Gebze Samsunlulardan Büyük Jest

Gebze 15.01.2018 - 12:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze Samsunlulardan Büyük Jest

Gebze Samsunlular Kültür ve Dayanışma Derneği görme engelliler için bilgisayar kursu açtı. Dernek Başkanı Şakir Töngel, “Görme engelli kardeşlerimize 9 ay sürecek olan bir bilgisayar kursu açtık.” dedi.

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısı ile Gebze Samsunlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nde bir kutlama programı düzenlendi. Düzenlenen programa Gebze Samsunlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şakir Töngel ve yönetimi, dernek kadın kolları başkanı Zeliha Şevval Abukan ve yönetimi, Sevgi Melekleri Engelsiz Yaşam Sanat Atölyesi eğitmeni Gülay Salman, Okuma Sanatı Kulübü Yöneticisi Tülay Yazıcı dernek üyeleri ve görme engelli vatandaşlar katıldı. Düzenlenen programda konuşan Gebze Samsunlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şakir Töngel, “7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısı ile derneğimizde bir kutlama gerçekleştirdik. KURSUMUZU AÇTIK  Görme engelli vatandaşlarımızın da bilgisayar kullanabilmesi için bir bilgisayar kursu açtık. Kursumuz için Sivil Toplum Örgütleri Şube Müdürlüğü bize yer tahsis etti. Açmış olduğumuz kursumuz için Halk Eğitim Merkezi’nden bir öğretici talep etmiştik. Halk Eğitim Merkezi’nden olumlu bir dönüş alarak kursumuza öğretici hocamızı da aldık.  Kursumuz 360 saatlik ve 9 ay sürecek. Görme engelli kardeşlerimizin de bilgisayara kullanabilmesi için attığımız adımlarda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Dernek Başkanı Töngel’in ardından dernek kadın kolları başkanı Zeliha Şevval Abukan bir konuşma gerçekleştirdi. SESLİ EDEBİYAT DERGİLERİ TEMİN EDİLDİ Başkan Abukan konuşmasında, “Bugün özel arkadaşlarımızla 7-14 Ocak Beyaz Baston Haftası'nı kutlamak için yönetimimizle birlikte sürpriz yaparak pasta kestik. Sevgi Melekleri Engelsiz Yaşam Sanat Atölyesi eğitmeni Gülay Salman, Okuma Sanatı Kulübü Yöneticisi Tülay Yazıcı ile aramızda bir köprü oluşturarak Sesli Edebiyat Serisi'ni arkadaşlarımıza hediye etmesine vesile oldu. Arkadaşlarımız belki de bu zamana kadar hiç duymamış oldukları edebiyat eserlerini dinleyerek öğrenme fırsatı bulacaklar ve kitaplarımız değerlenecek. Bizim bu güzel faaliyetlerin içinde olmamıza sebep oldukları ve geldikleri için Tülay Yazıcı hanımefendiye teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Gebze Samsunlular Kültür ve Dayanışma Derneği görme engelliler için bilgisayar kursu açtı. Dernek Başkanı Şakir Töngel, “Görme engelli kardeşlerimize 9 ay sürecek olan bir bilgisayar kursu açtık.” dedi.

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısı ile Gebze Samsunlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nde bir kutlama programı düzenlendi. Düzenlenen programa Gebze Samsunlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şakir Töngel ve yönetimi, dernek kadın kolları başkanı Zeliha Şevval Abukan ve yönetimi, Sevgi Melekleri Engelsiz Yaşam Sanat Atölyesi eğitmeni Gülay Salman, Okuma Sanatı Kulübü Yöneticisi Tülay Yazıcı dernek üyeleri ve görme engelli vatandaşlar katıldı. Düzenlenen programda konuşan Gebze Samsunlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şakir Töngel, “7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısı ile derneğimizde bir kutlama gerçekleştirdik.

KURSUMUZU AÇTIK

 Görme engelli vatandaşlarımızın da bilgisayar kullanabilmesi için bir bilgisayar kursu açtık. Kursumuz için Sivil Toplum Örgütleri Şube Müdürlüğü bize yer tahsis etti. Açmış olduğumuz kursumuz için Halk Eğitim Merkezi’nden bir öğretici talep etmiştik. Halk Eğitim Merkezi’nden olumlu bir dönüş alarak kursumuza öğretici hocamızı da aldık.  Kursumuz 360 saatlik ve 9 ay sürecek. Görme engelli kardeşlerimizin de bilgisayara kullanabilmesi için attığımız adımlarda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Dernek Başkanı Töngel’in ardından dernek kadın kolları başkanı Zeliha Şevval Abukan bir konuşma gerçekleştirdi.

SESLİ EDEBİYAT DERGİLERİ TEMİN EDİLDİ

Başkan Abukan konuşmasında, “Bugün özel arkadaşlarımızla 7-14 Ocak Beyaz Baston Haftası'nı kutlamak için yönetimimizle birlikte sürpriz yaparak pasta kestik. Sevgi Melekleri Engelsiz Yaşam Sanat Atölyesi eğitmeni Gülay Salman, Okuma Sanatı Kulübü Yöneticisi Tülay Yazıcı ile aramızda bir köprü oluşturarak Sesli Edebiyat Serisi'ni arkadaşlarımıza hediye etmesine vesile oldu. Arkadaşlarımız belki de bu zamana kadar hiç duymamış oldukları edebiyat eserlerini dinleyerek öğrenme fırsatı bulacaklar ve kitaplarımız değerlenecek. Bizim bu güzel faaliyetlerin içinde olmamıza sebep oldukları ve geldikleri için Tülay Yazıcı hanımefendiye teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.