Kocaeli Valiliği çalışmaları kalem kalem açıkladı

Sağlık 26.07.2021 - 17:30, Güncelleme: 26.07.2021 - 17:30
 

Kocaeli Valiliği çalışmaları kalem kalem açıkladı

Pandemi döneminde COVİD-19 salgını ile mücadele kararlı bir duruş gösteren ve şehrin tüm dinamiklerini harekete geçiren Kocaeli Valiliği, 12-25 Temmuz’da il genelinde yapılan faaliyet ve denetimleri açıkladı. Titizlikle yapılan çalışmaları duyuran valilik, maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uyulmaya devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kocaeli Valiliği,  Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında 12-25 Temmuz’da il genelinde yapılan faaliyet ve denetimleri kalem kalem açıkladı. İlçe kaymakamlıkları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, il ve ilçe emniyet müdürlükleri, il ve ilçe Jandarma Komutanlarının, kurum amirlerinin katılımı ile gerçekleşen çalışmalarda, Vefa Sosyal Destek Guruplarınca toplam 6.478 kişinin talebi karşılanırken, zorunlu karantina yasağını ihlal eden 8 kişiden; 7 kişiye idari, 1 kişiye de adli işlem yapıldığı duyuruldu. 65 YAŞ VE ÜSTÜ 11 BİN KİŞİYE EVDE SAĞLIK HİZMETİ Ayrıca; 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 11.220 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verilirken, COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 17.012 iş yeri, 19.303 kez denetlenmiş, 28 adet iş yerine kurallara uymaması nedeniyle idari işlem yapıldığı açıklandı. Valilikten yapılan açıklamanın devamında; 112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan (AFAD, GAMER vb.) iletişim hatları üzerinden, vatandaşlarımız tarafından yapılan 110 talep yerine getirilmiş, Emniyet ve Jandarma birimlerince yapılan denetimlerde, toplam 83.723 araç kontrol edilirken, 112.643 şahıs sorgulandığı açıklandı. MASKE, MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA HARFİYEN UYALIM Kocaeli Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, “Valilik koordinasyonunda salgınla ilgili tedbirler alınmakta ve ciddiyetle uygulanmaktadır. Devletimizin tüm kurumlarıyla verdiği mücadeleye halkımızın da alınan tedbirler ile başta maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uymaları, koronavirüs salgınına karşı en etkili silah olan aşıyı yaptırarak destek vermeleri en büyük beklentimizdir” ifadelerine yer verildi.
Pandemi döneminde COVİD-19 salgını ile mücadele kararlı bir duruş gösteren ve şehrin tüm dinamiklerini harekete geçiren Kocaeli Valiliği, 12-25 Temmuz’da il genelinde yapılan faaliyet ve denetimleri açıkladı. Titizlikle yapılan çalışmaları duyuran valilik, maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uyulmaya devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kocaeli Valiliği,  Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında 12-25 Temmuz’da il genelinde yapılan faaliyet ve denetimleri kalem kalem açıkladı. İlçe kaymakamlıkları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, il ve ilçe emniyet müdürlükleri, il ve ilçe Jandarma Komutanlarının, kurum amirlerinin katılımı ile gerçekleşen çalışmalarda, Vefa Sosyal Destek Guruplarınca toplam 6.478 kişinin talebi karşılanırken, zorunlu karantina yasağını ihlal eden 8 kişiden; 7 kişiye idari, 1 kişiye de adli işlem yapıldığı duyuruldu.

65 YAŞ VE ÜSTÜ 11 BİN KİŞİYE EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Ayrıca; 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 11.220 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verilirken, COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 17.012 iş yeri, 19.303 kez denetlenmiş, 28 adet iş yerine kurallara uymaması nedeniyle idari işlem yapıldığı açıklandı. Valilikten yapılan açıklamanın devamında; 112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan (AFAD, GAMER vb.) iletişim hatları üzerinden, vatandaşlarımız tarafından yapılan 110 talep yerine getirilmiş, Emniyet ve Jandarma birimlerince yapılan denetimlerde, toplam 83.723 araç kontrol edilirken, 112.643 şahıs sorgulandığı açıklandı.

MASKE, MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA HARFİYEN UYALIM

Kocaeli Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, “Valilik koordinasyonunda salgınla ilgili tedbirler alınmakta ve ciddiyetle uygulanmaktadır. Devletimizin tüm kurumlarıyla verdiği mücadeleye halkımızın da alınan tedbirler ile başta maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uymaları, koronavirüs salgınına karşı en etkili silah olan aşıyı yaptırarak destek vermeleri en büyük beklentimizdir” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.