KÜTÜPHANELER

Kaymakam Güler, Girişimcilik Zirvesi’ne Katıldı

Gebze 26.05.2022 - 14:59, Güncelleme: 26.05.2022 - 14:59
 

Kaymakam Güler, Girişimcilik Zirvesi’ne Katıldı

Zirve’de, milli ve yenilikçi çözümlerin bireyler, işletmeler, ekonomi ve toplumlar üzerindeki önemli etkileri ile bu etkilerin girişimcilik ekosistemine nasıl yön verdiği üzerine ilham verici konuşmalar gerçekleştirildi.

Girişimcilik Zirvesi’nin altıncısı; Kaymakam Mustafa Güler’in yanı sıra, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Nadir Yıldırım, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Girişimcilik kavramına dikkat çekmek ve girişimci adaylarına ilham olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Kaymakam Güler; “Çok kıymetli Rektörümüz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz, Üniversitemizin değerli dekanları ve hocalarımız, Tarım Bakanlığının değerli temsilcisi, sevgili öğrenciler; Üniversitemiz teknoloji üniversitesi olmasına rağmen tarımın teknolojiye teknolojinin tarıma faydası, üretimi ve verimin arttırılması ile ilgili yaptığı çalışmaları bilimsel ortamda daha somutlaştıracak ve inovatif düşüncelere imkan verecek bir çalışmayı bugün bizlerle paylaşıyor, kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu toplantının İlçemize, Üniversitemize ve Ülkemizin tarımına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu çalışmayı yapan işletme Fakültesi dekanımızı ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Son zamanlarda yaşadığımız salgın hastalıklar ve savaşlar tarımın ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi, farkındalığını daha da arttırdı. Tarım alanlarında her geçen gün insan unsurunu kullanmak daha da zorlaşmakta, teknoloji ve makineleşmenin artması ve arttırılması ile ilgili çalışmalar her geçen gün ön plana çıkmaktadır. Dolayısıyla hem girişimciliğin teşvik edilmesi, inovatif düşüncelere fırsat verilmesi hem de tarım alanlarında ileri teknolojilerin kullanılması konularında daha çok çalışılması gerektiğini bir kez daha burada fark ediyoruz. Bir de tarımsal alanlarının işletme büyüklüğü son derece önem arz etmektedir. Dolayısıyla hem işletme büyüklüğünü arttırmak lazım hem de bu alanlarda teknolojiyi, makineleşmeyi çok iyi kullanmamız lazım ki gelecekte gıda sıkıntısı çekmeyelim. Aynı zamanda yerli ve milli tohumları kullanarak insanımızın daha sağlıklı beslenmesini temin etmemiz lazım. Bugün oturumlarda değerli bilim adamlarımız, hocalarımız, değerli girişimcilerimiz, iş adamlarımızla bir araya geldik. İnovatif düşünce ile sermayeyi bir araya getirerek inşallah güzel sonuçlar alırız diye düşünüyorum. Değerli Rektörümüzü ve ekibini tebrik ediyorum. Girişimcilik zirvesinin ilçemize hayırlar getirmesini diliyor; hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Allah'a emanet olun.” dedi. Dört oturumdan oluşan zirvede, fark yaratan girişimciler kendi başarı öykülerini katılımcılarla paylaşarak, gençlere rol model oldular.  
Zirve’de, milli ve yenilikçi çözümlerin bireyler, işletmeler, ekonomi ve toplumlar üzerindeki önemli etkileri ile bu etkilerin girişimcilik ekosistemine nasıl yön verdiği üzerine ilham verici konuşmalar gerçekleştirildi.

Girişimcilik Zirvesi’nin altıncısı; Kaymakam Mustafa Güler’in yanı sıra, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Nadir Yıldırım, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Girişimcilik kavramına dikkat çekmek ve girişimci adaylarına ilham olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Kaymakam Güler; “Çok kıymetli Rektörümüz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz, Üniversitemizin değerli dekanları ve hocalarımız, Tarım Bakanlığının değerli temsilcisi, sevgili öğrenciler; Üniversitemiz teknoloji üniversitesi olmasına rağmen tarımın teknolojiye teknolojinin tarıma faydası, üretimi ve verimin arttırılması ile ilgili yaptığı çalışmaları bilimsel ortamda daha somutlaştıracak ve inovatif düşüncelere imkan verecek bir çalışmayı bugün bizlerle paylaşıyor, kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu toplantının İlçemize, Üniversitemize ve Ülkemizin tarımına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu çalışmayı yapan işletme Fakültesi dekanımızı ve hocalarımızı tebrik ediyorum.

Son zamanlarda yaşadığımız salgın hastalıklar ve savaşlar tarımın ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi, farkındalığını daha da arttırdı. Tarım alanlarında her geçen gün insan unsurunu kullanmak daha da zorlaşmakta, teknoloji ve makineleşmenin artması ve arttırılması ile ilgili çalışmalar her geçen gün ön plana çıkmaktadır. Dolayısıyla hem girişimciliğin teşvik edilmesi, inovatif düşüncelere fırsat verilmesi hem de tarım alanlarında ileri teknolojilerin kullanılması konularında daha çok çalışılması gerektiğini bir kez daha burada fark ediyoruz.

Bir de tarımsal alanlarının işletme büyüklüğü son derece önem arz etmektedir. Dolayısıyla hem işletme büyüklüğünü arttırmak lazım hem de bu alanlarda teknolojiyi, makineleşmeyi çok iyi kullanmamız lazım ki gelecekte gıda sıkıntısı çekmeyelim. Aynı zamanda yerli ve milli tohumları kullanarak insanımızın daha sağlıklı beslenmesini temin etmemiz lazım.


Bugün oturumlarda değerli bilim adamlarımız, hocalarımız, değerli girişimcilerimiz, iş adamlarımızla bir araya geldik. İnovatif düşünce ile sermayeyi bir araya getirerek inşallah güzel sonuçlar alırız diye düşünüyorum. Değerli Rektörümüzü ve ekibini tebrik ediyorum. Girişimcilik zirvesinin ilçemize hayırlar getirmesini diliyor; hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Allah'a emanet olun.” dedi.

Dört oturumdan oluşan zirvede, fark yaratan girişimciler kendi başarı öykülerini katılımcılarla paylaşarak, gençlere rol model oldular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.