Kocaelispor’da tüzük değişecek

Spor 02.12.2022 - 12:29, Güncelleme: 02.12.2022 - 12:29
 

Kocaelispor’da tüzük değişecek

Kocaelispor Kulüp Basın Sorumlusu Tuncay Arıcan, pazar günü yapılacak kongre öncesinde Skyfall Kafe'de basın mensupları ile bir araya geldi, Arıcan, yeni çıkan spor yasasından dolayı kongrede tüzük değişikliğine gideceklerini açıklayarak, “Kocaelispor Derneği yerine Kocaelispor Kulübü ismi kullanılacak” dedi

Göztepe ve Altay maçında ortaya çıkan ve iki kişinin yaralandığı olaylara değinerek sözlerine başlayan Tuncay Arıcan, "Tribün olaylarının silinmesini diliyoruz, engellenmesi adına her türlü kararı destekleyeceğiz" dedi. 4 Aralık’ta yapılacak kongrede tüzük tadilatına gideceklerini belirten Arıcan açıklamasında şunları söyledi:   “DERNEK YERİNE KULÜP İSMİ KULLANILACAK” "Geçen sene takımı düşürdük. Taraftarımız da kongre istedi. 4 Aralık'ta da karar alındı, seçimimizi gerçekleştireceğiz. Kulüp olarak 2 adet tüzük değişikliği ve 2 şirketin kurulması için onay istenecek. 22 Nisan'da yeni kanun çıktı. 2 yıl içerisinde tüzük tadilatlarını yaparak kayıtlarını tamamlaması gerekiyor. Kocaelispor Kulübü Derneği olan adımız Kocaelispor Kulübü olarak değiştirilip faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu yeni çıkan spor yasası ile yapılması gereken bir değişikliktir. Kulübümüzün bütçelendirme 1 Ocak-31 Aralık iken biz bu dönemi 1 Haziran-31 Mayıs’ta bitireceğiz.   “PARA DİREK KULÜBE GELECEK “ Bizden sonra yönetime gelecek arkadaşların da ellerini rahatlatmış olacağız. Kongrede ayrıca Kocaelispor anonim şirketi kurulması için izin isteyeceğiz. Kocaelispor Kulübümüz şuan ticari olarak faaliyet gösteremiyor. Kocaelispor Store ve iki ayrı otoparktan gelen ödemeler Kocaelispor sevenler derneği üzerinden kulübümüze geliyordu. Bu anonim şirketi ile direk bize gelmiş olacak.   “SÜREKLİ CEZA ALIYORUZ “ Ne yazık ki kulübümüze hem iç saha hem de dış sahadaki maçların ardından cezalar kesiliyor, federasyona sevk ediliyoruz. Federasyon tarafından bugüne kadar kulübümüze 206 bin TL ceza kesmiştir. Zaten federasyon giderlerimiz çok düşük. Bazı maçlarda katlanabilir koltuklar kırıldı, bunun için de 320 bin TL tutarında kulübümüze yansıtıldı. Diyarbekir maçında da 68 katlanabilir koltuk kırıldı, bunun da kulübümüze maliyeti 170 bin TL'dir. Bu güne kadar bu koltuklara ödenen toplam meblağ ise 696 bin TL'dir.   “BÖYLE TARAFTARLARDA ART NİYET VARDIR “ Biz maçlarda koltuk kıran, kötü tezahürat yapan ve kulübün ceza almasına sağlayan taraftarları taraftar olarak görmüyoruz. Takımını canı gönülden seven taraftar kulübüne böyle zarar vermez. Kim sahaya su şişesi atıyorsa koltuğa zarar veriyorsa yanındaki taraflar onları uyarsın. Eğer devam ediyorsa özel güvenlik ya da kolluk kuvvetlerine haber versin. Taraftarlık maç sürerken ya da önde olduğumuz maçta protesto oluyorsa bunda art niyet vardır. Şuanda bulunduğumuz nokta da iyi durumdadır” dedi.   “MAYIS AYINDA DA OLAĞAN KONGRE VAR” Yeni spor yasası çıktığından dolayı mayıs ayı sonunda olağan kongre var. Kongre öncesinde denetim yapıldığında borç var ise yönetim kurulundan bunun ödenmesi talep edilecek. Biz bu dönem spor yasasında borçlarını tamamlayan ilk kulüp olmak istiyoruz. Ayrıca stadyumun isim hakkını da önümüzdeki günlerde satmak istiyoruz. Kongreden sonra da bunun için çalışmalara başlayacağız. Böylece kulübün tüm borçlarını bitirmiş olacağız inşallah."
Kocaelispor Kulüp Basın Sorumlusu Tuncay Arıcan, pazar günü yapılacak kongre öncesinde Skyfall Kafe'de basın mensupları ile bir araya geldi, Arıcan, yeni çıkan spor yasasından dolayı kongrede tüzük değişikliğine gideceklerini açıklayarak, “Kocaelispor Derneği yerine Kocaelispor Kulübü ismi kullanılacak” dedi

Göztepe ve Altay maçında ortaya çıkan ve iki kişinin yaralandığı olaylara değinerek sözlerine başlayan Tuncay Arıcan, "Tribün olaylarının silinmesini diliyoruz, engellenmesi adına her türlü kararı destekleyeceğiz" dedi. 4 Aralık’ta yapılacak kongrede tüzük tadilatına gideceklerini belirten Arıcan açıklamasında şunları söyledi:

 

“DERNEK YERİNE KULÜP İSMİ KULLANILACAK”

"Geçen sene takımı düşürdük. Taraftarımız da kongre istedi. 4 Aralık'ta da karar alındı, seçimimizi gerçekleştireceğiz. Kulüp olarak 2 adet tüzük değişikliği ve 2 şirketin kurulması için onay istenecek. 22 Nisan'da yeni kanun çıktı. 2 yıl içerisinde tüzük tadilatlarını yaparak kayıtlarını tamamlaması gerekiyor. Kocaelispor Kulübü Derneği olan adımız Kocaelispor Kulübü olarak değiştirilip faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu yeni çıkan spor yasası ile yapılması gereken bir değişikliktir. Kulübümüzün bütçelendirme 1 Ocak-31 Aralık iken biz bu dönemi 1 Haziran-31 Mayıs’ta bitireceğiz.

 

“PARA DİREK KULÜBE GELECEK “

Bizden sonra yönetime gelecek arkadaşların da ellerini rahatlatmış olacağız. Kongrede ayrıca Kocaelispor anonim şirketi kurulması için izin isteyeceğiz. Kocaelispor Kulübümüz şuan ticari olarak faaliyet gösteremiyor. Kocaelispor Store ve iki ayrı otoparktan gelen ödemeler Kocaelispor sevenler derneği üzerinden kulübümüze geliyordu. Bu anonim şirketi ile direk bize gelmiş olacak.

 

“SÜREKLİ CEZA ALIYORUZ “

Ne yazık ki kulübümüze hem iç saha hem de dış sahadaki maçların ardından cezalar kesiliyor, federasyona sevk ediliyoruz. Federasyon tarafından bugüne kadar kulübümüze 206 bin TL ceza kesmiştir. Zaten federasyon giderlerimiz çok düşük. Bazı maçlarda katlanabilir koltuklar kırıldı, bunun için de 320 bin TL tutarında kulübümüze yansıtıldı. Diyarbekir maçında da 68 katlanabilir koltuk kırıldı, bunun da kulübümüze maliyeti 170 bin TL'dir. Bu güne kadar bu koltuklara ödenen toplam meblağ ise 696 bin TL'dir.

 

“BÖYLE TARAFTARLARDA ART NİYET VARDIR “

Biz maçlarda koltuk kıran, kötü tezahürat yapan ve kulübün ceza almasına sağlayan taraftarları taraftar olarak görmüyoruz. Takımını canı gönülden seven taraftar kulübüne böyle zarar vermez. Kim sahaya su şişesi atıyorsa koltuğa zarar veriyorsa yanındaki taraflar onları uyarsın. Eğer devam ediyorsa özel güvenlik ya da kolluk kuvvetlerine haber versin. Taraftarlık maç sürerken ya da önde olduğumuz maçta protesto oluyorsa bunda art niyet vardır. Şuanda bulunduğumuz nokta da iyi durumdadır” dedi.

 

“MAYIS AYINDA DA OLAĞAN KONGRE VAR

Yeni spor yasası çıktığından dolayı mayıs ayı sonunda olağan kongre var. Kongre öncesinde denetim yapıldığında borç var ise yönetim kurulundan bunun ödenmesi talep edilecek. Biz bu dönem spor yasasında borçlarını tamamlayan ilk kulüp olmak istiyoruz. Ayrıca stadyumun isim hakkını da önümüzdeki günlerde satmak istiyoruz. Kongreden sonra da bunun için çalışmalara başlayacağız. Böylece kulübün tüm borçlarını bitirmiş olacağız inşallah."

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.