Kocaeli’de ekmeğe de zam geldi

Kocaeli 04.01.2021 - 15:54, Güncelleme: 04.01.2021 - 15:54
 

Kocaeli’de ekmeğe de zam geldi

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ekmeğin ay sonundan itibaren zamlı bir şekilde satılmaya başlayacağını açıkladı.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı pandemi süreci başlangıcında ekmeğe zam yapmayacaklarını açıklamıştı. Yeni yılın gelmesiyle birlikte 230 gramı 1.75 TL’den, kilogram fiyatı ise 7.60 TL’den satılan ekmeğe zam gelip gelmeyeceği büyük merak konusu oldu. Konuyla ilgili konuşan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, “Ekmek zammıyla ilgili çalışmamız başlıyor. Çalışmamızı yaptıktan sonra Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza çalışmamızı sunacağız. Ondan sonra da fiyatı belirleyeceğiz. Görüyorsunuz elektrik, su, doğalgaz her şey zamlandı. Bizim unumuz 110 TL’den 150 liraya çıktı. Bizim çalışanlarımızda da asgari ücrete bağlı olarak artış bekleniyor dolayısıyla ekmeğe zam kaçınılmaz oldu. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz, Valilik’e de sunduktan sonra ay sonunda ekmekler yeni fiyat üzerinden satılmaya başlanacak. Pandemi süreci olduğu için vatandaşı da düşünerek meslektaşlarımızın zararını karşılayacak bir artış bekliyoruz. “FIRINCILAR ZARAR EDİYOR” Pandemi sürecinde vatandaşın alım gücüne olumsuz bir etki yapmamak adına zam yapmayı düşünmedik. Ancak fırıncı gerçekten zarar ediyor. Yüzde 40 civarında un zamlandı. Elektrik, su, doğalgaz zamları toplam yüzde 20 üzerinde, bizim alacağımız zam da yüzde 20’nin üzerinde olmayacak. Maliyetiyle özdeşleştirip bir zam isteyeceğimiz için Vali Bey’in de yok sayacağını zannetmiyorum. Hesapları yapıp Vali Bey’in önüne çıkacağız zaten.”
Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ekmeğin ay sonundan itibaren zamlı bir şekilde satılmaya başlayacağını açıkladı.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı pandemi süreci başlangıcında ekmeğe zam yapmayacaklarını açıklamıştı. Yeni yılın gelmesiyle birlikte 230 gramı 1.75 TL’den, kilogram fiyatı ise 7.60 TL’den satılan ekmeğe zam gelip gelmeyeceği büyük merak konusu oldu. Konuyla ilgili konuşan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, “Ekmek zammıyla ilgili çalışmamız başlıyor. Çalışmamızı yaptıktan sonra Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza çalışmamızı sunacağız. Ondan sonra da fiyatı belirleyeceğiz. Görüyorsunuz elektrik, su, doğalgaz her şey zamlandı. Bizim unumuz 110 TL’den 150 liraya çıktı. Bizim çalışanlarımızda da asgari ücrete bağlı olarak artış bekleniyor dolayısıyla ekmeğe zam kaçınılmaz oldu. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz, Valilik’e de sunduktan sonra ay sonunda ekmekler yeni fiyat üzerinden satılmaya başlanacak. Pandemi süreci olduğu için vatandaşı da düşünerek meslektaşlarımızın zararını karşılayacak bir artış bekliyoruz.

“FIRINCILAR ZARAR EDİYOR”

Pandemi sürecinde vatandaşın alım gücüne olumsuz bir etki yapmamak adına zam yapmayı düşünmedik. Ancak fırıncı gerçekten zarar ediyor. Yüzde 40 civarında un zamlandı. Elektrik, su, doğalgaz zamları toplam yüzde 20 üzerinde, bizim alacağımız zam da yüzde 20’nin üzerinde olmayacak. Maliyetiyle özdeşleştirip bir zam isteyeceğimiz için Vali Bey’in de yok sayacağını zannetmiyorum. Hesapları yapıp Vali Bey’in önüne çıkacağız zaten.”

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.