ile ilgili Gebze’de gerekenin yapılmasını isteyen sanatseverler, “Dünya çapında tanınan önemli bir değerimiz. Okullarımızda okuyan öğrencilerin de katılımıyla, müze alanı ressamların mekânı haline dönüştürülüp, burada eserler çizilebilir. Bu eserler her yıl düzenlenecek Osman Hamdi Bey günü ile birlikte sergilenip, bir sempozyum formatıyla birlikte bu önemli değerimizi anabiliriz. Bu alanı restore edip, ulusal ve uluslararası arenada daha fazla tanıtmalıyız” ifadelerini kullandı.

“TARİHİ İSME VEFA GÖSTERELİM”
Müze şu anda kapalı vaziyette ve unutulmuş şekilde dururken bu duruma isyan eden vatandaşlar “Tarihi değerleri korumak lafla olmuyor Eskihisar’da dünya çapında tanınan Osman Hamdi Bey’in müzesi ha bugün ha yarın de diyerek ihmal edildi ve ihmal edilmeye devam ediyor. Bu durum oldukça acı ve üzüntü verici. Bizler vatandaşlar olarak bu durumun sona ermesini ve müzeye gereken değerin verilmesini istiyoruz. Müze halka açılmalı, çocuklarımız Osman Hamdi Bey ile tanışmalı. Şu anda öylece unutulmaya bırakılmış olan müze konusunda sevindirici haberler bekliyoruz” yorumunu yaptılar.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.