Kocaeli Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Üniversitenin Öncü Rolünü Vurguladı

Gündem 02.02.2024 - 13:07, Güncelleme: 02.02.2024 - 13:07
 

Kocaeli Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Üniversitenin Öncü Rolünü Vurguladı

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, kentin basın mensuplarıyla bir araya geldi, Kartepe Park Otelin ev sahipliği yaptığı kahvaltı programına HEDEF Gazetemizi temsilen Spor Müdürümüz Ümit Yıldırım'ın katılım sağladı.

Kocaeli Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kartepe Park Otel'de düzenlenen bir etkinlikte kentimizin önemli basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın buluşması kapsamında düzenlenen organizasyona, kentimizin değerli basın mensupları yoğun ilgi gösterirken, Rektör Cantürk'e Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ve Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Kurumsal İletişim Ofisi Başkanı Doç. Dr. Banu Küçüksaraç ve Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hasan Akpınar eşlik etti. Kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen basın buluşmasında samimi açıklamalarda bulunan Rektör Cantürk, Kocaeli Üniversitesi'nin Türkiye'nin en kıymetli üniversitelerinden biri olduğunu belirtti. Üniversitenin hedefleri doğrultusunda ana başlıkları sıralayan Cantürk, "Kocaeli Üniversitesi'nin en büyük hedefinin Araştırma Üniversitesi olmak" olduğunu vurguladı. Aday araştırma üniversitesi olan Kocaeli Üniversitesi'nin Türkiye genelinde ilk 30 üniversite arasında, 1992 yılı sonrası kurulan üniversiteler arasında ise ilk 2'de yer aldığına dikkat çekti. Araştırma Üniversitesi olmanın, Kocaeli kentine de büyük değer katacağını ifade eden Cantürk, "Kocaeli Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi seçilmesi; kente, topluma, öğrencisine, akademisyenine, kısacası ülkesine ve bilim dünyasına çok daha fazla katma değer sağlayacaktır. Kocaeli Üniversitesi bu kentin bir markasıdır. Araştırma Üniversitesi olması bu markanın uluslararası bilim dünyasında daha fazla görünür hale gelmesi anlamına gelecektir. Bu durum da sadece üniversitenin değil Kocaeli kentinin de görünürlüğünü artıracaktır" şeklinde konuştu. Kocaeli Üniversitesi'nin son bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği projeler ve atılımlara da değinen Cantürk, üniversitenin bilimde öncü, sosyal, engelsiz-erişilebilir, öğrenci odaklı, yeşil-sürdürülebilir, mutlu ve ödüllerle dolu bir üniversite olduğunu vurguladı. Basın buluşmasında Marmara Kariyer Fuarı'na da değinen Cantürk, fuara destek olmalarını isteyerek, "Üniversitemiz ev sahipliğinde 26-27 Şubat tarihlerinde Türkiye'nin en büyük kariyer fuarını düzenleyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 15 üniversitenin paydaşlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştireceğimiz fuarda hedefimiz, 100 bin katılımcı, 1000 firma ve 250 etkinlik. Bu fuarı çok önemsiyoruz. İş insanlarımızı ziyaret ediyoruz. Kocaeli Valimiz Marmara Kariyer Fuarı'na büyük destek veriyor" şeklinde konuştu. Rektör Cantürk'ün konuşmasının ardından basın mensupları sorularını yöneltti. Cantürk, basın mensuplarının sorularına içtenlikle yanıt verdi ve program sonunda basın mensupları adına Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan'a teşekkür plaketi takdim etti. Basın buluşması, toplu fotoğraf çekilmesi ardından sona erdi.  
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, kentin basın mensuplarıyla bir araya geldi, Kartepe Park Otelin ev sahipliği yaptığı kahvaltı programına HEDEF Gazetemizi temsilen Spor Müdürümüz Ümit Yıldırım'ın katılım sağladı.

Kocaeli Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kartepe Park Otel'de düzenlenen bir etkinlikte kentimizin önemli basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın buluşması kapsamında düzenlenen organizasyona, kentimizin değerli basın mensupları yoğun ilgi gösterirken, Rektör Cantürk'e Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ve Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Kurumsal İletişim Ofisi Başkanı Doç. Dr. Banu Küçüksaraç ve Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hasan Akpınar eşlik etti.

Kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen basın buluşmasında samimi açıklamalarda bulunan Rektör Cantürk, Kocaeli Üniversitesi'nin Türkiye'nin en kıymetli üniversitelerinden biri olduğunu belirtti. Üniversitenin hedefleri doğrultusunda ana başlıkları sıralayan Cantürk, "Kocaeli Üniversitesi'nin en büyük hedefinin Araştırma Üniversitesi olmak" olduğunu vurguladı. Aday araştırma üniversitesi olan Kocaeli Üniversitesi'nin Türkiye genelinde ilk 30 üniversite arasında, 1992 yılı sonrası kurulan üniversiteler arasında ise ilk 2'de yer aldığına dikkat çekti.

Araştırma Üniversitesi olmanın, Kocaeli kentine de büyük değer katacağını ifade eden Cantürk, "Kocaeli Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi seçilmesi; kente, topluma, öğrencisine, akademisyenine, kısacası ülkesine ve bilim dünyasına çok daha fazla katma değer sağlayacaktır. Kocaeli Üniversitesi bu kentin bir markasıdır. Araştırma Üniversitesi olması bu markanın uluslararası bilim dünyasında daha fazla görünür hale gelmesi anlamına gelecektir. Bu durum da sadece üniversitenin değil Kocaeli kentinin de görünürlüğünü artıracaktır" şeklinde konuştu.

Kocaeli Üniversitesi'nin son bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği projeler ve atılımlara da değinen Cantürk, üniversitenin bilimde öncü, sosyal, engelsiz-erişilebilir, öğrenci odaklı, yeşil-sürdürülebilir, mutlu ve ödüllerle dolu bir üniversite olduğunu vurguladı.

Basın buluşmasında Marmara Kariyer Fuarı'na da değinen Cantürk, fuara destek olmalarını isteyerek, "Üniversitemiz ev sahipliğinde 26-27 Şubat tarihlerinde Türkiye'nin en büyük kariyer fuarını düzenleyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 15 üniversitenin paydaşlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştireceğimiz fuarda hedefimiz, 100 bin katılımcı, 1000 firma ve 250 etkinlik. Bu fuarı çok önemsiyoruz. İş insanlarımızı ziyaret ediyoruz. Kocaeli Valimiz Marmara Kariyer Fuarı'na büyük destek veriyor" şeklinde konuştu.

Rektör Cantürk'ün konuşmasının ardından basın mensupları sorularını yöneltti. Cantürk, basın mensuplarının sorularına içtenlikle yanıt verdi ve program sonunda basın mensupları adına Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan'a teşekkür plaketi takdim etti.

Basın buluşması, toplu fotoğraf çekilmesi ardından sona erdi.

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.