İSU, TÜFE artışından feragat etti!

Kocaeli 18.01.2024 - 17:05, Güncelleme: 18.01.2024 - 17:05
 

İSU, TÜFE artışından feragat etti!

İSU meclisi, konutlarda su faturalarındaki TÜFE oranı uygulamasına son vermek amacıyla olağanüstü toplandı. Böylece şubat ayı itibariyle TÜFE artışı olsa da konut faturalarına yansımayacak

2024 yılı İSU birinci olağanüstü genel kurulu büyükşehir belediye meclisinin ardından gerçekleştirildi. Meclise Başkan Büyükakın başkanlık yaptı. TÜFE uygulamasına son vermek amacıyla olağanüstü toplanan meclis üyeleri, bu maddeyi oy birliği ile karara bağladı. ’21,33 İLE 19. SIRADAYIZ’ Konuyla ilgili konuşan Başkan Büyükakın, “Enflasyonist sebepler nedeniyle su faturaları özellikle meskenler için söylüyorum. Zaten buradaki düzenlemeler meskenlerle ilgili. Sanayi ve işyerlerindeki düzenlemeleri daha önce yapmıştık. Aylık TÜFE uygulaması kararını 2020 yılında almıştık. Ancak gelinen noktada aylık fiyat artışları, enflasyonist trende bağlı olarak faturalara çok fazla yansıyordu. Bu sebeple maliyet dengemizi de korumaya engel olmayacağını gördüğümüzden dolayı şubat ayı itibariyle TÜFE’nin faturalara yansımasını konutlar için durduralım dedik. Çünkü işyerleriyle ilgili fiyat tarifemiz baya aşağıda. 30 büyükşehir belediyesi içinde 21,33’lük tarife ile 19. sıradayız” dedi. ‘614 MİLYONDAN VAZGEÇTİK’ Sözlerini sürdüren Başkan Büyükakın, “Konutta TÜFE’nin yansıtılması uygulamasını durdurduğumuzda 500 küsür milyon lira civarında bir gelirden vazgeçmiş oluyoruz. Sanayi ve iş yerlerinde yaptığımız düzenlemede Sayıştay eleştirisinden de kurtulmuş oluyoruz. Birinci kademe fiyatlandırmamızı 12 metreküpe çıkardığımızda bununda 11 milyon TL ilave yükü olacak. Yani toplamda İSU’ya 614 milyon TL İSU’ya maliyet getirecek bu karar. Şubat ayına gelecek faturalardan TÜFE uygulaması durmuş olacak. Yani bir dahaki ay enflasyon 10 olduğunda bu faturaya eklenmemiş olacak” ifadelerini kullandı.
İSU meclisi, konutlarda su faturalarındaki TÜFE oranı uygulamasına son vermek amacıyla olağanüstü toplandı. Böylece şubat ayı itibariyle TÜFE artışı olsa da konut faturalarına yansımayacak

2024 yılı İSU birinci olağanüstü genel kurulu büyükşehir belediye meclisinin ardından gerçekleştirildi. Meclise Başkan Büyükakın başkanlık yaptı. TÜFE uygulamasına son vermek amacıyla olağanüstü toplanan meclis üyeleri, bu maddeyi oy birliği ile karara bağladı.

’21,33 İLE 19. SIRADAYIZ’

Konuyla ilgili konuşan Başkan Büyükakın, “Enflasyonist sebepler nedeniyle su faturaları özellikle meskenler için söylüyorum. Zaten buradaki düzenlemeler meskenlerle ilgili. Sanayi ve işyerlerindeki düzenlemeleri daha önce yapmıştık. Aylık TÜFE uygulaması kararını 2020 yılında almıştık. Ancak gelinen noktada aylık fiyat artışları, enflasyonist trende bağlı olarak faturalara çok fazla yansıyordu. Bu sebeple maliyet dengemizi de korumaya engel olmayacağını gördüğümüzden dolayı şubat ayı itibariyle TÜFE’nin faturalara yansımasını konutlar için durduralım dedik. Çünkü işyerleriyle ilgili fiyat tarifemiz baya aşağıda. 30 büyükşehir belediyesi içinde 21,33’lük tarife ile 19. sıradayız” dedi.

‘614 MİLYONDAN VAZGEÇTİK’

Sözlerini sürdüren Başkan Büyükakın, “Konutta TÜFE’nin yansıtılması uygulamasını durdurduğumuzda 500 küsür milyon lira civarında bir gelirden vazgeçmiş oluyoruz. Sanayi ve iş yerlerinde yaptığımız düzenlemede Sayıştay eleştirisinden de kurtulmuş oluyoruz. Birinci kademe fiyatlandırmamızı 12 metreküpe çıkardığımızda bununda 11 milyon TL ilave yükü olacak. Yani toplamda İSU’ya 614 milyon TL İSU’ya maliyet getirecek bu karar. Şubat ayına gelecek faturalardan TÜFE uygulaması durmuş olacak. Yani bir dahaki ay enflasyon 10 olduğunda bu faturaya eklenmemiş olacak” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.