19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli’ye de bakıyordu. Adıyaman belediye başkan adayı oldu

Kocaeli 22.01.2024 - 13:47, Güncelleme: 22.01.2024 - 13:47
 

Kocaeli’ye de bakıyordu. Adıyaman belediye başkan adayı oldu

Kocaeli’nin de bağlı bulunduğu Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünün eski müdürü Ziya Polat, AK Parti’den Adıyaman Belediye Başkan adayı gösterildi

Eylül 2019 ile Şubat 2023 tarihleri arasında yani yaklaşık 3.5 yıl boyunca Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Ziya Polat, 6 Şubat depremlerinin ardından görevden alınmış, bu karar herkesi şok etmişti. Çünkü Polat depremin hemen ardından memleketine gitmiş, hem akrabalarına hem de yardım çalışmalarına destek vermişti. SİNAN YILMAZ DA BAKANA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ Kocaeli Adıyamanlılar Derneği Başkanı Sinan Yılmaz ile birlikte ülke genelindeki pek çok Adıyaman Derneği başkanı, görevden alma kararına imza atan dönemin Tarım ve Orman İşleri Bakanı Vahit Kirişçi’ye tepki göstermişti. Sinan Yılmaz, “Depremzede Adıyamanlıları kurtarmaya çalışan Ziya Polat’ı, Tarım ve Orman İşleri Bakanı Vahit Kirişçi’nin görevden aldırması değil, arayıp ona ve personeline moral vermesi gerekirdi. Biz Adıyamanlılar olarak acılı günlerimizde acımızı artıran Bakan Kirişçi’yi kınıyor ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan görevden azletmesini istiyoruz” açıklamasını yapmış 5 YIL ÖNCE YÜZDE 52 İLE İşte o Ziya Polat, AK Parti tarafından Adıyaman Belediye Başkan adayı gösterildi. Deprem bölgesindeki belediye başkanlarının çoğunu değiştiren AK Parti, 2019 yerel seçimlerinde yüzde 53.2 oyla Adıyaman belediyesini kazanmış, en yakın rakibi konumundaki Saadet Partisinin oy oranı yüzde 28’de kalmıştı. ZİYA POLAT KİMDİR? 1976 Adıyaman Akdere Köyü doğumlu. İlk ve orta öğretimini Adıyaman’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Orman İşletme Şefliği, Ağaçlandırma Şefliği, ORKÖY Şefliği, Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğünde bölge müdür yardımcılığı görevini yürüttü. 2013-2019 arasında Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü yaptı. 2019-2023 arasında Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü yaptı. 2023 yılı şubat sonunda görevinden alındı, Orman Genel Müdürlüğü emrine müfettiş olarak atandı. 2023 Mayıs genel seçimlerinde AK Parti’den 5.sıra Adıyaman Milletvekili adayı gösterildi, AK Parti Adıyaman’dan 4 milletvekili çıkardı. Evli ve 3 çocuk babası.
Kocaeli’nin de bağlı bulunduğu Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünün eski müdürü Ziya Polat, AK Parti’den Adıyaman Belediye Başkan adayı gösterildi

Eylül 2019 ile Şubat 2023 tarihleri arasında yani yaklaşık 3.5 yıl boyunca Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Ziya Polat, 6 Şubat depremlerinin ardından görevden alınmış, bu karar herkesi şok etmişti. Çünkü Polat depremin hemen ardından memleketine gitmiş, hem akrabalarına hem de yardım çalışmalarına destek vermişti.

SİNAN YILMAZ DA BAKANA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kocaeli Adıyamanlılar Derneği Başkanı Sinan Yılmaz ile birlikte ülke genelindeki pek çok Adıyaman Derneği başkanı, görevden alma kararına imza atan dönemin Tarım ve Orman İşleri Bakanı Vahit Kirişçi’ye tepki göstermişti. Sinan Yılmaz, “Depremzede Adıyamanlıları kurtarmaya çalışan Ziya Polat’ı, Tarım ve Orman İşleri Bakanı Vahit Kirişçi’nin görevden aldırması değil, arayıp ona ve personeline moral vermesi gerekirdi. Biz Adıyamanlılar olarak acılı günlerimizde acımızı artıran Bakan Kirişçi’yi kınıyor ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan görevden azletmesini istiyoruz” açıklamasını yapmış

5 YIL ÖNCE YÜZDE 52 İLE

İşte o Ziya Polat, AK Parti tarafından Adıyaman Belediye Başkan adayı gösterildi. Deprem bölgesindeki belediye başkanlarının çoğunu değiştiren AK Parti, 2019 yerel seçimlerinde yüzde 53.2 oyla Adıyaman belediyesini kazanmış, en yakın rakibi konumundaki Saadet Partisinin oy oranı yüzde 28’de kalmıştı.

ZİYA POLAT KİMDİR?

1976 Adıyaman Akdere Köyü doğumlu.
İlk ve orta öğretimini Adıyaman’da tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Orman İşletme Şefliği, Ağaçlandırma Şefliği, ORKÖY Şefliği, Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğünde bölge müdür yardımcılığı görevini yürüttü.
2013-2019 arasında Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü yaptı.
2019-2023 arasında Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü yaptı.
2023 yılı şubat sonunda görevinden alındı, Orman Genel Müdürlüğü emrine müfettiş olarak atandı.
2023 Mayıs genel seçimlerinde AK Parti’den 5.sıra Adıyaman Milletvekili adayı gösterildi, AK Parti Adıyaman’dan 4 milletvekili çıkardı.
Evli ve 3 çocuk babası.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.