Kutuplardan uzaya Gebze’nin ayak izleri her yerde

Gebze 29.03.2021 - 11:02, Güncelleme: 29.03.2021 - 11:02
 

Kutuplardan uzaya Gebze’nin ayak izleri her yerde

Gebze’de bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Uzay Ajansı (TUA) arasında, uzay alanında yapılacak çalışmalarda koordinasyon içerisinde bulunarak ulusal kalkınmaya katkı sağlayacak çalışmaların yapılması, ürünlerin/teknolojilerin geliştirilmesi ve üretilmesi konularında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine; TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, TÜBİTAK MAM Başkan V. Dr. Osman Okur, TUA Başkan Yardımcısı Salih Metin Kibar, TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Özsoy, TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Müdür V. Prof. Dr. Metin Usta, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Salih Dabak ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nden Başuzman Araştırmacı Dr. Atilla Yılmaz katılım sağladı. ULUSAL KALKINMAYA KATKI SAĞLAYACAK Protokol imza töreninin ardından bir konuşma yapan TÜBİTAK MAM Başkan V. Dr. Osman Okur şu ifadeleri sarf etti; “TÜBİTAK MAM ve Türkiye Uzay Ajansı’nın sahip oldukları yetkinlikler kapsamında uzay alanında yapılacak çalışmalarda koordinasyon içerisinde bulunarak ulusal kalkınmaya katkı sağlayacak çalışmaların yapılması, ürünlerin/teknolojilerin geliştirilmesi ve üretilmesi konularında işbirliği yapılması amaçlanmaktadır. ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR İşbirliği protokolü kapsamında yer alan, uzay alanında çalışmalar, uzay kalifiye güneş panelleri, yüksek sıcaklık metalik malzemeler ve kutup araştırmaları iş birliği konularında, TÜBİTAK MAM ve Türkiye Uzay Ajansı’nın sahip olduğu altyapı ve uzmanlık bilgisi kullanılarak çalışmaların yapılması ve ürünlerin geliştirilmesi için genel prensiplerin belirlenmesi hedeflenmektedir. TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım tarafından aktarılan Türkiye Uzay Ajansı’nın gerçekleştirmekte olduğu ilham verici çalışmalara, TÜBİTAK MAM olarak destek vereceğimizden dolayı gururluyuz.”
Gebze’de bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Uzay Ajansı (TUA) arasında, uzay alanında yapılacak çalışmalarda koordinasyon içerisinde bulunarak ulusal kalkınmaya katkı sağlayacak çalışmaların yapılması, ürünlerin/teknolojilerin geliştirilmesi ve üretilmesi konularında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine; TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, TÜBİTAK MAM Başkan V. Dr. Osman Okur, TUA Başkan Yardımcısı Salih Metin Kibar, TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Özsoy, TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Müdür V. Prof. Dr. Metin Usta, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Salih Dabak ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nden Başuzman Araştırmacı Dr. Atilla Yılmaz katılım sağladı.

ULUSAL KALKINMAYA KATKI SAĞLAYACAK

Protokol imza töreninin ardından bir konuşma yapan TÜBİTAK MAM Başkan V. Dr. Osman Okur şu ifadeleri sarf etti; “TÜBİTAK MAM ve Türkiye Uzay Ajansı’nın sahip oldukları yetkinlikler kapsamında uzay alanında yapılacak çalışmalarda koordinasyon içerisinde bulunarak ulusal kalkınmaya katkı sağlayacak çalışmaların yapılması, ürünlerin/teknolojilerin geliştirilmesi ve üretilmesi konularında işbirliği yapılması amaçlanmaktadır.

ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

İşbirliği protokolü kapsamında yer alan, uzay alanında çalışmalar, uzay kalifiye güneş panelleri, yüksek sıcaklık metalik malzemeler ve kutup araştırmaları iş birliği konularında, TÜBİTAK MAM ve Türkiye Uzay Ajansı’nın sahip olduğu altyapı ve uzmanlık bilgisi kullanılarak çalışmaların yapılması ve ürünlerin geliştirilmesi için genel prensiplerin belirlenmesi hedeflenmektedir. TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım tarafından aktarılan Türkiye Uzay Ajansı’nın gerçekleştirmekte olduğu ilham verici çalışmalara, TÜBİTAK MAM olarak destek vereceğimizden dolayı gururluyuz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.