Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Eşgin: Vergi tahsilatında Türkiye birincisiyiz

Kocaeli 31.01.2024 - 13:16, Güncelleme: 31.01.2024 - 13:16
 

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Eşgin: Vergi tahsilatında Türkiye birincisiyiz

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Osman Eşgin, Kocaeli’de 141 bin mükelleflerinin olduğunu belirterek, “Kocaeli olarak Türkiye’de toplam vergi tahsilatının yüzde 10.78’ini sağlıyoruz. Yüzde 94,87 oranı ile tahakkuku tahsil etme sıralamasında ilk sıradayız” dedi.

OSMAN EŞGİN KOTO’YA KONUK OLDU Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ocak ayı meclis toplantısı Burhan Kasım Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, KOTO Başkanı Necmi Bulut, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı. KOTO Başkanı Necmi Bulut aylık faaliyet raporu ve yaşanan ekonomik gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Mecliste konuk konuşmacı olarak Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Osman Eşgin yer aldı. YENİ VERGİ DAİRESİ YAPIMI DEVAM EDİYOR Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Osman Eşgin yaptığı konuşmada, “ İzmit Körfez Mahallesi 42 Evler'deki İSU arıtma tesisinin yanındaki araziye yapılacak olan yeni Kocaeli Vergi Dairesi inşaatımız yaklaşık 5 aydır devam ediyor. Binamızın tamamlanması için yaklaşık 2,5 yıl daha süre var. Toplam yapım süresi 1000 gün. Bu bina Kocaeli’ye kalıcı bir vergi dairesi kazandırmış olacağız.” diye konuştu. KOCAELİ’DE 141 BİN MÜKELLEFİMİZ VAR Kocaeli’de toplam 141 bin vergi mükelleflerinin olduğunu söyleyen Eşgin, “Toplam 141 bin mükellefimiz var. 2021 yılında 110 bin mükellefimiz vardı. Kocaeli halen büyüyen ve gelişen şehir olma özelliğini koruyor. Ana bölgelerimiz İzmit ve Gebze bölgelerinde toplam 100 binden fazla mükellefimiz var. Buralarda ilçe bazlı değil yetki ve görev bazlı çalışıyoruz. Yıllar itibari ile mükellef sayılarımızın artışını görüyoruz.” dedi. VERGİ TAHSİLATINDA İLK SIRADAYIZ Eşgin, 2023 yılında toplam tahakkuklarının 511 milyon olduğunu açıklayarak, şöyle konuştu; “Bu rakamın 485 milyonunu tahsil ettik. Kocaeli olarak Türkiye’de toplam vergi tahsilatının yüzde 10.78’ini sağlıyoruz. Yüzde 94,87 oranı ile tahakkuku tahsil etme sıralamasında ilk sıradayız. Tahakkuk da bir veri ama önemli olan bunu tahsil etmektir. 2023 yılında toplam 5 bin denetim yaptık. Buna karşılık 12 milyon 828 bin liralık ceza kestik. Yılbaşı dolayısıyla 36 yere yaptığımız denetimlerde 8 milyon lira ceza kestik. KDV iade rakamlarımız sürekli olarak artış halinde. Artan ihracata bağlı olarak KDV iade rakamları artıyor.”
Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Osman Eşgin, Kocaeli’de 141 bin mükelleflerinin olduğunu belirterek, “Kocaeli olarak Türkiye’de toplam vergi tahsilatının yüzde 10.78’ini sağlıyoruz. Yüzde 94,87 oranı ile tahakkuku tahsil etme sıralamasında ilk sıradayız” dedi.

OSMAN EŞGİN KOTO’YA KONUK OLDU

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ocak ayı meclis toplantısı Burhan Kasım Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, KOTO Başkanı Necmi Bulut, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı. KOTO Başkanı Necmi Bulut aylık faaliyet raporu ve yaşanan ekonomik gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Mecliste konuk konuşmacı olarak Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Osman Eşgin yer aldı.

YENİ VERGİ DAİRESİ YAPIMI DEVAM EDİYOR

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Osman Eşgin yaptığı konuşmada, “ İzmit Körfez Mahallesi 42 Evler'deki İSU arıtma tesisinin yanındaki araziye yapılacak olan yeni Kocaeli Vergi Dairesi inşaatımız yaklaşık 5 aydır devam ediyor. Binamızın tamamlanması için yaklaşık 2,5 yıl daha süre var. Toplam yapım süresi 1000 gün. Bu bina Kocaeli’ye kalıcı bir vergi dairesi kazandırmış olacağız.” diye konuştu.

KOCAELİ’DE 141 BİN MÜKELLEFİMİZ VAR

Kocaeli’de toplam 141 bin vergi mükelleflerinin olduğunu söyleyen Eşgin, “Toplam 141 bin mükellefimiz var. 2021 yılında 110 bin mükellefimiz vardı. Kocaeli halen büyüyen ve gelişen şehir olma özelliğini koruyor. Ana bölgelerimiz İzmit ve Gebze bölgelerinde toplam 100 binden fazla mükellefimiz var. Buralarda ilçe bazlı değil yetki ve görev bazlı çalışıyoruz. Yıllar itibari ile mükellef sayılarımızın artışını görüyoruz.” dedi.

VERGİ TAHSİLATINDA İLK SIRADAYIZ

Eşgin, 2023 yılında toplam tahakkuklarının 511 milyon olduğunu açıklayarak, şöyle konuştu;
“Bu rakamın 485 milyonunu tahsil ettik. Kocaeli olarak Türkiye’de toplam vergi tahsilatının yüzde 10.78’ini sağlıyoruz. Yüzde 94,87 oranı ile tahakkuku tahsil etme sıralamasında ilk sıradayız. Tahakkuk da bir veri ama önemli olan bunu tahsil etmektir. 2023 yılında toplam 5 bin denetim yaptık. Buna karşılık 12 milyon 828 bin liralık ceza kestik. Yılbaşı dolayısıyla 36 yere yaptığımız denetimlerde 8 milyon lira ceza kestik. KDV iade rakamlarımız sürekli olarak artış halinde. Artan ihracata bağlı olarak KDV iade rakamları artıyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.