Hülagü çevre dostu projeyi imzaladı

Kocaeli 27.01.2015 - 10:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Hülagü çevre dostu projeyi imzaladı

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü ile Zarif Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. Müdürü Mustafa Doğru, evsel atıkların enerjiye dönüştürülmesiyle ilgili geliştirilen projeyle ilgili protokole imza attı.

Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile Zarif Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. ortaklığında “Çöplerin Organik Kısımlarının Ayrıştırılarak Kuru Fermantasyon Yöntemi ile Biyogazlaştırılması” projesi imzalandı. Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile Zarif Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. Müdürü Mustafa Doğru’nun imzaladığı proje; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı San-Tez programı kapsamında destekleniyor. Projenin yöneticiliğini ise KOÜ Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Kaya yapıyor. Projenin, evsel çöplerin bertaraf edilmesi ve geri kazanımı için örnek teşkil etmesi hedefleniyor. EVSEL ATIKLAR BİYOGAZ OLACAK Proje kapsamında Kırıkkale Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda toplanan evsel katı atıklar kullanılarak biyogaz üretilecek. 18 ayda tamamlanması belirlenen proje ile atıklar enerjiye dönüştürülürken, çöp depolama sahasına duyulan ihtiyacın azalması ve çevre kirliliğinin büyük ölçüde önüne geçilmesi amaçlanıyor. Evsel atıkların aslında bir ekonomik kaynak olduğunun vurgulanacağı proje, tüm illerimizdeki evsel atıkların geri kazanımının yaygınlaştırılmasına örnek teşkil edecek.
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü ile Zarif Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. Müdürü Mustafa Doğru, evsel atıkların enerjiye dönüştürülmesiyle ilgili geliştirilen projeyle ilgili protokole imza attı.

Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile Zarif Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. ortaklığında “Çöplerin Organik Kısımlarının Ayrıştırılarak Kuru Fermantasyon Yöntemi ile Biyogazlaştırılması” projesi imzalandı. Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile Zarif Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. Müdürü Mustafa Doğru’nun imzaladığı proje; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı San-Tez programı kapsamında destekleniyor. Projenin yöneticiliğini ise KOÜ Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Kaya yapıyor. Projenin, evsel çöplerin bertaraf edilmesi ve geri kazanımı için örnek teşkil etmesi hedefleniyor.


EVSEL ATIKLAR BİYOGAZ OLACAK
Proje kapsamında Kırıkkale Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda toplanan evsel katı atıklar kullanılarak biyogaz üretilecek. 18 ayda tamamlanması belirlenen proje ile atıklar enerjiye dönüştürülürken, çöp depolama sahasına duyulan ihtiyacın azalması ve çevre kirliliğinin büyük ölçüde önüne geçilmesi amaçlanıyor. Evsel atıkların aslında bir ekonomik kaynak olduğunun vurgulanacağı proje, tüm illerimizdeki evsel atıkların geri kazanımının yaygınlaştırılmasına örnek teşkil edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.