Gebze’de Meclis Toplandı

Gebze 02.07.2015 - 11:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze’de Meclis Toplandı

Gebze’de Belediye Meclisi Toplandı. Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantı yoklama yapıldıktan sonra başladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in olmadığından dolayı toplantıya Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran başkanlık yaptı.

Gebze’de Belediye Meclisi Toplandı. Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantı yoklama yapıldıktan sonra başladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in olmadığından dolayı toplantıya Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran başkanlık yaptı. Toplantının gündemine geçilmeden CHP’li Meclis üyeleri tarafından verilen önergelerin olduğunu söyleyen Ayran, ‘ önergelerinizin cevapları araştırılıyor, size yazılı olarak cevap vereceğiz.’ dedi. CHP’li Meclis üyeleri bu duruma karşı çıktı. Kamuoyuna açık bir şekilde açıklamalarını isteyen üyeler, neden yazılı cevap vermek istiyorsunuz? diye sordu. Konuyla ilgili Nilay Ayran yazılı açıklama yapmalarının nedenini şöyle ifade etti. ‘ konuyla ilgili araştırmalarımız sürüyor. Daha sağlıklı bir sonuca ulaşmamız için araştırmalarımızın devam etmesi gerek. Bir kamuoyu açıklaması söz konusu olur ise bu konuyu çok geç cevaplamış  olacağız. Ama yazılı olarak belirtirsek size cevabı, konuyla ilgili araştırma biter bitmez sonuç elinizde olmuş olacak.’ dedi. Oy Birliği ile Kabul Edildi Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemdeki maddelerin tamamının oy birliği ile kabul edildiği gözlendi. Gündemde yer alan maddelerin oylaması yapıldıktan sonra CHP Meclis Üyesi Nursel Çoşkun’un evlilik nedeniyle İzmir’e taşınması sonucunda Üyelikten istifa edeceğini duyuran Nilay Ayran’ın sözü Nursel Çoşkun’a verdi. AK Parti Meclis Üyelerinin de şaşırdığı bu duruma karşı Çoşkun bu oluşan durumun nedenini anlattı. Çalışma arkadaşlarına ve Meclise başarılar dileyen Çoşkun’un yerine Neşe Çelenk’in geleceği bildirildi. Gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyeleri Merhum Belediye Başkanı Sedat Tüze’nin isminin bir para verilmesinin daha önce kararlaştırılmış olmasına rağmen hala verilmediğini ve parklarda böceklere karşı ilaçlama faaliyetlerinin yapılıp yapılmadığını vatandaşların artan böcek ve sineklerden rahatsız olduğunu söyledi. Verilen bu önergeye cevabı Nilay Ayran verdi. Ayran konuşmasına önce merhum eski Belediye Başkanı Tüze’den başladı. ‘Merhum Belediye Başkanının isminin parka verilmesi konusunda hiçbir sıkıntı yoktur. Kararı meclis üyeleriyle beraber aldık. Yalnız parkın yapım çalışması devam ediyor. Çalışma bittikten sonra tabela asılacak. Başka bir isim verilmesi söz konusu değil. O park Sedat Tüze Parkı olacak. Parklarda yaz aylarından dolayı vatandaşları rahatsız edecek derecede artan böceklerin ilaçlanması Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bizim ortak çalışmamızın sonucunda mücadele ediliyor. Konuyla ilgili yetkili arkadaşlardan bilgi alacağım. Eğer bir ihmal varsa gerekeni yapacağız.’ dedi. Toplantı izne ayrılacak üyelerinin isminin okunması ve izinlerinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından bir dahaki toplantının 3 Ağustos Pazartesi saat 16:00 da toplanılması oylandıktan sonra sona erdi.  
Gebze’de Belediye Meclisi Toplandı. Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantı yoklama yapıldıktan sonra başladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in olmadığından dolayı toplantıya Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran başkanlık yaptı.

Gebze’de Belediye Meclisi Toplandı. Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantı yoklama yapıldıktan sonra başladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in olmadığından dolayı toplantıya Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran başkanlık yaptı.

Toplantının gündemine geçilmeden CHP’li Meclis üyeleri tarafından verilen önergelerin olduğunu söyleyen Ayran, ‘ önergelerinizin cevapları araştırılıyor, size yazılı olarak cevap vereceğiz.’ dedi. CHP’li Meclis üyeleri bu duruma karşı çıktı. Kamuoyuna açık bir şekilde açıklamalarını isteyen üyeler, neden yazılı cevap vermek istiyorsunuz? diye sordu. Konuyla ilgili Nilay Ayran yazılı açıklama yapmalarının nedenini şöyle ifade etti. ‘ konuyla ilgili araştırmalarımız sürüyor. Daha sağlıklı bir sonuca ulaşmamız için araştırmalarımızın devam etmesi gerek. Bir kamuoyu açıklaması söz konusu olur ise bu konuyu çok geç cevaplamış  olacağız. Ama yazılı olarak belirtirsek size cevabı, konuyla ilgili araştırma biter bitmez sonuç elinizde olmuş olacak.’ dedi.

Oy Birliği ile Kabul Edildi

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemdeki maddelerin tamamının oy birliği ile kabul edildiği gözlendi. Gündemde yer alan maddelerin oylaması yapıldıktan sonra CHP Meclis Üyesi Nursel Çoşkun’un evlilik nedeniyle İzmir’e taşınması sonucunda Üyelikten istifa edeceğini duyuran Nilay Ayran’ın sözü Nursel Çoşkun’a verdi. AK Parti Meclis Üyelerinin de şaşırdığı bu duruma karşı Çoşkun bu oluşan durumun nedenini anlattı. Çalışma arkadaşlarına ve Meclise başarılar dileyen Çoşkun’un yerine Neşe Çelenk’in geleceği bildirildi.

Gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyeleri Merhum Belediye Başkanı Sedat Tüze’nin isminin bir para verilmesinin daha önce kararlaştırılmış olmasına rağmen hala verilmediğini ve parklarda böceklere karşı ilaçlama faaliyetlerinin yapılıp yapılmadığını vatandaşların artan böcek ve sineklerden rahatsız olduğunu söyledi. Verilen bu önergeye cevabı Nilay Ayran verdi. Ayran konuşmasına önce merhum eski Belediye Başkanı Tüze’den başladı. ‘Merhum Belediye Başkanının isminin parka verilmesi konusunda hiçbir sıkıntı yoktur. Kararı meclis üyeleriyle beraber aldık. Yalnız parkın yapım çalışması devam ediyor. Çalışma bittikten sonra tabela asılacak. Başka bir isim verilmesi söz konusu değil. O park Sedat Tüze Parkı olacak. Parklarda yaz aylarından dolayı vatandaşları rahatsız edecek derecede artan böceklerin ilaçlanması Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bizim ortak çalışmamızın sonucunda mücadele ediliyor. Konuyla ilgili yetkili arkadaşlardan bilgi alacağım. Eğer bir ihmal varsa gerekeni yapacağız.’ dedi.

Toplantı izne ayrılacak üyelerinin isminin okunması ve izinlerinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından bir dahaki toplantının 3 Ağustos Pazartesi saat 16:00 da toplanılması oylandıktan sonra sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.