Moody's Türkiye'nin Kredi Notunu Düşürdü

Ekonomi 08.03.2018 - 09:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Moody's Türkiye'nin Kredi Notunu Düşürdü

Moody's Türkiye'nin kredi uzun vadeli tahvil notunu Ba1'den Ba2'ye düşürürdü. Kredi notu görünümünü ise negatiften durağana çevirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi uzun vadeli tahvil notunu Ba1'den Ba2'ye düşürürken kredi notu görünümünü de negatiften durağana çevirdi. Moody's bu kararının gerekçesini ise iki maddeyle açıkladı: 1- Para politikasının efektifliğindeki erozyon ve temel yapısal reformlardaki gecikmeye bağlı olarak kurumsal yapıdaki güç kaybı. 2- Yüksek cari açık, yüksek dış borç, yükselen global faizler ve politik riskler çerçevesinde dış şokların yarattığı artan riskler. DÖVİZ TAVAN NOTU DA GERİYE ÇEKİLDİ Bu kararla bağlantılı olarak Moody's, Türkiye'nin döviz tavanını Baa2'den Baa3'e, yabancı mevduat tavanını Ba2'den Ba3'e, yerel mevduat tavanını ise Baa2'den Baa3'e indirdi. TEMİNAT BORÇ NOTUNU DA DÜŞÜRDÜ Moody's, sukuk çıkarma yetkisine sahip olan Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A. Ş.'nin uzun vadeli teminatsız borç notunu da Ba1'den Ba2'ye düşürürken, kredi görünümünü de negatiften durağana çevirdi.
Moody's Türkiye'nin kredi uzun vadeli tahvil notunu Ba1'den Ba2'ye düşürürdü. Kredi notu görünümünü ise negatiften durağana çevirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi uzun vadeli tahvil notunu Ba1'den Ba2'ye düşürürken kredi notu görünümünü de negatiften durağana çevirdi. Moody's bu kararının gerekçesini ise iki maddeyle açıkladı:

1- Para politikasının efektifliğindeki erozyon ve temel yapısal reformlardaki gecikmeye bağlı olarak kurumsal yapıdaki güç kaybı.

2- Yüksek cari açık, yüksek dış borç, yükselen global faizler ve politik riskler çerçevesinde dış şokların yarattığı artan riskler.

DÖVİZ TAVAN NOTU DA GERİYE ÇEKİLDİ

Bu kararla bağlantılı olarak Moody's, Türkiye'nin döviz tavanını Baa2'den Baa3'e, yabancı mevduat tavanını Ba2'den Ba3'e, yerel mevduat tavanını ise Baa2'den Baa3'e indirdi.

TEMİNAT BORÇ NOTUNU DA DÜŞÜRDÜ

Moody's, sukuk çıkarma yetkisine sahip olan Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A. Ş.'nin uzun vadeli teminatsız borç notunu da Ba1'den Ba2'ye düşürürken, kredi görünümünü de negatiften durağana çevirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.