KÜTÜPHANELER

Kaymakam Güler, Roman vatandaşlarla iftarda buluştu

Gebze 09.04.2022 - 10:43, Güncelleme: 09.04.2022 - 10:43
 

Kaymakam Güler, Roman vatandaşlarla iftarda buluştu

Kaymakam Güler, Roman vatandaşlarla iftarda buluştu

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler tarafından İlçemiz Cumhuriyet, Mevlana ve İnönü Mahallelerinde yaşayan Roman’lara Mevlana Kapalı Pazar alanında iftar yemeği verildi. İftar programına Kaymakam Mustafa Güler, Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İlçe Jandarma Komutanı Muharrem Poyrazoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Abdurrahman Tokmak, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sedat Kıldacı, Mevlana Mahallesi Muhtarı Hüseyin Öztürk, İnönü Mahallesi Muhtarı Durmuş Karabuğa ve mahalle sakinleri katıldı. Yaklaşık altıyüz kişinin katıldığı bu özel iftar programında ilçemizde yaşayan Roman vatandaşlarımızın oluşturduğu Müzisyenler tarafından ilahiler ve Türk sanat müziği eserleri okundu. Kaymakam Mustafa Güler, Romen vatandaşlarımıza ve misafirlere hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında; Düzenlediğimiz iftar yemeğine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.  İftar davetimize geldiğiniz için en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, Ramazanınızı tebrik ediyor sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.  Romanlar, yaşadıkları her ülkede toplumun renkli bir parçasını oluşturmuş, kendilerine özgü yaşamları, zengin ve farklı kültürleriyle toplumumuza katkılar sağlamışlardır.  Bu farklılıklarımız bizim güzelliğimiz. Roman vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde bu güzellikleri yaşıyoruz.  Bugün Dünya Romenler günü hepinizin  gününü kutluyorum. En kötü gününüz huzur ve mutlulukla dolsun İnşallah. Devletimiz, bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi Roman kardeşlerimizin sorunlarına büyük bir hassasiyetle yaklaşıyor ve sosyal politikalar geliştiriyor. Bizler her vatandaşın olduğu gibi sizin de hizmetinizdeyiz. Sizlerin de en iyi şartlarda yaşayabilmeniz için canla başla çalışıyoruz. Tuttuğunuz oruçların, duaların kabul olmasını diliyorum. İftar davetimize geldiğiniz için her birinize teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı akşamlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.  Program Kur’an tilavetinin ve yapılan duaların ardından, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları vurgulanarak son buldu.
Kaymakam Güler, Roman vatandaşlarla iftarda buluştu

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler tarafından İlçemiz Cumhuriyet, Mevlana ve İnönü Mahallelerinde yaşayan Roman’lara Mevlana Kapalı Pazar alanında iftar yemeği verildi.

İftar programına Kaymakam Mustafa Güler, Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İlçe Jandarma Komutanı Muharrem Poyrazoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Abdurrahman Tokmak, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sedat Kıldacı, Mevlana Mahallesi Muhtarı Hüseyin Öztürk, İnönü Mahallesi Muhtarı Durmuş Karabuğa ve mahalle sakinleri katıldı.

Yaklaşık altıyüz kişinin katıldığı bu özel iftar programında ilçemizde yaşayan Roman vatandaşlarımızın oluşturduğu Müzisyenler tarafından ilahiler ve Türk sanat müziği eserleri okundu.

Kaymakam Mustafa Güler, Romen vatandaşlarımıza ve misafirlere hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında;

Düzenlediğimiz iftar yemeğine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.  İftar davetimize geldiğiniz için en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, Ramazanınızı tebrik ediyor sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. 

Romanlar, yaşadıkları her ülkede toplumun renkli bir parçasını oluşturmuş, kendilerine özgü yaşamları, zengin ve farklı kültürleriyle toplumumuza katkılar sağlamışlardır.  Bu farklılıklarımız bizim güzelliğimiz. Roman vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde bu güzellikleri yaşıyoruz. 

Bugün Dünya Romenler günü hepinizin  gününü kutluyorum. En kötü gününüz huzur ve mutlulukla dolsun İnşallah. Devletimiz, bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi Roman kardeşlerimizin sorunlarına büyük bir hassasiyetle yaklaşıyor ve sosyal politikalar geliştiriyor. Bizler her vatandaşın olduğu gibi sizin de hizmetinizdeyiz. Sizlerin de en iyi şartlarda yaşayabilmeniz için canla başla çalışıyoruz. Tuttuğunuz oruçların, duaların kabul olmasını diliyorum. İftar davetimize geldiğiniz için her birinize teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı akşamlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi. 

Program Kur’an tilavetinin ve yapılan duaların ardından, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları vurgulanarak son buldu.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.