Darıcalı esnafların emekli olmasının önü açıldı!

Darıca 10.08.2021 - 11:59, Güncelleme: 10.08.2021 - 11:59
 

Darıcalı esnafların emekli olmasının önü açıldı!

Darıca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şafak Erestin, “İmzalanan protokol kapsamında esnaf ve sanatkarların yapılandırdıkları prim borçlarını veya ihya edilecek sürelere ilişkin prim borçlarını kullanacakları emeklilik kredisi ile peşin olarak ödemeleri halinde emekli olmalarının önü açılacak” dedi.

Darıca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şafak Erestin, birikmiş SGK borcu olan esnafları uyararak çağrıda bulundu. Başkan Erestin yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere, Kovid 19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden ekonomik olarak olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlarımızın kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla Konfederasyonumuzca talep edilen; vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması, matrah artırımı ve stok affını içeren 7326 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun, 9 Haziran 2021 tarihli ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” dedi. “ÖDEME HALİNDE EMEKLİLİK ÖNÜ AÇILACAK” Sözlerini sürdüren Erestin, “Anılan Kanun kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna birikmiş borcunu ödeyerek emekliliğe hak kazanacak olan esnaf ve sanatkârlarımız için yine Konfederasyonumuzun başvurusu üzerine 3 kamu bankası ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında ‘kredi iş birliği protokolü’ imzalanmıştır. Buna göre, esnaf ve sanatkarlarımızın yapılandırdıkları prim borçlarını veya ihya edilecek sürelere ilişkin prim borçlarını Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank'tan kullanacakları emeklilik kredisi ile peşin olarak ödemeleri halinde emekli olmalarının önü açılacaktır. Kapsama giren esnaf ve sanatkarlarımız yapılandırılan borcun peşin ödenmesi için son gün olan 1 Kasım 2021 tarihine kadar aylık yüzde 1.55 faiz oranı ve 36 aya kadar vade ile kredi kullanmaları halinde emeklilik hakkını kazanabilecek, aylık kredi ödemeleri ise bağlanan emeklilik aylığından kesilecektir. Bilgilerinizi ve bağlı odalarımız aracılığıyla esnaf ve sanatkârlarımıza ivedilikle duyurulması hususunda gereğini rica ederiz” ifadelerini kullandı.
Darıca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şafak Erestin, “İmzalanan protokol kapsamında esnaf ve sanatkarların yapılandırdıkları prim borçlarını veya ihya edilecek sürelere ilişkin prim borçlarını kullanacakları emeklilik kredisi ile peşin olarak ödemeleri halinde emekli olmalarının önü açılacak” dedi.

Darıca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şafak Erestin, birikmiş SGK borcu olan esnafları uyararak çağrıda bulundu. Başkan Erestin yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere, Kovid 19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden ekonomik olarak olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlarımızın kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla Konfederasyonumuzca talep edilen; vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması, matrah artırımı ve stok affını içeren 7326 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun, 9 Haziran 2021 tarihli ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” dedi.

“ÖDEME HALİNDE EMEKLİLİK ÖNÜ AÇILACAK”

Sözlerini sürdüren Erestin, “Anılan Kanun kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna birikmiş borcunu ödeyerek emekliliğe hak kazanacak olan esnaf ve sanatkârlarımız için yine Konfederasyonumuzun başvurusu üzerine 3 kamu bankası ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında ‘kredi iş birliği protokolü’ imzalanmıştır. Buna göre, esnaf ve sanatkarlarımızın yapılandırdıkları prim borçlarını veya ihya edilecek sürelere ilişkin prim borçlarını Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank'tan kullanacakları emeklilik kredisi ile peşin olarak ödemeleri halinde emekli olmalarının önü açılacaktır. Kapsama giren esnaf ve sanatkarlarımız yapılandırılan borcun peşin ödenmesi için son gün olan 1 Kasım 2021 tarihine kadar aylık yüzde 1.55 faiz oranı ve 36 aya kadar vade ile kredi kullanmaları halinde emeklilik hakkını kazanabilecek, aylık kredi ödemeleri ise bağlanan emeklilik aylığından kesilecektir. Bilgilerinizi ve bağlı odalarımız aracılığıyla esnaf ve sanatkârlarımıza ivedilikle duyurulması hususunda gereğini rica ederiz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.