Kadıoğlu’ndan verem haftası bilgilendirmesi!

Sağlık 07.01.2021 - 17:41, Güncelleme: 07.01.2021 - 17:41
 

Kadıoğlu’ndan verem haftası bilgilendirmesi!

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu bu yıl 74.sü düzenlenen Verem Eğitim ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında bir açıklama yaparak Gebzelileri bilgilendirdi.

Her yıl Ocak ayının ilk pazar gününden itibaren düzenlenen Tüberküloz (verem) haftası bu yılda Gebze’de unutulmadı. Bu yıl 74.sü düzenlenen Verem Eğitim ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu bir açıklama yaparak, “Bu yıl ki Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası’nda, Sağlık Bakanlığımızın kararları ve Bilim Kurulunun önerilerinin dikkate alındığı, Koronavirüs tedbirlerinin önemsendiği fakat Tüberküloz (verem) hastalığının da küçümsenmediği bir yıl olması dileğiyle; halkımızın, tüm kurum ve kuruluşlarımızın farkındalık faaliyetleri oluşturarak bu konu hakkında herkesi bilinçlendirmeyi amaçlamaktayız. “ dedi. “YÜZDE 60-70 ORANINDA AKCİĞERLERDE GÖRÜLÜR” Solunum yoluyla bulaşan hastalıklar ve tüberküloz ile ilgili farkındalık çalışmaları hakkında bilgi veren Kadıoğlu; “Amacımız verem konusunda toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa tüm kesimlerin dikkatinin çekilmesidir. Bilindiği gibi tüberküloz enfeksiyonu ve tüberküloz hastalığı birbirinden farklıdır. Tüberküloz enfeksiyonu vücutta tüberküloz basilinin sessiz durduğu ve adeta hapsedildiği bir durumdur.  Tüberküloz enfeksiyonu basilin vücuda girmesinden sonra 8-10 haftada tüberkülin deri testinin pozitifleşmesi ile kendini gösterir. Tüberküloz hastalığı ise tüberkülozla ilgili klinik belirti ve bulguların ortaya çıktığı duruma denir.  Hastalığın gelişmesine yol açan, vücut direncini düşüren, bağışıklığı etkileyen hastalıklar ve çeşitli etkenleri vardır.  Hastalık saç ve tırnak hariç tüm doku ve organları tutabilir, tuttuğu doku ve organa göre bulgu ve belirti gösterir, ancak en çok %60-70 oranında akciğerlerde görülür” ifadelerini kullandı.
Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu bu yıl 74.sü düzenlenen Verem Eğitim ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında bir açıklama yaparak Gebzelileri bilgilendirdi.

Her yıl Ocak ayının ilk pazar gününden itibaren düzenlenen Tüberküloz (verem) haftası bu yılda Gebze’de unutulmadı. Bu yıl 74.sü düzenlenen Verem Eğitim ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu bir açıklama yaparak, “Bu yıl ki Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası’nda, Sağlık Bakanlığımızın kararları ve Bilim Kurulunun önerilerinin dikkate alındığı, Koronavirüs tedbirlerinin önemsendiği fakat Tüberküloz (verem) hastalığının da küçümsenmediği bir yıl olması dileğiyle; halkımızın, tüm kurum ve kuruluşlarımızın farkındalık faaliyetleri oluşturarak bu konu hakkında herkesi bilinçlendirmeyi amaçlamaktayız. “ dedi.

“YÜZDE 60-70 ORANINDA AKCİĞERLERDE GÖRÜLÜR”

Solunum yoluyla bulaşan hastalıklar ve tüberküloz ile ilgili farkındalık çalışmaları hakkında bilgi veren Kadıoğlu; “Amacımız verem konusunda toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa tüm kesimlerin dikkatinin çekilmesidir. Bilindiği gibi tüberküloz enfeksiyonu ve tüberküloz hastalığı birbirinden farklıdır. Tüberküloz enfeksiyonu vücutta tüberküloz basilinin sessiz durduğu ve adeta hapsedildiği bir durumdur.  Tüberküloz enfeksiyonu basilin vücuda girmesinden sonra 8-10 haftada tüberkülin deri testinin pozitifleşmesi ile kendini gösterir. Tüberküloz hastalığı ise tüberkülozla ilgili klinik belirti ve bulguların ortaya çıktığı duruma denir.  Hastalığın gelişmesine yol açan, vücut direncini düşüren, bağışıklığı etkileyen hastalıklar ve çeşitli etkenleri vardır.  Hastalık saç ve tırnak hariç tüm doku ve organları tutabilir, tuttuğu doku ve organa göre bulgu ve belirti gösterir, ancak en çok %60-70 oranında akciğerlerde görülür” ifadelerini kullandı.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.