KÜTÜPHANELER

Kaymakam Güler, Sakarya Türküsü Şiirini Okuma Yarışmasına Katıldı

Gebze 26.05.2022 - 15:05, Güncelleme: 26.05.2022 - 15:05
 

Kaymakam Güler, Sakarya Türküsü Şiirini Okuma Yarışmasına Katıldı

Kaymakam Mustafa Güler, İlim adamı ve duyguların tercümanı üstad Necip Fazıl Kısakürek'in ebediyete intikalinin 39'uncu yıldönümü münasebetiyle ortaöğretim okulları arası düzenlenen Sakarya Türküsü şiirini ezbere okuma yarışmasına katıldı.

Programa Kaymakam Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner,  Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Ali Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler iştirak etti. Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program; saygı duruşunun yapılması ve akabinde istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.  Programda konuşma yapan Kaymakam Mustafa Güler; “Belediye Başkan Vekilimiz, değerli kurum müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerimiz; hepinize hayırlı günler diliyor, en içten, en kalbi duygularımla sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Öncelikle vatan millet şairi, büyük fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek’e Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün 39. ölüm yıl dönümü dolayısıyla Sakarya türküsü ve destanını ortaokul öğrencilerimiz tarafından ezbere okunması ile ilgili müsabakada sizlerle beraber olmakta, Necip Fazıl Kısakürek’i rahmetle yad etmekteyiz. Memleketimizin yetiştirdiği büyük şairlerden birisidir. Mehmet Akif gibi Vatan sevdasıyla, Allah aşkıyla yanan, Ülkesi için gayret eden vatansever insanlardan birisidir. İnşallah bu zamanda da onlar gibi evlatlarımızın çoğalmasını temenni ediyoruz. İnsanlar bu duyguyu yaşamadıkça bu mısraları dillendiremez. Bu insanlar vatanlarında çektikleri sıkıntıyı gördükleri, yaşadıkları ve hissettikleri için bu şiirleri dile getirmişlerdir. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" Bağımsızlık ve hürriyet kadar önemli hiçbir şey yoktur. Ülkesinin bağımsızlığını, bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini kaybetmek kadar acı veren bir durum olamaz. Biz de ülkemizin birliği, beraberliği, gelişmesi ve kalkınması için elbirliği ile çalışacağız. İnşallah Necip Fazıl Kısakürek'in ve Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini daha iyi anlayacağız onların şiirlerinde anlattıkları duyguları biz de kalbimizde, gönlümüzde, duyacağız. Ülkemizin devamlı gelişmesi, kalkınması için Gönül birliği ile çalışalım birliğimizi ve beraberliğimizi asla bozmayalım. İnşallah Ülkemizi ebed müddet yapalım. Bu yarışmaya katılan evlatlarımızı tebrik ediyorum. Yüreklerine sağlık. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi. Daha sonra ortaöğretim okulları arası düzenlenen Sakarya Türküsü şiirini ezbere okuma Yarışması’nda derece alan Gebze Anibal Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Yıldız, Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Taha Sönmez ve Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Meryem Serra Payalan protokol üyeleri tarafından ödüllerini aldı. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.  
Kaymakam Mustafa Güler, İlim adamı ve duyguların tercümanı üstad Necip Fazıl Kısakürek'in ebediyete intikalinin 39'uncu yıldönümü münasebetiyle ortaöğretim okulları arası düzenlenen Sakarya Türküsü şiirini ezbere okuma yarışmasına katıldı.

Programa Kaymakam Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner,  Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Ali Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler iştirak etti.

Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program; saygı duruşunun yapılması ve akabinde istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. 

Programda konuşma yapan Kaymakam Mustafa Güler; “Belediye Başkan Vekilimiz, değerli kurum müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerimiz; hepinize hayırlı günler diliyor, en içten, en kalbi duygularımla sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle vatan millet şairi, büyük fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek’e Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün 39. ölüm yıl dönümü dolayısıyla Sakarya türküsü ve destanını ortaokul öğrencilerimiz tarafından ezbere okunması ile ilgili müsabakada sizlerle beraber olmakta, Necip Fazıl Kısakürek’i rahmetle yad etmekteyiz.

Memleketimizin yetiştirdiği büyük şairlerden birisidir. Mehmet Akif gibi Vatan sevdasıyla, Allah aşkıyla yanan, Ülkesi için gayret eden vatansever insanlardan birisidir. İnşallah bu zamanda da onlar gibi evlatlarımızın çoğalmasını temenni ediyoruz. İnsanlar bu duyguyu yaşamadıkça bu mısraları dillendiremez. Bu insanlar vatanlarında çektikleri sıkıntıyı gördükleri, yaşadıkları ve hissettikleri için bu şiirleri dile getirmişlerdir.

Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" Bağımsızlık ve hürriyet kadar önemli hiçbir şey yoktur. Ülkesinin bağımsızlığını, bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini kaybetmek kadar acı veren bir durum olamaz. Biz de ülkemizin birliği, beraberliği, gelişmesi ve kalkınması için elbirliği ile çalışacağız. İnşallah Necip Fazıl Kısakürek'in ve Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini daha iyi anlayacağız onların şiirlerinde anlattıkları duyguları biz de kalbimizde, gönlümüzde, duyacağız. Ülkemizin devamlı gelişmesi, kalkınması için Gönül birliği ile çalışalım birliğimizi ve beraberliğimizi asla bozmayalım. İnşallah Ülkemizi ebed müddet yapalım. Bu yarışmaya katılan evlatlarımızı tebrik ediyorum. Yüreklerine sağlık. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Daha sonra ortaöğretim okulları arası düzenlenen Sakarya Türküsü şiirini ezbere okuma Yarışması’nda derece alan Gebze Anibal Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Yıldız, Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Taha Sönmez ve Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencisi Meryem Serra Payalan protokol üyeleri tarafından ödüllerini aldı. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.