19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KAAN ikinci test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

Gündem 06.05.2024 - 16:05, Güncelleme: 06.05.2024 - 16:05
 

KAAN ikinci test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

Türkiye'nin milli muharip uçağı KAAN, ikinci kez çıktığı test uçuşunu da başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Gelişmiş özellikleri ile ön plana çıkan 5. nesil milli savaş uçağı KAAN, 2028'de hava kuvvetlerine teslim edilecek

1 Şubat tarihinde ilk test uçuşunu gerçekleştiren milli muharip uçağı KAAN, bu sabah erken saatlerde çıktığı ikinci test uçuşunu da başarıyla tamamladı. 2028'DE HAVA KUVVETLERİ ENVANTERİNE GİRECEK TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Yerli 5'incı nesil milli savaş uçağı KAAN'ın 2028 yılında hava kuvvetlerine teslim edileceğini söylemişti. TÜRKİYE KAAN İLE BİRLİKTE İLK 5 ÜLKEDEN BİRİ OLACAK Milli muharip uçak KAAN ile Türkiye, bu seviyede (5. Nesil) uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak. Milli savaş uçağı her türlü hava-hava ve hava-yer hedeflerine stratejik taarruz imkanı sağlayacak. Yeni nesil silahlarla havadan havaya muharebe, süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas vuruş gerçekleştirebilecek KAAN, yapay zeka ve nöral ağ desteğiyle artırılmış muharebe gücü sağlayacak. İLK UÇUŞTA 13 DAKİKA HAVADA KALMIŞTI 21 Şubat 2024 tarihinde saat 08:50’de ilk uçuşunu gerçekleştirerek 13 dakika havada kaldı. Bu uçuşta 8000 feet irtifaya çıktı ve 230 knot hıza ulaştı.
Türkiye'nin milli muharip uçağı KAAN, ikinci kez çıktığı test uçuşunu da başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Gelişmiş özellikleri ile ön plana çıkan 5. nesil milli savaş uçağı KAAN, 2028'de hava kuvvetlerine teslim edilecek

1 Şubat tarihinde ilk test uçuşunu gerçekleştiren milli muharip uçağı KAAN, bu sabah erken saatlerde çıktığı ikinci test uçuşunu da başarıyla tamamladı.

2028'DE HAVA KUVVETLERİ ENVANTERİNE GİRECEK

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Yerli 5'incı nesil milli savaş uçağı KAAN'ın 2028 yılında hava kuvvetlerine teslim edileceğini söylemişti.

TÜRKİYE KAAN İLE BİRLİKTE İLK 5 ÜLKEDEN BİRİ OLACAK

Milli muharip uçak KAAN ile Türkiye, bu seviyede (5. Nesil) uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak. Milli savaş uçağı her türlü hava-hava ve hava-yer hedeflerine stratejik taarruz imkanı sağlayacak. Yeni nesil silahlarla havadan havaya muharebe, süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas vuruş gerçekleştirebilecek KAAN, yapay zeka ve nöral ağ desteğiyle artırılmış muharebe gücü sağlayacak.

İLK UÇUŞTA 13 DAKİKA HAVADA KALMIŞTI

21 Şubat 2024 tarihinde saat 08:50’de ilk uçuşunu gerçekleştirerek 13 dakika havada kaldı. Bu uçuşta 8000 feet irtifaya çıktı ve 230 knot hıza ulaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.