Kocaeli’nin yeni komutanları

Kocaeli 03.08.2016 - 09:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli’nin yeni komutanları

Yüksek Askeri Şura(YAŞ) kararları sonrası yapılan terfilerin ardından, 167 general ve amiralin yeni görev yerleri de belli oldu

Kocaeli'de EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı görevini yürüten Korgeneral Mehmet Daysal, İstanbul’daki 3.Kolordu Komutanlığı’na atandı. Daysal’ın yerine Ankara’daki 4.Kolordu Komutanlığı görevini yürüten Korgeneral Metin Gürak getirildi.      DONANMA’DAKİ ATAMALAR Donanma Komutanlığı bünyesinde de yeni görevlere, komutanlıklara atamalar yapıldı. Atamalar şu şekilde: Denizaltı Filo Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale Boğaz Komutanlığı’na, Kuzey Görev Grup Komutanlığı emrinde bulunan Tuğamiral Levent Kerim Uça, Ankara Güney Görev Grup Komutanlığı’na,  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı’nda görevli Tuğamiral Bülent Turan, Denizaltı Filosu Komutanlığı’na getirildi.    DENİZ VE HAVADAKİ ATAMALAR Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görev yapan,Tuğamiral Berker Emre Tok, Kartepe’deki Deniz Hava Komutanlığı'na, Çanakkale Boğaz Komutanı olan eski Tüma. Darbe kalkışmasının Donanma’daki önemli isimlerinden birisi olan, ordudan atılan ve halen firar olan Gölcük Ana Üs eski Komutanı Tuğa. Hayrettin İmren’in yerine de atama yapıldı.Tuğamiral Mehmet Baybars Küçükatay, Gölcük Ana Üs Komutanı oldu.
Yüksek Askeri Şura(YAŞ) kararları sonrası yapılan terfilerin ardından, 167 general ve amiralin yeni görev yerleri de belli oldu

Kocaeli'de EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı görevini yürüten Korgeneral Mehmet Daysal, İstanbul’daki 3.Kolordu Komutanlığı’na atandı. Daysal’ın yerine Ankara’daki 4.Kolordu Komutanlığı görevini yürüten Korgeneral Metin Gürak getirildi. 

 

 

DONANMA’DAKİ ATAMALAR

Donanma Komutanlığı bünyesinde de yeni görevlere, komutanlıklara atamalar yapıldı. Atamalar şu şekilde: Denizaltı Filo Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale Boğaz Komutanlığı’na, Kuzey Görev Grup Komutanlığı emrinde bulunan Tuğamiral Levent Kerim Uça, Ankara Güney Görev Grup Komutanlığı’na,  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı’nda görevli Tuğamiral Bülent Turan, Denizaltı Filosu Komutanlığı’na getirildi. 

 

DENİZ VE HAVADAKİ ATAMALAR

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görev yapan,Tuğamiral Berker Emre Tok, Kartepe’deki Deniz Hava Komutanlığı'na, Çanakkale Boğaz Komutanı olan eski Tüma. Darbe kalkışmasının Donanma’daki önemli isimlerinden birisi olan, ordudan atılan ve halen firar olan Gölcük Ana Üs eski Komutanı Tuğa. Hayrettin İmren’in yerine de atama yapıldı.Tuğamiral Mehmet Baybars Küçükatay, Gölcük Ana Üs Komutanı oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.