Kara yollarında durum

Gündem 24.04.2024 - 12:09, Güncelleme: 24.04.2024 - 12:09
 

Kara yollarında durum

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze OSB-Liman kavşakları İstanbul-Ankara istikametinde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil) Otoyolu'nun Gemlik Serbest Bölge-Çağlayan kavşakları 9-12. kilometrelerinde bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Bu sebeple çalışma programına göre İstanbul ve İzmir yönlerinde önce sağ, sonra sol şeritler trafiğe kapatılarak, ulaşım iki şeritten sürdürülüyor. İyidere-Rize yolunun 5-6. kilometrelerinde Sarayköy-1 ve Sarayköy-2 tünellerinde yapılacak elektrik, elektronik sistemleri bakım ve onarım çalışması dolayısıyla bölünmüş yolun her iki yönündeki tüpler saat 17.00'ye kadar trafiğe kapatılarak, sürücüler servis yoluna yönlendirilecek. Samsun-Ankara yolunun Güzel Sanatlar Fakültesi bağlantı kavşağı 09.00-17.00 saatlerinde otokorkuluk çalışması nedeniyle trafiğe kapatılacak. Bu kesimde Ankara yoluna katılım, kavşaktan dönüşle sağlanacak. Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 45-48. kilometrelerinde asfalt yenileme çalışmaları sebebiyle İnegöl-Bursa istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım yan yoldan devam ediyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunun 27-28. kilometrelerinde heyelan ıslah çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu nedenle 3 Mayıs'a kadar yolun 22-42. kilometreleri trafiğe kapatılarak, ulaşıma alternatif güzergah olan 37-01 ve 37-02 kontrol kesim numaralı Abana-Bozkurt-Isırganlık Geçidi-Çatalzeytin yolundan izin verilecek. Kumluca-Kemer-Antalya yolunun 78-82. kilometrelerindeki tünellerde bakım ve onarım çalışmaları dolayısıyla 09.00-17.00 saatlerinde ulaşım kontrollü sürdürülecek. Nevşehir-Ürgüp-Kayseri yolunun 20-25, Manisa-Turgutlu yolunun 10-15, Diyarbakır-Mardin yolunun 13-16. kilometrelerindeki yapım çalışmaları sebebiyle söz konusu kesimlerde ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlanıyor.
Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze OSB-Liman kavşakları İstanbul-Ankara istikametinde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil) Otoyolu'nun Gemlik Serbest Bölge-Çağlayan kavşakları 9-12. kilometrelerinde bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Bu sebeple çalışma programına göre İstanbul ve İzmir yönlerinde önce sağ, sonra sol şeritler trafiğe kapatılarak, ulaşım iki şeritten sürdürülüyor.

İyidere-Rize yolunun 5-6. kilometrelerinde Sarayköy-1 ve Sarayköy-2 tünellerinde yapılacak elektrik, elektronik sistemleri bakım ve onarım çalışması dolayısıyla bölünmüş yolun her iki yönündeki tüpler saat 17.00'ye kadar trafiğe kapatılarak, sürücüler servis yoluna yönlendirilecek.

Samsun-Ankara yolunun Güzel Sanatlar Fakültesi bağlantı kavşağı 09.00-17.00 saatlerinde otokorkuluk çalışması nedeniyle trafiğe kapatılacak. Bu kesimde Ankara yoluna katılım, kavşaktan dönüşle sağlanacak.

Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 45-48. kilometrelerinde asfalt yenileme çalışmaları sebebiyle İnegöl-Bursa istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım yan yoldan devam ediyor.

İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunun 27-28. kilometrelerinde heyelan ıslah çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu nedenle 3 Mayıs'a kadar yolun 22-42. kilometreleri trafiğe kapatılarak, ulaşıma alternatif güzergah olan 37-01 ve 37-02 kontrol kesim numaralı Abana-Bozkurt-Isırganlık Geçidi-Çatalzeytin yolundan izin verilecek.

Kumluca-Kemer-Antalya yolunun 78-82. kilometrelerindeki tünellerde bakım ve onarım çalışmaları dolayısıyla 09.00-17.00 saatlerinde ulaşım kontrollü sürdürülecek.

Nevşehir-Ürgüp-Kayseri yolunun 20-25, Manisa-Turgutlu yolunun 10-15, Diyarbakır-Mardin yolunun 13-16. kilometrelerindeki yapım çalışmaları sebebiyle söz konusu kesimlerde ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.