Bilgievi öğrencilerinden örnek davranış

Kocaeli 04.02.2015 - 10:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Bilgievi öğrencilerinden örnek davranış

Bilgi Evi öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarla Engellilerle Dayanışma Derneği’ne tekerlekli sandalye bağışladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievlerinde öğrenciler, aldıkları “Değerler Eğitimi” kapsamında öğrendiklerini hayata geçiriyorlar.   DEĞERLER EĞİTİMİ Bilgievleri, öğrencilerin eğitimlerine sağladığı katkının yanında onların çok yönlü gelişimine de katkı sağlamaya devam ediyor. Öğrenciler, Bilgievleri’nde bilgi destek programının yanı sıra birbirinden eğlenceli ve faydalı kulüp faaliyetlerine katılıyorlar. Bu kulüp faaliyetlerinden birisi de “Değerler Eğitimi” kulübü. Değerler Eğitimi kapsamında her ay bir değerimizin işlendiği Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi’nde geçtiğimiz ay “Vakıf” konusu ele alındı.   TEKERLEKLİ SANDALYE BAĞIŞLADILAR Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi öğrencileri, gördükleri Değerler Eğitimi’nden sonra, öğrendiklerini pratiğe döktüler. Öğretmenlerinin önderliğinde kumbaralarında para biriktirip, 5 adet tekerlekli sandalye alan öğrenciler daha sonra aldıkları bu tekerlekli sandalyeleri Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne bağışladı.   HARÇLIKLARINDAN ARTTIRDILAR Öğretmenlerinin sayesinde yaşadıkları bu deneyimle, hayatları boyunca unutamayacakları bir duyguyu yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, bir ay boyunca harçlıklarından arttırarak biriktirdikleri paranın böyle faydalı bir amaç için kullanılmasından memnuniyet duydular. İnsanların sorunlarına sessiz kalmayan, onlar için ellerinden gelenin en iyisini yapan bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Bilgievleri eğitimcileri, yaptıkları işten gurur duyduklarını dile getirdiler. Bilgievine geldikleri için mutlu olduklarını belirten öğrenciler, burada sadece Türkçe, matematik ya da fen dersi görmediklerini, aynı zamanda manevi anlamda da beslendiklerini ifade ettiler. Değerler eğitiminin hayatlarında farklı bir pencere açtığını söyleyen minik öğrenciler, Bilgievleri’nden herkesin faydalanmasını da tavsiye ettiler.
Bilgi Evi öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarla Engellilerle Dayanışma Derneği’ne tekerlekli sandalye bağışladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievlerinde öğrenciler, aldıkları “Değerler Eğitimi” kapsamında öğrendiklerini hayata geçiriyorlar.

 

DEĞERLER EĞİTİMİ

Bilgievleri, öğrencilerin eğitimlerine sağladığı katkının yanında onların çok yönlü gelişimine de katkı sağlamaya devam ediyor. Öğrenciler, Bilgievleri’nde bilgi destek programının yanı sıra birbirinden eğlenceli ve faydalı kulüp faaliyetlerine katılıyorlar. Bu kulüp faaliyetlerinden birisi de “Değerler Eğitimi” kulübü. Değerler Eğitimi kapsamında her ay bir değerimizin işlendiği Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi’nde geçtiğimiz ay “Vakıf” konusu ele alındı.

 

TEKERLEKLİ SANDALYE BAĞIŞLADILAR

Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi öğrencileri, gördükleri Değerler Eğitimi’nden sonra, öğrendiklerini pratiğe döktüler. Öğretmenlerinin önderliğinde kumbaralarında para biriktirip, 5 adet tekerlekli sandalye alan öğrenciler daha sonra aldıkları bu tekerlekli sandalyeleri Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne bağışladı.

 

HARÇLIKLARINDAN ARTTIRDILAR

Öğretmenlerinin sayesinde yaşadıkları bu deneyimle, hayatları boyunca unutamayacakları bir duyguyu yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, bir ay boyunca harçlıklarından arttırarak biriktirdikleri paranın böyle faydalı bir amaç için kullanılmasından memnuniyet duydular. İnsanların sorunlarına sessiz kalmayan, onlar için ellerinden gelenin en iyisini yapan bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Bilgievleri eğitimcileri, yaptıkları işten gurur duyduklarını dile getirdiler. Bilgievine geldikleri için mutlu olduklarını belirten öğrenciler, burada sadece Türkçe, matematik ya da fen dersi görmediklerini, aynı zamanda manevi anlamda da beslendiklerini ifade ettiler. Değerler eğitiminin hayatlarında farklı bir pencere açtığını söyleyen minik öğrenciler, Bilgievleri’nden herkesin faydalanmasını da tavsiye ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.