Gebze’den İstanbul’a 146 kilometrelik hat

Gebze 01.03.2021 - 14:22, Güncelleme: 01.03.2021 - 14:22
 

Gebze’den İstanbul’a 146 kilometrelik hat

Gebze’den İstanbul’a 146 kilometrelik hat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Halkalı-Havalimanı Metrosu’nda son kısmı için gerçekleşen kazı töreninde yaptığı açıklamada, “Gebze'den Halkalı’ya uzanan Marmaray hattının devamında Halkalı-İstanbul havalimanı ve Havalimanı-Gayrettepe hatları ile toplam da yaklaşık 146 km’lik İstanbul’u çepeçevre saran bir raylı sistem hattı tamamlanmış olacaktır” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu 2TBM’nin son kesiminde kazıya başlama töreni gerçekleşti. İstanbul’da yapımı devam eden projeler bittiğinde raylı sistem ağının 251 kilometreden 342 kilometreye yükseleceğini belirten Karaismailoğlu, bu 342 kilometrenin yüzde 50’sini bakanlığın kazandırmış olacağını kaydetti. İSTANBULU ÇEPEÇEVRE SARAN HAT Bakan Karaismailoğlu törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “İstanbul Havalimanı ile kentin merkezi lokasyonları arasındaki ulaşımın süresini, 30 dakikanın altına indirmeyi amaçlıyoruz. Bu süreye ulaşmak için; hat ve araç tasarımlarımızı yaparken, saatte 120 kilometrelik hıza çıkarak ülkemizin en hızlı metrosunu yapmayı hedefledik. Bu hatların tamamlanması ile Beşiktaş Kağıthane, Kemerburgaz’dan Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece’ye de metro bağlantıları sağlanmış olacaktır. Böylece Gebze’den Halkalı’ya uzanan Marmaray hattının devamında Halkalı-İstanbul havalimanı ve Havalimanı-Gayrettepe hatları ile toplam da yaklaşık 146 km’lik İstanbul’u çepeçevre saran bir raylı sistem hattı tamamlanmış olacaktır.”
Gebze’den İstanbul’a 146 kilometrelik hat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Halkalı-Havalimanı Metrosu’nda son kısmı için gerçekleşen kazı töreninde yaptığı açıklamada, “Gebze'den Halkalı’ya uzanan Marmaray hattının devamında Halkalı-İstanbul havalimanı ve Havalimanı-Gayrettepe hatları ile toplam da yaklaşık 146 km’lik İstanbul’u çepeçevre saran bir raylı sistem hattı tamamlanmış olacaktır” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu 2TBM’nin son kesiminde kazıya başlama töreni gerçekleşti. İstanbul’da yapımı devam eden projeler bittiğinde raylı sistem ağının 251 kilometreden 342 kilometreye yükseleceğini belirten Karaismailoğlu, bu 342 kilometrenin yüzde 50’sini bakanlığın kazandırmış olacağını kaydetti.

İSTANBULU ÇEPEÇEVRE SARAN HAT

Bakan Karaismailoğlu törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “İstanbul Havalimanı ile kentin merkezi lokasyonları arasındaki ulaşımın süresini, 30 dakikanın altına indirmeyi amaçlıyoruz. Bu süreye ulaşmak için; hat ve araç tasarımlarımızı yaparken, saatte 120 kilometrelik hıza çıkarak ülkemizin en hızlı metrosunu yapmayı hedefledik. Bu hatların tamamlanması ile Beşiktaş Kağıthane, Kemerburgaz’dan Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece’ye de metro bağlantıları sağlanmış olacaktır. Böylece Gebze’den Halkalı’ya uzanan Marmaray hattının devamında Halkalı-İstanbul havalimanı ve Havalimanı-Gayrettepe hatları ile toplam da yaklaşık 146 km’lik İstanbul’u çepeçevre saran bir raylı sistem hattı tamamlanmış olacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.