KOTO Meclis Üyesi Bodur’dan boykot tepkisi: “Sanki bu ülkede maliyetler artmıyor”

Gündem 24.04.2024 - 14:36, Güncelleme: 24.04.2024 - 14:36
 

KOTO Meclis Üyesi Bodur’dan boykot tepkisi: “Sanki bu ülkede maliyetler artmıyor”

Fahiş fiyat nedeniyle kafe ve restoranlara yönelik yapılan boykot çağrısına tepki gösteren KOTO Meclis üyesi Eray Bodur, "Özellikle bazı televizyon kanallarında taraflı ve cımbızlanmış cümlelerle kafe restoran işletmecilerinin üzerinde fahiş fiyatla yüksek kazanç elde ediliyormuş sanki bu ülkede enflasyon yokmuş, sanki bu ülkede maliyetler artmıyormuş gibi bir algı çalışması var” diyerek boykota tepki gösterdi.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Toplantısı’nda üyelerden Eray Bodur kafe ve restoranlarda fahiş fiyat nedeniyle uygulanan boykota tepki gösterdi. Fiyat yüksekliğinin sebebinin enflasyon olduğunu söyleyen Bodur, boykotun esnafı dükkan kapatma noktasına getirebileceğine ve işsizlik sorununu arttıracağına dikkat çekti.   ‘HAKSIZ İTHAMLAR’ Esnafın haksız ithamlara maruz kaldığını söyleyen Bodur, “Son dönemde gördüğünüz bir kafe restoran boykot gelişmelerini dikkatle takip ediyoruz. Özellikle bazı televizyon kanallarında taraflı ve cımbızlanmış cümlelerle kafe restoran işletmecilerinin üzerinde fahiş fiyatla yüksek kazanç elde ediliyormuş sanki bu ülkede enflasyon yokmuş, sanki bu ülkede maliyetler artmıyormuş gibi bir algı çalışması var. Daha önce patates soğancılar mağduriyet yaşadı. Daha sonra halciler marketler yaşadı. Şimdi de kafe restoranlar haksız ithamlara maruz kalıyor. 2020 yılında gerçekleşen salgınla beraber en büyük sıkıntıyı yaşayan kafe restoran sektörü oldu. Bu demek değildir ki kafe restoran sektörü bir dönem sıkıntı yaşadıysa şimdi rahatlık yaşasın. Öyle bir durum söz konusu değildir. Artan maliyetler hepimizi etkiliyor” şeklinde konuştu.   “ESNAFLARIMIZI YARALAMAKTADIR” Boykot çağrısının yanlış olduğunu belirten Bodur, “Fahiş fiyatlarla alakalı vatandaş bir durum tespit ettiğinde il müdürlüğüne rahatlıkla bildirebilir. Bizim her zaman önceliğimiz esnafımızın refah içinde ticaret yürütebilmesidir. Ama kamuoyunda bazı gelişmelerin farklı bir şekilde yansıtılması da esnaflarımızı yaralamaktadır. Bizler hizmet sektörü olarak ciddi bir hizmet sağlıyoruz. Esnaflarımızın kapatma yoluna gitmesi demek bu ülkede işsizliğin artması ekonomik krizin derinleşmesi demek” ifadelerini kullandı.   BULUT: TOPTANCI MANTIKTAN KAÇINALIM Bodur’un sitemlerinin ardından konulan Bulut, “Gerçekten pandemide büyük sıkıntılar yaşadık. Esnaf arkadaşlarımızın kapılarında fiyat skalası olduğunu bunun haricinde bir fiyat ödediğinde bunun şikayet yerinin burası olmadığını biliyoruz. Toptancı mantıktan lütfen kaçınalım” diyerek uyarıda bulundu
Fahiş fiyat nedeniyle kafe ve restoranlara yönelik yapılan boykot çağrısına tepki gösteren KOTO Meclis üyesi Eray Bodur, "Özellikle bazı televizyon kanallarında taraflı ve cımbızlanmış cümlelerle kafe restoran işletmecilerinin üzerinde fahiş fiyatla yüksek kazanç elde ediliyormuş sanki bu ülkede enflasyon yokmuş, sanki bu ülkede maliyetler artmıyormuş gibi bir algı çalışması var” diyerek boykota tepki gösterdi.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Toplantısı’nda üyelerden Eray Bodur kafe ve restoranlarda fahiş fiyat nedeniyle uygulanan boykota tepki gösterdi. Fiyat yüksekliğinin sebebinin enflasyon olduğunu söyleyen Bodur, boykotun esnafı dükkan kapatma noktasına getirebileceğine ve işsizlik sorununu arttıracağına dikkat çekti.

 

‘HAKSIZ İTHAMLAR’

Esnafın haksız ithamlara maruz kaldığını söyleyen Bodur, “Son dönemde gördüğünüz bir kafe restoran boykot gelişmelerini dikkatle takip ediyoruz. Özellikle bazı televizyon kanallarında taraflı ve cımbızlanmış cümlelerle kafe restoran işletmecilerinin üzerinde fahiş fiyatla yüksek kazanç elde ediliyormuş sanki bu ülkede enflasyon yokmuş, sanki bu ülkede maliyetler artmıyormuş gibi bir algı çalışması var. Daha önce patates soğancılar mağduriyet yaşadı. Daha sonra halciler marketler yaşadı. Şimdi de kafe restoranlar haksız ithamlara maruz kalıyor. 2020 yılında gerçekleşen salgınla beraber en büyük sıkıntıyı yaşayan kafe restoran sektörü oldu. Bu demek değildir ki kafe restoran sektörü bir dönem sıkıntı yaşadıysa şimdi rahatlık yaşasın. Öyle bir durum söz konusu değildir. Artan maliyetler hepimizi etkiliyor” şeklinde konuştu.

 

“ESNAFLARIMIZI YARALAMAKTADIR”

Boykot çağrısının yanlış olduğunu belirten Bodur, “Fahiş fiyatlarla alakalı vatandaş bir durum tespit ettiğinde il müdürlüğüne rahatlıkla bildirebilir. Bizim her zaman önceliğimiz esnafımızın refah içinde ticaret yürütebilmesidir. Ama kamuoyunda bazı gelişmelerin farklı bir şekilde yansıtılması da esnaflarımızı yaralamaktadır. Bizler hizmet sektörü olarak ciddi bir hizmet sağlıyoruz. Esnaflarımızın kapatma yoluna gitmesi demek bu ülkede işsizliğin artması ekonomik krizin derinleşmesi demek” ifadelerini kullandı.

 

BULUT: TOPTANCI MANTIKTAN KAÇINALIM

Bodur’un sitemlerinin ardından konulan Bulut, “Gerçekten pandemide büyük sıkıntılar yaşadık. Esnaf arkadaşlarımızın kapılarında fiyat skalası olduğunu bunun haricinde bir fiyat ödediğinde bunun şikayet yerinin burası olmadığını biliyoruz. Toptancı mantıktan lütfen kaçınalım” diyerek uyarıda bulundu

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.