Mutlukent'e Yeni Kuran Kursu

Gebze 17.06.2015 - 12:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Mutlukent'e Yeni Kuran Kursu

Gebze Yenikent Mahallesi sakinleri Yatılı Kuran Kursuna kavuşuyor. Mutlukent Merkez Camiinin yanında inşaatı devam eden bu yapı Hafızlık Eğitim Merkezi olacak.

Gebze Müftüsü Şaban Apaydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda basına konuyla ilgili bilgi verildi. Yenikent Mahallesinde yükselen Hafızlık Eğitim Merkezi 36 yatakhane, 12 derslik, 245 kişilik  Konferans Salonu, Mescit, Kütüphane, Spor Salonu, Revir, Misafirhane gibi hizmetleri barındırmakla beraber 104 öğrenci kapasitesine sahip olacak. Şuan dış cephesi yapılmakta olan inşaatın 11. Ayda teslim edileceği öngörülüyor. Maliyeti 7 milyon TL olan bu Merkezin şimdiye kadar 4 milyon TL’si karşılanmış durumda. Gebze Müftüsü Şaban Apaydın maddi ihtiyaçlarını camii cemattinden karşıladıklarını söyledi ve ekledi: ‘’ buna nazaran maliyeti karşılayamıyoruz. İş adamlarımızdan destek bekliyoruz’’ dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi malzeme yardımı yaptığını söyleyen Apaydın, ‘boya malzemelerini de karşılayacaklarını söylediler.’ dedi. Şaban Apaydın konuşmasına Gebze halkının Ramazanını tebrik ederek başladı. Bu yıl Ramazan Orucunun 29 güne denk gelmesiyle ilgili soruya ‘’Allah’ın takdir ettiği neyse faziletli olan odur’’ diyerek cevap verdi.  Hafızlık Eğitim Merkezi ile ilgili bilgi veren Apaydın, ‘Çocuklara içerde spor salonu, bahçesinde ise basketbol sahası yapılacak. Okullarına buradan servisle gidecek olan çocukları yine aynı okullardan servisle buraya getireceğiz. Gün içerisinde gördükleri eğitimleri buradan öğretmenlerimiz eşliğinde pekiştirecekler.’’ dedi. Şaban Apaydın aynı zamanda Ramazan ayıyla ilgili yapılacak etkinliklerle ilgili de bilgi verdi. 35 camii  de Kuran kursu öğrencileri ve İmam Hatip okulu öğrencileri mukabele okuyacak diyen Apaydın,  Mollafenari, Tavşanlı Köyü, Kadıllı, ve Denizli Köyünde Pazar günleri Kuran-ı Kerim ziyafetleri ve iftar verileceğini söyledi. Ailelerin merakla beklediği Yaz Kuran Kurslarının ise kayıtlarının hala devam ettiğini söyleyen Apaydın, ‘ 24 Haziran’da kayıtları bitecek olan kurslarımız 22 Haziran’da başlayıp 21 Ağustos’ta bitecek. Eğitimde yaş sınırlaması yoktur. Ve saat 10.00’da kursa gelecek öğrenciler, öğle namazını kıldıktan sonra evlerine gönderilecek.’ dedi.
Gebze Yenikent Mahallesi sakinleri Yatılı Kuran Kursuna kavuşuyor. Mutlukent Merkez Camiinin yanında inşaatı devam eden bu yapı Hafızlık Eğitim Merkezi olacak.

Gebze Müftüsü Şaban Apaydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda basına konuyla ilgili bilgi verildi. Yenikent Mahallesinde yükselen Hafızlık Eğitim Merkezi 36 yatakhane, 12 derslik, 245 kişilik  Konferans Salonu, Mescit, Kütüphane, Spor Salonu, Revir, Misafirhane gibi hizmetleri barındırmakla beraber 104 öğrenci kapasitesine sahip olacak.

Şuan dış cephesi yapılmakta olan inşaatın 11. Ayda teslim edileceği öngörülüyor. Maliyeti 7 milyon TL olan bu Merkezin şimdiye kadar 4 milyon TL’si karşılanmış durumda. Gebze Müftüsü Şaban Apaydın maddi ihtiyaçlarını camii cemattinden karşıladıklarını söyledi ve ekledi: ‘’ buna nazaran maliyeti karşılayamıyoruz. İş adamlarımızdan destek bekliyoruz’’ dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi malzeme yardımı yaptığını söyleyen Apaydın, ‘boya malzemelerini de karşılayacaklarını söylediler.’ dedi.

Şaban Apaydın konuşmasına Gebze halkının Ramazanını tebrik ederek başladı. Bu yıl Ramazan Orucunun 29 güne denk gelmesiyle ilgili soruya ‘’Allah’ın takdir ettiği neyse faziletli olan odur’’ diyerek cevap verdi.  Hafızlık Eğitim Merkezi ile ilgili bilgi veren Apaydın, ‘Çocuklara içerde spor salonu, bahçesinde ise basketbol sahası yapılacak. Okullarına buradan servisle gidecek olan çocukları yine aynı okullardan servisle buraya getireceğiz. Gün içerisinde gördükleri eğitimleri buradan öğretmenlerimiz eşliğinde pekiştirecekler.’’ dedi.

Şaban Apaydın aynı zamanda Ramazan ayıyla ilgili yapılacak etkinliklerle ilgili de bilgi verdi. 35 camii  de Kuran kursu öğrencileri ve İmam Hatip okulu öğrencileri mukabele okuyacak diyen Apaydın,  Mollafenari, Tavşanlı Köyü, Kadıllı, ve Denizli Köyünde Pazar günleri Kuran-ı Kerim ziyafetleri ve iftar verileceğini söyledi.

Ailelerin merakla beklediği Yaz Kuran Kurslarının ise kayıtlarının hala devam ettiğini söyleyen Apaydın, ‘ 24 Haziran’da kayıtları bitecek olan kurslarımız 22 Haziran’da başlayıp 21 Ağustos’ta bitecek. Eğitimde yaş sınırlaması yoktur. Ve saat 10.00’da kursa gelecek öğrenciler, öğle namazını kıldıktan sonra evlerine gönderilecek.’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.