Vekil Katırcıoğlu, “Kadına yönelik her şiddete karşıyız”

22.09.2016 - 09:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Vekil Katırcıoğlu, “Kadına yönelik her şiddete karşıyız”

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, hemşire Ayşegül Terzinin belediye otobüsünde darp edilmesini kınadı.

'Kadına yönelik her şiddete TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği iddiasıyla savcılıkça serbest bırakılan, daha sonra tutuklanan Abdullah Çakıroğlu'nun yargılanmasına ilişkin, "Bu konuda bir ihmal varsa takibini yapacağız. Yasada bir eksiklik, boşluk varsa onu da tamamlamak için gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi.  Yaşanan olayı kınayan Katırcıoğlu, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını belirterek "Hiçbir kadına kılık ve kıyafeti nedeniyle ya da herhangi bir sebeple fiziksel ve sözel şiddet kesinlikle kabul ettiğimiz bir şey değildir" dedi. Kendisinin de bir dönem başörtüsü nedeniyle çeşitli sorunlar yaşadığını anlatan Katırcıoğlu, Terzi'nin htiklerini çok iyi anladığını söyledi. Katırcıoğlu, "Şimdi Mecliste başörtülü arkadaşlarımız var. Şeriat mı geldi, İran mı olduk, Laiklik mi elden gitti? Bunlar Türkiye üzerine yapılan operasyonların farklı versiyonları. Şort ya da başörtüsü hiç farketmez. Herkes özgür, istediği hayat felsefesi kendi yaşantısını biçimleyebilir, bunun üzerine yasar, bu konuda özgürdür" dedi.  Katırcıoğlu, ''Hiçbir kadına kılık ve kıyafeti nedeniyle ya da herhangi bir sebeple fiziksel ve sözel şiddet kesinlikle kabul ettiğimiz bir şey değildir" ifadesini kullandı. Abdullah Ç'nin yargılanmasının takipçisi olacaklarını vurgulayan Katırcıoğlu, ''Bir ihmal varsa takibini yapacağız. Yasada bir eksiklik, boşluk varsa tamamlamak için girişimlerde bulunacağız, aktif olarak rol üstleneceğiz" dedi. Yasa çıkarmanın yeterli olmadığının, yasa uygulayıcılarının da zihinsel dönüşümü içscllcştirmeleri gerektiğine işaret eden Katırcıoğlu, komisyon olarak zihinsel dönüşümü sağlayacak eylemleri hayata geçirdiklerini kaydetti.
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, hemşire Ayşegül Terzinin belediye otobüsünde darp edilmesini kınadı.

'Kadına yönelik her şiddete TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği iddiasıyla savcılıkça serbest bırakılan, daha sonra tutuklanan Abdullah Çakıroğlu'nun yargılanmasına ilişkin, "Bu konuda bir ihmal varsa takibini yapacağız. Yasada bir eksiklik, boşluk varsa onu da tamamlamak için gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi. 

Yaşanan olayı kınayan Katırcıoğlu, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını belirterek "Hiçbir kadına kılık ve kıyafeti nedeniyle ya da herhangi bir sebeple fiziksel ve sözel şiddet kesinlikle kabul ettiğimiz bir şey değildir" dedi. Kendisinin de bir dönem başörtüsü nedeniyle çeşitli sorunlar yaşadığını anlatan Katırcıoğlu, Terzi'nin htiklerini çok iyi anladığını söyledi. Katırcıoğlu, "Şimdi Mecliste başörtülü arkadaşlarımız var. Şeriat mı geldi, İran mı olduk, Laiklik mi elden gitti? Bunlar Türkiye üzerine yapılan operasyonların farklı versiyonları. Şort ya da başörtüsü hiç farketmez. Herkes özgür, istediği hayat felsefesi kendi yaşantısını biçimleyebilir, bunun üzerine yasar, bu konuda özgürdür" dedi. 

Katırcıoğlu, ''Hiçbir kadına kılık ve kıyafeti nedeniyle ya da herhangi bir sebeple fiziksel ve sözel şiddet kesinlikle kabul ettiğimiz bir şey değildir" ifadesini kullandı. Abdullah Ç'nin yargılanmasının takipçisi olacaklarını vurgulayan Katırcıoğlu, ''Bir ihmal varsa takibini yapacağız. Yasada bir eksiklik, boşluk varsa tamamlamak için girişimlerde bulunacağız, aktif olarak rol üstleneceğiz" dedi. Yasa çıkarmanın yeterli olmadığının, yasa uygulayıcılarının da zihinsel dönüşümü içscllcştirmeleri gerektiğine işaret eden Katırcıoğlu, komisyon olarak zihinsel dönüşümü sağlayacak eylemleri hayata geçirdiklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.