“İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlülükleri yerine getirilsin!”

Gebze 08.02.2021 - 11:58, Güncelleme: 08.02.2021 - 11:58
 

“İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlülükleri yerine getirilsin!”

“İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlülükleri yerine getirilsin!”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği Kadın Mühendisleri Komisyon Başkanı Leyla Gönül, artan kadın cinayetleri ile alakalı bir basın açıklamasında bulunarak İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlülükleri gerektiği gibi yerine getirilmesi için çağrıda bulundu. Gönül açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bir gün daha geçmiyor ki yeni bir kadın cinayeti yeni bir vahşet haberi duymayalım. Her gün canımızdan bir parça daha koparıyorlar. Her gün başka bir acıyı yüreğimize saplıyorlar. Özgecan için canı yanan Şule, Şule için kahrolan Pınar, Pınar için isyan eden bizler, sesimizi çıkarmaya devam ettikçe daha çok baskıya ve yıldırma politikasına maruz kalıyoruz. 2020 yılında 300’ün üzerinde kadın katledildi. Katledilen 300 kadından 182’sinin neden öldürüldüğü tespit edilememiş olup ‘şüpheli’ olarak kayıtlara geçmiştir. CEZA İNDİRİMİ VE ÖNLEYİCİ TEDBİRLERİN ALINMAMASI ŞİDDETİ TIRMANDIRDI 22’si ekonomik, 96’sı da boşanmayı istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. 70’i ateşli silahlarla, 83’ü kesici aletle, 26’sı boğularak, 10’u darp edilerek, 2’si yakılarak, 1’i kimyasal madde ile 1’i de yüksekten düşülerek öldürüldü. 97 kadın nikahlı eşi, 54’ü birlikte olduğu erkek, 21’i eski eşi, 18’i oğlu, 17’si babası tarafından öldürüldü. Kadınların yüzde 60’ı evlerinde öldürüldü, 247 kadının çalışma durumu ise bilinememektedir. Rakamlardan da görüldüğü üzere kadın dayanışmasına rağmen ceza indirimi ve önleyici tedbirlerin alınmaması bu şiddeti tırmandırmıştır. İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE DÖRT ELLE SARILMA ZAMANI Şimdi kadınları her türlü şiddetten korumayı, kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemeyi, kovuşturmayı ve ortadan kaldırmayı hedefleyen İstanbul Sözleşmesine dört elle sarılma zamanıdır. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Kadın Mühendisler Komisyonu olarak bu katliamlara boyun eğmeyecek olup, kadına olan her türlü şiddetin karşısında duracağız. Yılmayacak, pes etmeyeceğiz. Kadın Cinayetleri durdurulsun! İstanbul Sözleşmesi Yaşatacak!”
“İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlülükleri yerine getirilsin!”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilciliği Kadın Mühendisleri Komisyon Başkanı Leyla Gönül, artan kadın cinayetleri ile alakalı bir basın açıklamasında bulunarak İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlülükleri gerektiği gibi yerine getirilmesi için çağrıda bulundu.

Gönül açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bir gün daha geçmiyor ki yeni bir kadın cinayeti yeni bir vahşet haberi duymayalım. Her gün canımızdan bir parça daha koparıyorlar. Her gün başka bir acıyı yüreğimize saplıyorlar. Özgecan için canı yanan Şule, Şule için kahrolan Pınar, Pınar için isyan eden bizler, sesimizi çıkarmaya devam ettikçe daha çok baskıya ve yıldırma politikasına maruz kalıyoruz. 2020 yılında 300’ün üzerinde kadın katledildi. Katledilen 300 kadından 182’sinin neden öldürüldüğü tespit edilememiş olup ‘şüpheli’ olarak kayıtlara geçmiştir.

CEZA İNDİRİMİ VE ÖNLEYİCİ TEDBİRLERİN ALINMAMASI ŞİDDETİ TIRMANDIRDI

22’si ekonomik, 96’sı da boşanmayı istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. 70’i ateşli silahlarla, 83’ü kesici aletle, 26’sı boğularak, 10’u darp edilerek, 2’si yakılarak, 1’i kimyasal madde ile 1’i de yüksekten düşülerek öldürüldü. 97 kadın nikahlı eşi, 54’ü birlikte olduğu erkek, 21’i eski eşi, 18’i oğlu, 17’si babası tarafından öldürüldü. Kadınların yüzde 60’ı evlerinde öldürüldü, 247 kadının çalışma durumu ise bilinememektedir. Rakamlardan da görüldüğü üzere kadın dayanışmasına rağmen ceza indirimi ve önleyici tedbirlerin alınmaması bu şiddeti tırmandırmıştır.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE DÖRT ELLE SARILMA ZAMANI

Şimdi kadınları her türlü şiddetten korumayı, kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemeyi, kovuşturmayı ve ortadan kaldırmayı hedefleyen İstanbul Sözleşmesine dört elle sarılma zamanıdır. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Kadın Mühendisler Komisyonu olarak bu katliamlara boyun eğmeyecek olup, kadına olan her türlü şiddetin karşısında duracağız. Yılmayacak, pes etmeyeceğiz. Kadın Cinayetleri durdurulsun! İstanbul Sözleşmesi Yaşatacak!”

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.