19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KOÜ A-NEST Sekretaryası oldu

Kocaeli 29.04.2024 - 17:20, Güncelleme: 29.04.2024 - 17:20
 

KOÜ A-NEST Sekretaryası oldu

Kocaeli Üniversitesi 2024 ve 2025 yılları için A-NEST (Türkiye Avrupa Çalışmaları Akademik Ağı) Sekretaryası görevini üstlendi

Kocaeli Üniversitesi’nin üstlendiği bu önemli görevin başlama toplantısı ise KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyon Bölüm Başkanı, Elçi Müsteşar Stefano Fantaroni’nin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen göreve başlama toplantısının açılış konuşmalarını, Kocaeli Üniversitesi adına A-NEST (Türkiye’deki Avrupa Birliği Çalışmaları Akademik Ağı) eş sekreterleri Doç. Dr. Pelin Sönmez ve Dr. Öğr. Üyesi Itır Aladağ Görentaş, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyon Bölüm Başkanı, Elçi Müsteşar Stefano Fantaroni yaptı. Toplantı kapsamında ayrıca ‘Yüksek Öğrenim ve Bilimde AB – Türkiye İşbirliğinin Yansımaları’ adlı yuvarlak masa etkinliği yapıldı.   Toplantı sonrası Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyon Bölüm Başkanı, Elçi Müsteşar Stefano Fantaroni ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, yapılabilecek projeler ve çalışmalar üzerine görüşmelerde bulunuldu.   Ankara Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ardından Türkiye'deki Avrupa çalışmaları ağını güçlendirmeyi ve genişletmeyi hedefleyen Kocaeli Üniversitesi'nin mottosu "kapsayıcı ağların yapılandırılması" olarak belirlendi. Bu kapsamda da sekretarya tarafından A-NEST'in erişim alanını genişletmek amacıyla bir dizi etkinlik planladı. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki farklı üniversitelerde konferanslar düzenlemeyi amaçlayan sekretarya ilk etkinliğini de 5-6 Haziran tarihlerinde, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğiyle, “Göç Yönetimi-AB'yi ve Türkiye'yi Ortak Olarak Anlamak” başlığıyla Gaziantep Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.  
Kocaeli Üniversitesi 2024 ve 2025 yılları için A-NEST (Türkiye Avrupa Çalışmaları Akademik Ağı) Sekretaryası görevini üstlendi

Kocaeli Üniversitesi’nin üstlendiği bu önemli görevin başlama toplantısı ise KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyon Bölüm Başkanı, Elçi Müsteşar Stefano Fantaroni’nin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen göreve başlama toplantısının açılış konuşmalarını, Kocaeli Üniversitesi adına A-NEST (Türkiye’deki Avrupa Birliği Çalışmaları Akademik Ağı) eş sekreterleri Doç. Dr. Pelin Sönmez ve Dr. Öğr. Üyesi Itır Aladağ Görentaş, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyon Bölüm Başkanı, Elçi Müsteşar Stefano Fantaroni yaptı. Toplantı kapsamında ayrıca ‘Yüksek Öğrenim ve Bilimde AB – Türkiye İşbirliğinin Yansımaları’ adlı yuvarlak masa etkinliği yapıldı.

 

KOÜ A-NEST Sekretaryası oldu

Toplantı sonrası Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, Basın ve Enformasyon Bölüm Başkanı, Elçi Müsteşar Stefano Fantaroni ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, yapılabilecek projeler ve çalışmalar üzerine görüşmelerde bulunuldu.

 

KOÜ A-NEST Sekretaryası oldu

Ankara Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ardından Türkiye'deki Avrupa çalışmaları ağını güçlendirmeyi ve genişletmeyi hedefleyen Kocaeli Üniversitesi'nin mottosu "kapsayıcı ağların yapılandırılması" olarak belirlendi. Bu kapsamda da sekretarya tarafından A-NEST'in erişim alanını genişletmek amacıyla bir dizi etkinlik planladı. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki farklı üniversitelerde konferanslar düzenlemeyi amaçlayan sekretarya ilk etkinliğini de 5-6 Haziran tarihlerinde, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğiyle, “Göç Yönetimi-AB'yi ve Türkiye'yi Ortak Olarak Anlamak” başlığıyla Gaziantep Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

 

KOÜ A-NEST Sekretaryası oldu

KOÜ A-NEST Sekretaryası oldu

KOÜ A-NEST Sekretaryası oldu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.