Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması Gebze’de yapılacak

Gebze 06.09.2020 - 22:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması Gebze’de yapılacak

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST 2020’nin Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması Gebze’de gerçekleştirilecek. TEKNOFEST’e bu yıl Gaziantep ev sahipliği yapıyor. Havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen 19 farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına pandemiye rağmen bu yıl toplam 20.197 takım başvuru yaparak yeni bir rekor kırdı. Geleceğimizi değiştirecek otonom araçlar için Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması ise 7 Eylül tarihinde Gebze Bilişim Vadisi’nde düzenlenecek. YARIŞMANIN AMACI; OTONOM SÜRÜŞ ALGORİTMALARININ GELİŞTİRİLMESİ TEKNOFEST Robotaksi Yarışmasının hedefi, katılımcıları otonom araç teknolojileri alanında, özgün tasarım, algoritma ve raporlama hususlarında yetkinlik kazanmaya teşvik etmek. Yarışmaya lise, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri, mezunlar; bireysel veya takım halinde katılabilecek. Lise öğrencilerinden oluşan takımlar ile üniversite ve üzeri seviyeden oluşan takımlar aynı kategoride yarışacak. Yarışma finalinde tek kişilik bir aracın gerçek bir pist ortamında otonom olarak çeşitli görevleri yapması beklenecek. Yarışmanın asıl amacı, otonom sürüş algoritmalarının geliştirilmesi. BİRİNCİYE 75 BİN TL Yarışma kapsamında takımların, Ön Tasarım Raporu (ÖTR), ​​​​​​ Ön Tasarım Sunumu, Kritik Tasarım Raporu (KTR) ve Araç Test Videosu olmak üzere 4 farklı aşamaya hazırlanmaları gerekiyor. İlk aşamada takımlardan verilen görevi bir simülasyon ortamında başarmaları ve simülasyon sonuçlarını içeren bir Ön Tasarım Raporu (ÖTR) hazırlamaları bekleniyor. Bu aşamadan sonra, takımlar raporlarını sunmak üzere davet edilecek. İkinci aşamada ise Kritik Tasarım Raporu istenecek. Araç Test Videoları sonuçlarına göre finale katılmaya hak kazanan takımlar ilan edilecek. Ödül sıralamasına giren takımlar aşağıdaki tabloda belirtilen para ödüllerini almaya hak kazanacaktır. • Birinci: 75.000 TL • İkinci: 50.000 TL • Üçüncü: 35.000 TL

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST 2020’nin Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması Gebze’de gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST’e bu yıl Gaziantep ev sahipliği yapıyor. Havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen 19 farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına pandemiye rağmen bu yıl toplam 20.197 takım başvuru yaparak yeni bir rekor kırdı. Geleceğimizi değiştirecek otonom araçlar için Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması ise 7 Eylül tarihinde Gebze Bilişim Vadisi’nde düzenlenecek.

YARIŞMANIN AMACI; OTONOM SÜRÜŞ ALGORİTMALARININ GELİŞTİRİLMESİ

TEKNOFEST Robotaksi Yarışmasının hedefi, katılımcıları otonom araç teknolojileri alanında, özgün tasarım, algoritma ve raporlama hususlarında yetkinlik kazanmaya teşvik etmek. Yarışmaya lise, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri, mezunlar; bireysel veya takım halinde katılabilecek. Lise öğrencilerinden oluşan takımlar ile üniversite ve üzeri seviyeden oluşan takımlar aynı kategoride yarışacak. Yarışma finalinde tek kişilik bir aracın gerçek bir pist ortamında otonom olarak çeşitli görevleri yapması beklenecek. Yarışmanın asıl amacı, otonom sürüş algoritmalarının geliştirilmesi.

BİRİNCİYE 75 BİN TL

Yarışma kapsamında takımların, Ön Tasarım Raporu (ÖTR), ​​​​​​ Ön Tasarım Sunumu, Kritik Tasarım Raporu (KTR) ve Araç Test Videosu olmak üzere 4 farklı aşamaya hazırlanmaları gerekiyor. İlk aşamada takımlardan verilen görevi bir simülasyon ortamında başarmaları ve simülasyon sonuçlarını içeren bir Ön Tasarım Raporu (ÖTR) hazırlamaları bekleniyor. Bu aşamadan sonra, takımlar raporlarını sunmak üzere davet edilecek. İkinci aşamada ise Kritik Tasarım Raporu istenecek. Araç Test Videoları sonuçlarına göre finale katılmaya hak kazanan takımlar ilan edilecek. Ödül sıralamasına giren takımlar aşağıdaki tabloda belirtilen para ödüllerini almaya hak kazanacaktır.

• Birinci: 75.000 TL

• İkinci: 50.000 TL

• Üçüncü: 35.000 TL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.