KOCAELİ OYUNCAK ÜRETECEK

Kocaeli 21.07.2015 - 11:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KOCAELİ OYUNCAK ÜRETECEK

Bakan Fikri Işık, Türkiye’nin milli oyuncak karakteri olmadığını belirterek, “Kurmayı düşündüğümüz Oyuncak OSB ile kültürümüzü yansıtan, milli oyuncak karakterleri üretmeyi istiyoruz.

Ar-Ge çalışmaları Kocaeli’de yapılabilir” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2015-2018 yıllarını kapsayan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi’nde de yer verdikleri Oyuncak OSB kurulması çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili dünya örneklerini incelediklerini anlatan Işık,Türkiye’nin köklü bir medeniyete sahip olmasına rağmen maalesef milli bir oyuncak karakteri olmadığını söyledi. KENDİ KÜLTÜRÜMÜZ VAR Bakan Işık, konu hakkındaki açıklamasında, “Bir Keloğlan karakterimiz var, ama ben hiçbir yerde Keloğlan oyuncağı görmedim. Türk oyuncağı denilince mesela bir de Karagöz ve Hacivat’ı ortaya koyarlar, fakat bunlar oyuncak değil, bir oyundur. Onun için, kurmayı düşündüğümüz Oyuncak OSB ile kültürümüzü, medeniyetimizi yansıtan, milli oyuncak karakterleri üretmeyi istiyoruz” diye konuştu.
Bakan Fikri Işık, Türkiye’nin milli oyuncak karakteri olmadığını belirterek, “Kurmayı düşündüğümüz Oyuncak OSB ile kültürümüzü yansıtan, milli oyuncak karakterleri üretmeyi istiyoruz.

Ar-Ge çalışmaları Kocaeli’de yapılabilir” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2015-2018 yıllarını kapsayan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi’nde de yer verdikleri Oyuncak OSB kurulması çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili dünya örneklerini incelediklerini anlatan Işık,Türkiye’nin köklü bir medeniyete sahip olmasına rağmen maalesef milli bir oyuncak karakteri olmadığını söyledi.

KENDİ KÜLTÜRÜMÜZ VAR

Bakan Işık, konu hakkındaki açıklamasında, “Bir Keloğlan karakterimiz var, ama ben hiçbir yerde Keloğlan oyuncağı görmedim. Türk oyuncağı denilince mesela bir de Karagöz ve Hacivat’ı ortaya koyarlar, fakat bunlar oyuncak değil, bir oyundur. Onun için, kurmayı düşündüğümüz Oyuncak OSB ile kültürümüzü, medeniyetimizi yansıtan, milli oyuncak karakterleri üretmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.